İMH Gebze’de tefsir dersleri sona erdi

Gebze 15.05.2019 - 15:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İMH Gebze’de tefsir dersleri sona erdi

İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Gebze tarafından yıl boyu sürdürülen tefsir dersleri ‘Oruç’ kavramı sona erdi.

İMH Gebze konferans salonunda yapılan ve Sedat Kotan tarafından yönetilen sunumda Ali Erol ve Oktay Çağırıcı ‘Ramazan ve Oruç’ bahsini ayet ve hadislerle anlattı. Oturumu yöneten Sedat Kotan Ramazan ayına girilmesi vesilesiyle final dersini Oruç kavramıyla nihayete erdireceklerini belirterek, “Ramazan ayı çok özel bir ay. Öncelikle Kur’an’ın indirildiği bir ay. Oruç, Kadir Gecesi, itikaf ibadeti, teravih namazı, iftar, sahur, tevbe, dua ve sabır gibi bu ayı ayrıcalıklı kılan pek çok müstesna ibadet bu ayda daha bir önem kazanır. Rabbimiz hepimize, tüm İslam ümmetine, Ramazan ayını anlamına ve önemine uygun olarak idrak etmesini ve yaşamasını nasip etsin, kurtuluşuna vesile kılsın” dedi. SON RAMAZANIMIZ GİBİ YAŞAYALIM Programın ilk sunumunu yapan Oktay Çağırıcı, öncelikle Ramazan ayına hazırlanmanın önemine vurgu yaparak, “Ramazana ne kadar iyi hazırlanırsak o kadar çok istifade ederiz. Ramazanı son ramazanımız gibi yaşarsak ondan azami derecede yararlanmış oluruz. Ramazan, güz döneminde yağan ve kirlilikleri temizleyen yağmur anlamındadır. Ramazan ayında Rabbimizin rahmeti, bereketi, mağfireti yağmur gibi üzerimize yağar. Cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Orucumuz, sabrımız, ibadetlerimiz günahlara, kötülüklere kalkan olur. Rabbimiz orucun mükafatı bana aittir diyor. Bu ayda yüksek idrak düzeyinde yaptığımız ibadetlerde kesintisiz bir ecir vardır. ORUCUN FARZ KILINMASI TAKVA İÇİNDİR İnsan takvalı olmak için oruç tutar. Ramazan ayı iyi idrak edilmezse büyük pişmanlık getirir. Onun için Ramazan ayında Kur’an’a, tefekküre, ibadete, Allah’a yönelmeye engel olan tüm meşguliyetlerden uzak durmalıyız. TV’den ve diğer oyalayıcı araçlardan, boş ve faydasız işlerden kendimizi koruyalım. Ramazanı Kur’an okuyarak, tefekkür ve tedebbür ederek, teheccüd namazı kılarak dolu dolu yaşarsak takva sahibi oluruz. Yaptığımız ibadetleri ciddiye almalıyız ki, Ramazan ayı on bir aya ışık tutsun. Oruçlarımızı sadece midemizle tutmak yeterli değil. Azalarımızla ve kalbimizle de kötülüklerden, haramdan ve günahlardan uzak durarak bütün ruhumuz ve bedenimizle bir bütün halinde halisane bir oruç tutmalıyız. Oruç tutarken insana Allah’ı unutturan her şeyden uzak durursak en yüksek mertebede oruç tutmuş oluruz” diye konuştu. KÜBRA AKABALI
İnsan ve Medeniyet Hareketi (İMH) Gebze tarafından yıl boyu sürdürülen tefsir dersleri ‘Oruç’ kavramı sona erdi.

İMH Gebze konferans salonunda yapılan ve Sedat Kotan tarafından yönetilen sunumda Ali Erol ve Oktay Çağırıcı ‘Ramazan ve Oruç’ bahsini ayet ve hadislerle anlattı. Oturumu yöneten Sedat Kotan Ramazan ayına girilmesi vesilesiyle final dersini Oruç kavramıyla nihayete erdireceklerini belirterek, “Ramazan ayı çok özel bir ay. Öncelikle Kur’an’ın indirildiği bir ay. Oruç, Kadir Gecesi, itikaf ibadeti, teravih namazı, iftar, sahur, tevbe, dua ve sabır gibi bu ayı ayrıcalıklı kılan pek çok müstesna ibadet bu ayda daha bir önem kazanır. Rabbimiz hepimize, tüm İslam ümmetine, Ramazan ayını anlamına ve önemine uygun olarak idrak etmesini ve yaşamasını nasip etsin, kurtuluşuna vesile kılsın” dedi.

SON RAMAZANIMIZ GİBİ YAŞAYALIM

Programın ilk sunumunu yapan Oktay Çağırıcı, öncelikle Ramazan ayına hazırlanmanın önemine vurgu yaparak, “Ramazana ne kadar iyi hazırlanırsak o kadar çok istifade ederiz. Ramazanı son ramazanımız gibi yaşarsak ondan azami derecede yararlanmış oluruz. Ramazan, güz döneminde yağan ve kirlilikleri temizleyen yağmur anlamındadır. Ramazan ayında Rabbimizin rahmeti, bereketi, mağfireti yağmur gibi üzerimize yağar. Cennet kapıları açılır, cehennem kapıları kapanır. Orucumuz, sabrımız, ibadetlerimiz günahlara, kötülüklere kalkan olur. Rabbimiz orucun mükafatı bana aittir diyor. Bu ayda yüksek idrak düzeyinde yaptığımız ibadetlerde kesintisiz bir ecir vardır.

ORUCUN FARZ KILINMASI TAKVA İÇİNDİR

İnsan takvalı olmak için oruç tutar. Ramazan ayı iyi idrak edilmezse büyük pişmanlık getirir. Onun için Ramazan ayında Kur’an’a, tefekküre, ibadete, Allah’a yönelmeye engel olan tüm meşguliyetlerden uzak durmalıyız. TV’den ve diğer oyalayıcı araçlardan, boş ve faydasız işlerden kendimizi koruyalım. Ramazanı Kur’an okuyarak, tefekkür ve tedebbür ederek, teheccüd namazı kılarak dolu dolu yaşarsak takva sahibi oluruz. Yaptığımız ibadetleri ciddiye almalıyız ki, Ramazan ayı on bir aya ışık tutsun. Oruçlarımızı sadece midemizle tutmak yeterli değil. Azalarımızla ve kalbimizle de kötülüklerden, haramdan ve günahlardan uzak durarak bütün ruhumuz ve bedenimizle bir bütün halinde halisane bir oruç tutmalıyız. Oruç tutarken insana Allah’ı unutturan her şeyden uzak durursak en yüksek mertebede oruç tutmuş oluruz” diye konuştu.

KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.