İLKÇEV'İN KONUĞU PROF.DR. SEDAT MURAT'DI.

Gebze 08.12.2016 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İLKÇEV'İN KONUĞU PROF.DR. SEDAT MURAT'DI.

Gebze İlim Kültür ve Çevre Kulübü Derneği ( İLKÇEV ) tarafından düzenlenen geleneksel Salı Seminerlerinin konuğu İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat MURAT' dı.

Kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği programa Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan SOBA, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Av. Necmi Özen, Türk Telekom Lojistik Direktörü Yaşar Çakmak,  Gebze Eğitim Bir-Sen Başkanı Azmi TUNÇ, STK Temsilcileri,  Okul Müdürleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Program,  Dernek Başkanı Dr. İlhan KADIOĞLU' nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu,  Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu sene 5.si düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür yarışmasına bütün davetlilerin ailecek katılmalarını istedi. Daha sonra Prof.Dr. Sedat Murat kürsüye geldi Prof.Dr. Murat, yakın tarihimizden günümüze kadar ki süreçte aile hayatı, çekirdek aile, kadının çalışma hayatına girmesi sonucunda meydana gelen değişimler ve çalışma ekonomisi üzerinde durarak batı toplumuyla İslam toplumunu mukayese etti. Etik değerler ve Ahlâk kavramları üzerinde durarak bunların önemine değindi. İslam Dininin bu konuda büyük bir referans olduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerim ve Hadislerin bizim için en büyük rehber olacağını söyledi.  Mesleğimiz makamımız, unvanımız ne olursa olsun hepimizin Allah’ın huzuruna çıkacağını, bundan dolayı dünya hayatını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini söyledi. Prof.Dr. Sedat Murat konuşmasının sonunda Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu' nun 11 kişiden oluştuğunu Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Müsteşar gibi üst düzey yetkililerle ilgili gelen şikayetleri incelediğini ve bunlarla ilgili kararlar verdiğini belirtti Program geç saatlere kadar soru cevaplarla devam ederek,  yapılan ikramlarla sona erdi.
Gebze İlim Kültür ve Çevre Kulübü Derneği ( İLKÇEV ) tarafından düzenlenen geleneksel Salı Seminerlerinin konuğu İstanbul Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu Başkanı Prof. Dr. Sedat MURAT' dı.

Kalabalık bir davetli topluluğunun izlediği programa Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Hasan SOBA, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 1.Hukuk Müşaviri Av. Necmi Özen, Türk Telekom Lojistik Direktörü Yaşar Çakmak,  Gebze Eğitim Bir-Sen Başkanı Azmi TUNÇ, STK Temsilcileri,  Okul Müdürleri ve çok sayıda izleyici katıldı. Program,  Dernek Başkanı Dr. İlhan KADIOĞLU' nun açılış konuşmasıyla başladı. Kadıoğlu,  Dernek faaliyetleri hakkında bilgi vererek bu sene 5.si düzenlenecek Ufka Yolculuk Kültür yarışmasına bütün davetlilerin ailecek katılmalarını istedi.

Daha sonra Prof.Dr. Sedat Murat kürsüye geldi

Prof.Dr. Murat, yakın tarihimizden günümüze kadar ki süreçte aile hayatı, çekirdek aile, kadının çalışma hayatına girmesi sonucunda meydana gelen değişimler ve çalışma ekonomisi üzerinde durarak batı toplumuyla İslam toplumunu mukayese etti.

Etik değerler ve Ahlâk kavramları üzerinde durarak bunların önemine değindi.

İslam Dininin bu konuda büyük bir referans olduğunu belirterek, Kur’an-ı Kerim ve Hadislerin bizim için en büyük rehber olacağını söyledi.  Mesleğimiz makamımız, unvanımız ne olursa olsun hepimizin Allah’ın huzuruna çıkacağını, bundan dolayı dünya hayatını en iyi şekilde değerlendirmemiz gerektiğini söyledi.

Prof.Dr. Sedat Murat konuşmasının sonunda Başbakanlık Kamu Görevlileri Etik Kurulu' nun 11 kişiden oluştuğunu Vali, Kaymakam, Belediye Başkanı, Müsteşar gibi üst düzey yetkililerle ilgili gelen şikayetleri incelediğini ve bunlarla ilgili kararlar verdiğini belirtti

Program geç saatlere kadar soru cevaplarla devam ederek,  yapılan ikramlarla sona erdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.