İLKÇEV’in 165. semineri gerçekleşti!

Gebze 09.11.2017 - 12:09, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İLKÇEV’in 165. semineri gerçekleşti!

İLKÇEV’DE GÜNDEM: KUR’AN VE SÜNNET BÜTÜNLÜĞÜYDÜ

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Geleneksel Salı Seminerlerinin 165. yapıldı. Yoğun bir katılımın olduğu programa, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Eğitim-Bir Sen Gebze Şubesi Başkanı Fazlı Yağmur, Gebze eski Belediye Başkanlarından Hüseyin Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleri ile çok sayıda dinleyici katıldı. Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu açılış konuşması için kürsüye geldi. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından onaylanmış 2 projeleri olduğunu ve bu projeler sayesinde birçok gence ulaşarak faaliyette bulunacaklarını belirtti. İLKÇEV olarak gündemi yakından takip ettiklerini ve son günlerin gündemdeki en önemli konularından biri olan Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konusunda sahasında deneyimli bir hoca’yı seminere davet ettiklerini belirtti. Daha sonra Üsküdar Altunizade Zahidiye Cami İmam Hatibi Nizamettin Coşkun kürsüye geldi. Konuşmasına Kur’an-ı Kerim’den Ayetler ile başlayan, Nizamettin Hoca, Hadis ve Sünnetlerle konuşmasına devam etti. Hadis ilminin çok önemli bir İlim olduğunu ve Hadis Alimlerinin de kılı kırk yararak bu işi yaptıklarını, bir Hadis için bile kilometrelerce yol kattetiklerini ve her Hadis için günlerce düşündüklerini belirtti. Kur’an-ı Kerimde geçen Ayetler, Peygamber Efendimiz ’in uygulamalarıyla birlikte bir bütün halinde bizlere ulaştığını, Sünnet ve Hadislerin, Kur’an-ı Kerim’den sonra, dinimizin en temel direği olduğunu söyledi. Son zamanlarda kasıtlı olarak Sünnet ve Hadis düşmanlığı yapıldığı, bunların İslam düşmanlarının bir projesi olduğunu belirten Nizamettin Coşkun Hoca, sözlerini Rahmetli Prof.Dr. M. Esad Coşan Hocaefendi’nin bir cümlesiyle bitirdi: “Ümmetleri ümmet yapan Sünnettir, Sünnet düşmanları Ümmet düşmanlarıdır” Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler konuyla ilgili sorularını sorduktan sonra program, yapılan ikramlarla sona erdi.
İLKÇEV’DE GÜNDEM: KUR’AN VE SÜNNET BÜTÜNLÜĞÜYDÜ

Gebze İlim Kültür Çevre Gençlik ve Spor Kulübü Derneği (İLKÇEV)’in Geleneksel Salı Seminerlerinin 165. yapıldı.

Yoğun bir katılımın olduğu programa, Çayırova İlçe Milli Eğitim Müdürü Azmi Tunç, Eğitim-Bir Sen Gebze Şubesi Başkanı Fazlı Yağmur, Gebze eski Belediye Başkanlarından Hüseyin Öztürk, Belediye Meclis Üyeleri, STK Temsilcileri, Daire ve Okul Müdürleri ile çok sayıda dinleyici katıldı.

Program Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başladı. Daha sonra İLKÇEV Başkanı Dr. İlhan Kadıoğlu açılış konuşması için kürsüye geldi. Kadıoğlu, Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek, İçişleri Bakanlığı ve Gençlik Spor Bakanlığından onaylanmış 2 projeleri olduğunu ve bu projeler sayesinde birçok gence ulaşarak faaliyette bulunacaklarını belirtti. İLKÇEV olarak gündemi yakından takip ettiklerini ve son günlerin gündemdeki en önemli konularından biri olan Kur’an ve Sünnet Bütünlüğü konusunda sahasında deneyimli bir hoca’yı seminere davet ettiklerini belirtti.

Daha sonra Üsküdar Altunizade Zahidiye Cami İmam Hatibi Nizamettin Coşkun kürsüye geldi. Konuşmasına Kur’an-ı Kerim’den Ayetler ile başlayan, Nizamettin Hoca, Hadis ve Sünnetlerle konuşmasına devam etti. Hadis ilminin çok önemli bir İlim olduğunu ve Hadis Alimlerinin de kılı kırk yararak bu işi yaptıklarını, bir Hadis için bile kilometrelerce yol kattetiklerini ve her Hadis için günlerce düşündüklerini belirtti.

Kur’an-ı Kerimde geçen Ayetler, Peygamber Efendimiz ’in uygulamalarıyla birlikte bir bütün halinde bizlere ulaştığını, Sünnet ve Hadislerin, Kur’an-ı Kerim’den sonra, dinimizin en temel direği olduğunu söyledi.

Son zamanlarda kasıtlı olarak Sünnet ve Hadis düşmanlığı yapıldığı, bunların İslam düşmanlarının bir projesi olduğunu belirten Nizamettin Coşkun Hoca, sözlerini Rahmetli Prof.Dr. M. Esad Coşan Hocaefendi’nin bir cümlesiyle bitirdi: “Ümmetleri ümmet yapan Sünnettir, Sünnet düşmanları Ümmet düşmanlarıdır”

Daha sonra soru-cevap kısmına geçildi. Dinleyiciler konuyla ilgili sorularını sorduktan sonra program, yapılan ikramlarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.