İmar Barışı'nda 5 il önde

Ekonomi 04.07.2018 - 17:28, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İmar Barışı'nda 5 il önde

İmar Barışı’nda başvuru sayısı 1.8 milyonu buldu. İstanbul’da 330 bin, İzmir’de 172 bin müracaat yapıldı. Ankara ise barışa ilgisiz.

İmar Barışı'na başvuru sürecinde bir aylık veriler ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için Türkiye genelinde 1.8 milyon başvuru yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği barış için başvurular 8 Haziran'da başlamıştı. En çok başvuru yapılan illerin başında İstanbul geldi. Şehirde şu ana kadar 330 bin başvuru yapıldı. İstanbul'u 172 bin başvuru ile İzmir takip ederken, Konya ise 133 bin başvuruyla vatandaşın İmar Barışı için yoğun ilgi gösterdiği ilk 3 şehir arasında. Bursa ve Kocaeli'de yapılan müraacatlar ise sırasıyla 88 bin ile 87 bin 500'e dayandı. Ankara'da ise İmar Barışı'na ilgi yok. MÜRACAATTA NE TÜR BELGELER GEREKİYOR?  E-devlet şifresi  Geçerli bir cep telefonu numarası  Geçerli bir e-posta adresi  Beyan edilecek yapının adresi  Tapusu, varsa ada ve parsel bilgileri  Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (metrekare)  Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı  Arsa/arazinin emlak vergisi birim değeri  Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (metrekare)  Yapı sınıfı (Sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)  İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi  Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf..
İmar Barışı’nda başvuru sayısı 1.8 milyonu buldu. İstanbul’da 330 bin, İzmir’de 172 bin müracaat yapıldı. Ankara ise barışa ilgisiz.

İmar Barışı'na başvuru sürecinde bir aylık veriler ortaya çıkmaya başladı. Edinilen bilgilere göre, 13 milyon konutun imar ve iskan sorununu çözmesi hedeflenen düzenleme kapsamında Yapı Kayıt Belgesi için  genelinde 1.8 milyon başvuru yapıldı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği barış için başvurular 8 Haziran'da başlamıştı. En çok başvuru yapılan illerin başında  geldi. Şehirde şu ana kadar 330 bin başvuru yapıldı. İstanbul'u 172 bin başvuru ile İzmir takip ederken, Konya ise 133 bin başvuruyla vatandaşın  için yoğun ilgi gösterdiği ilk 3 şehir arasında.  ve 'de yapılan müraacatlar ise sırasıyla 88 bin ile 87 bin 500'e dayandı. 'da ise İmar Barışı'na ilgi yok.

MÜRACAATTA NE TÜR BELGELER GEREKİYOR?
 E-devlet şifresi
 Geçerli bir cep telefonu numarası
 Geçerli bir e-posta adresi
 Beyan edilecek yapının adresi
 Tapusu, varsa ada ve parsel bilgileri
 Toplam inşaat alanı, konutların ve ticari birimlerin ayrı ayrı toplam alanları (metrekare)
 Yapıdaki konut ve ticari birim sayısı
 Arsa/arazinin emlak vergisi birim değeri
 Yapının bulunduğu arsanın alanı. Varsa tapudaki alan yoksa beyan edilecek alan (metrekare)
 Yapı sınıfı (Sistemin sunacağı seçeneklerden seçilecek)
 İmar mevzuatına aykırılığın tarif edilmesi
 Yapıyı gösteren ve ayrılık kısmını gösteren birer adet fotoğraf..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.