İmar Affı Haftaya Tamam

Gebze 02.06.2018 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İmar Affı Haftaya Tamam

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyunda İmar Barışı olarak bilinen düzenlemenin usul ve esaslarının belirleneceği yönetmeliği Ramazan Bayramı öncesinde çıkarmayı planlıyor. 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen ve Meclis'ten geçerek yasalaşan İmar Barışı'nın esasları, 'Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Dair Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'le düzenlenecek. Yapılardaki imar ve iskan sıkıntısını çözerek yapıların tamamının kayıt altına alınmasını sağlayacak İmar Barışı düzenlemesinin uygulanacağı tarih ve başvuru detayları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerinden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyor. Bu kapsamda titizlikle yürütülen çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması ve yönetmeliğin Ramazan Bayramı öncesi Resmi Gazete'de yayımlanması planlanıyor. Yönetmelikte başvuru detayları yer alacak..

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamuoyunda  olarak bilinen düzenlemenin usul ve esaslarının belirleneceği yönetmeliği Ramazan Bayramı öncesinde çıkarmayı planlıyor. 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen ve Meclis'ten geçerek yasalaşan İmar Barışı'nın esasları, 'Yapı Kayıt Belgesi Verilmesine Dair Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmelik'le düzenlenecek. Yapılardaki imar ve iskan sıkıntısını çözerek yapıların tamamının kayıt altına alınmasını sağlayacak İmar Barışı düzenlemesinin uygulanacağı tarih ve başvuru detayları, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı yetkililerinden oluşan komisyon tarafından değerlendiriliyor. Bu kapsamda titizlikle yürütülen çalışmanın kısa süre içinde tamamlanması ve yönetmeliğin Ramazan Bayramı öncesi Resmi Gazete'de yayımlanması planlanıyor. Yönetmelikte başvuru detayları yer alacak..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.