İLYASOĞLU: “OKUL ALIŞVERİŞİNİZİ GEBZE’DEN YAPIN”

Gebze 02.09.2018 - 11:05, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İLYASOĞLU: “OKUL ALIŞVERİŞİNİZİ GEBZE’DEN YAPIN”

Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Gebzelilere seslenerek okul alışverişlerinin Gebze’deki esnaftan yapılması gerektiğini vurgulayarak, “okul alışverişinizi Gebze’den yapın, kazanan Gebze olsun” dedi.

Okulların açılmak üzere olduğunu söyleyen İlyasoğlu, “Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Gebze’de bulunan esnaflardan karşılamalıyız. Büyük marketleri veya ışıltılı AVM dükkânlarındansa Gebze’de, Darıca’da, Dilovası’da ve Çayırova’da faaliyet gösteren, vergisini kendi bölgesine veren, çalışanını kendi bölgesinden seçen, kazandığını da kendi bölgesinde harcayan bölgemiz esnafından yapmalıyız.  Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Zaten zor durumda olan ve anca okul açılma döneminde para kazanabilen Gebzeli kırtasiye ve giyim mağazalarını tercih ederek hem Gebze esnafına hem de bölge ticaretine katkı sunabiliriz. Marka market yâda mağazalar üreticileri çok zor şartlara sokarak aldıkları ürünleri ışıltılı mağazalarının atmosferinde yüksek karlarla satmakta ve merkezleri de genelde İstanbul’da olduğu için hem karlarını hem de vergilerini İstanbul a aktarmaktadırlar. Bu sebeple ve Gebzeli olmanın bilinci ve inancıyla alışverişlerimizi Gebze’den yapmalıyız.” dedi. YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ İlyasoğlu, “Özellikle kırtasiye ürünlerinde Malezya’dan Çin’e, Avrupa ülkelerinden Amerika’ya kadar birçok ülkeden ithal gelen ürünlerden ziyade yerli ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yılın ilk 7 ayında 50 milyon Dolarlık ithalat yapılmış ve bu rakamın 25’ini kurşun kalem ve boya kalemi oluşturmaktadır. Yerli üretim kendi markamız olan ürünlerin tercih edilmesiyle hem üreticimiz desteklenmiş olur, hem dışa bağımlılık azalır, hem de azda olsa cari açığı kapatmış oluruz. Bu yıl velilerin anaokulu ve ilkokul 4. Sınıf düzeyi öğrenciler için ortalama 700 TL, ortaokul öğrencileri için 850 TL, lise öğrencileri için 950 TL civarında harcama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bölgemizde dört ilçede yaklaşık 157.000 öğrenci ve 8.500 öğretmen olduğunu da düşünürsek bölgemiz esnafında ve yerli üreticide kalacak ve en önemlisi dışarıya çıkmayacak bedel 140 milyon TL. Tabi bu yalnızca bu iki üç hafta içerisinde harcanacak okul ve kırtasiye bedeli. Bu ve bunun gibi örnekleri arttırmak mümkün. Bize düşen yerli esnaftan alışveriş yapmak ve yerli ürünleri tercih etmek.” dedi.    
Gebze Matbaacılar ve Reklamcılar Derneği Başkanı Ozan Kurtuluş İlyasoğlu, Gebzelilere seslenerek okul alışverişlerinin Gebze’deki esnaftan yapılması gerektiğini vurgulayarak, “okul alışverişinizi Gebze’den yapın, kazanan Gebze olsun” dedi.

Okulların açılmak üzere olduğunu söyleyen İlyasoğlu, “Çocuklarımızın kıyafetten ayakkabıya, kırtasiyeden kitaba, spor malzemelerinden çantaya kadar birçok ihtiyacı olacak. İhtiyaçlarımızı Gebze’de bulunan esnaflardan karşılamalıyız. Büyük marketleri veya ışıltılı AVM dükkânlarındansa Gebze’de, Darıca’da, Dilovası’da ve Çayırova’da faaliyet gösteren, vergisini kendi bölgesine veren, çalışanını kendi bölgesinden seçen, kazandığını da kendi bölgesinde harcayan bölgemiz esnafından yapmalıyız.  Kırtasiye kırtasiyeden alınır. Zaten zor durumda olan ve anca okul açılma döneminde para kazanabilen Gebzeli kırtasiye ve giyim mağazalarını tercih ederek hem Gebze esnafına hem de bölge ticaretine katkı sunabiliriz. Marka market yâda mağazalar üreticileri çok zor şartlara sokarak aldıkları ürünleri ışıltılı mağazalarının atmosferinde yüksek karlarla satmakta ve merkezleri de genelde İstanbul’da olduğu için hem karlarını hem de vergilerini İstanbul a aktarmaktadırlar. Bu sebeple ve Gebzeli olmanın bilinci ve inancıyla alışverişlerimizi Gebze’den yapmalıyız.” dedi.

YERLİ ÜRÜNLER TERCİH EDİLMELİ

İlyasoğlu, “Özellikle kırtasiye ürünlerinde Malezya’dan Çin’e, Avrupa ülkelerinden Amerika’ya kadar birçok ülkeden ithal gelen ürünlerden ziyade yerli ürünlerin tercih edilmesi gerekmektedir. Yılın ilk 7 ayında 50 milyon Dolarlık ithalat yapılmış ve bu rakamın 25’ini kurşun kalem ve boya kalemi oluşturmaktadır. Yerli üretim kendi markamız olan ürünlerin tercih edilmesiyle hem üreticimiz desteklenmiş olur, hem dışa bağımlılık azalır, hem de azda olsa cari açığı kapatmış oluruz. Bu yıl velilerin anaokulu ve ilkokul 4. Sınıf düzeyi öğrenciler için ortalama 700 TL, ortaokul öğrencileri için 850 TL, lise öğrencileri için 950 TL civarında harcama yapılacağı göz önünde bulundurulduğunda ve bölgemizde dört ilçede yaklaşık 157.000 öğrenci ve 8.500 öğretmen olduğunu da düşünürsek bölgemiz esnafında ve yerli üreticide kalacak ve en önemlisi dışarıya çıkmayacak bedel 140 milyon TL. Tabi bu yalnızca bu iki üç hafta içerisinde harcanacak okul ve kırtasiye bedeli. Bu ve bunun gibi örnekleri arttırmak mümkün. Bize düşen yerli esnaftan alışveriş yapmak ve yerli ürünleri tercih etmek.” dedi.

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.