19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İLKER BAŞBUĞ’DAN KOCAELİ İÇİN ÇARPICI FETÖ AÇIKLAMASI

Gebze 03.11.2016 - 16:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İLKER BAŞBUĞ’DAN KOCAELİ İÇİN ÇARPICI FETÖ AÇIKLAMASI

TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, FETÖ’nün Kocaeli’deki yapılanmasına yönelik açıklamada bulundu

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda ifade verdi. Başbuğ, ifadesinde Kocaeli ile ilgili önemli bir bilgiden de bahsetti. Ayrıca CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de komisyonda dinleyici olarak yer aldı. 30 İHBAR MEKTUBU Başbuğ, ifadesinde Kartepe’de yer alan Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndaki FETÖ yapılanmasından bahsetti. Başbuğ, Mit Müsteşarı Hakan Fidan aracılığıyla Cengiz Topel’deki postaneden tam 30 tane ihbar mektubu geldiğini belirtti. Mit Müsteşarı’ndan mektupları kimin attığını bulmasını isteyen Başbuğ, Hakan Fidan’dan, “Kamera arızalıymış” yanıtını aldığını söyledi. İŞTE BAŞBUĞ’UN İFADESİNDE YER ALAN O BÖLÜM  “…Bana her hafta MİT Müsteşarı tarafından ihbar mektupları getiriliyordu. İhbar mektuplarına bakıyorum. Bir bakıyorum gelen ihbar mektuplarından 30 tanesi hiç unutmuyorum Cengiz Topel Postanesi’nden atılmış. Deniz Kuvvetleri üzerinde mühürler var. Mit Müsteşarı’na diyorum ki ‘sayın müsteşar şu mektupları kimin attığını bana bul’ diyorum. Çünkü bütün postanelerde kamera var. ‘Tamam efendim’ diyor. 1 hafta sonra geliyor ‘sayın müsteşar ne oldu?’ 1 hafta geçiyor yine ısrarla soruyorum. ‘Ne oldu?’ Yok. Sonra bir gün geliyor diyor ki ‘Efendim bu kamera arızalıymış. Kayıt yapılamamış’ E ne yapacağım?...”      
TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda ifade veren Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ, FETÖ’nün Kocaeli’deki yapılanmasına yönelik açıklamada bulundu

Eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ TBMM 15 Temmuz Darbe Girişimini Araştırma Komisyonu'nda ifade verdi. Başbuğ, ifadesinde Kocaeli ile ilgili önemli bir bilgiden de bahsetti. Ayrıca CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet de komisyonda dinleyici olarak yer aldı.

30 İHBAR MEKTUBU

Başbuğ, ifadesinde Kartepe’de yer alan Cengiz Topel Deniz Hava Üs Komutanlığı’ndaki FETÖ yapılanmasından bahsetti. Başbuğ, Mit Müsteşarı Hakan Fidan aracılığıyla Cengiz Topel’deki postaneden tam 30 tane ihbar mektubu geldiğini belirtti. Mit Müsteşarı’ndan mektupları kimin attığını bulmasını isteyen Başbuğ, Hakan Fidan’dan, “Kamera arızalıymış” yanıtını aldığını söyledi.

İŞTE BAŞBUĞ’UN İFADESİNDE YER ALAN O BÖLÜM

 “…Bana her hafta MİT Müsteşarı tarafından ihbar mektupları getiriliyordu. İhbar mektuplarına bakıyorum. Bir bakıyorum gelen ihbar mektuplarından 30 tanesi hiç unutmuyorum Cengiz Topel Postanesi’nden atılmış. Deniz Kuvvetleri üzerinde mühürler var. Mit Müsteşarı’na diyorum ki ‘sayın müsteşar şu mektupları kimin attığını bana bul’ diyorum. Çünkü bütün postanelerde kamera var. ‘Tamam efendim’ diyor. 1 hafta sonra geliyor ‘sayın müsteşar ne oldu?’ 1 hafta geçiyor yine ısrarla soruyorum. ‘Ne oldu?’ Yok. Sonra bir gün geliyor diyor ki ‘Efendim bu kamera arızalıymış. Kayıt yapılamamış’ E ne yapacağım?...”

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.