İMO üyeleri, Gebze bölgesindeki İSU yatırımlarını inceledi!

Gebze 14.11.2017 - 11:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İMO üyeleri, Gebze bölgesindeki İSU yatırımlarını inceledi!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından Gebze, Dilovası ve Darıca ilçelerinde yürütülen atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli yatırımlarını yerinde inceledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından Gebze, Dilovası ve Darıca ilçelerinde yürütülen atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli yatırımlarını yerinde inceledi. Yapılan yatırımlar için teşekkür eden İMO üyeleri, tesislerin eşi ve benzeri olmayan projeler olduğunu ifade ettiler. İSU PROJELERİ MESLEK KURULUŞLARININ TAKİBİNDE İSU Genel Müdürlüğü tarafından şehrin içmesuyu ihtiyacının yanı sıra atık suların toplanması ve arıtılması ile çevrenin kirlilikten korunması için yapılan yatırımlar meslek kuruluşlarının yakın takibinde. İMO Kocaeli Şubesi, Başkan Yardımcısı Kahraman Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri N. İlker Ural ve Emrah Ayhan ile birlikte 23 İnşaat Mühendisinin katılımı ile inceleme gezisi düzenlendi. Yapımı son aşamaya gelen Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, Gebze Denizli Göleti Gövde Yükseltilmesi ile Darıca Atıksu Tünel İnşaatları gezildi. İSU kontrol mühendisleri tarafından, İMO üyelerine gezilen gölet ve tesisler hakkında bilgi verildi. ÜÇ PROJEDE İNCELEME İMO üyeleri, ilk olarak Dilovası atıksu arıtma tesisini inceledi. Tesisin, Dilovası ilçe merkezi ile Gebze ilçesinin kuzey bölgeleri olmak üzere günlük 40 bin m3 atık suyu arıtacağı belirtildi. Ayrıca, Gebze ilçesine bağlı Denizli, Mollafenari, Balçık, Pelitli ile bölgedeki sanayi kuruluşlarının içmesuyu ihtiyacını karşılayan Denizli Göletinin gövde yükseltilmesi de incelendi. Kısa zaman içerisinde tamamlanacak olan proje ile birlikte göletin kapasitesinin 5,1 milyon m3’e çıkartılacağı ifade edildi. Son olarak Darıca Atıksu Tünel İnşaatını da inceleyen İMO üyeleri, 2,4 km uzunluğundaki tünelin içerisine girerek incelemelerde bulundular.  İzmit Körfezi kuşaklama kollektör hattının son aşaması olan ve Gebze Eskihisar ile Darıca ilçe merkezinin atık sularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak olan Darıca Tünel İnşaatının son aşamasına gelindiği aktarıldı. “EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN PROJELER” Üç tesisi inceleyen İMO üyeleri, yapılan yatırımlar ile ev sahipliğinden dolayı İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. İSU’ nun eşi ve benzeri olmayan projeler gerçekleştirdiğini ifade eden İMO Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Bulut, “İSU Genel Müdürlüğünün yaptığı yatırımları bize gezdirme fırsatı verdiğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli gibi üç önemli projeyi yerinde inceleme imkânı bulduk. 2,4 kilometre uzunluğundaki atıksu tünelinin içerisine girerek gezme fırsatı yakaladık. Birçoğu eşi ve benzeri olmayan projeler. Bu proje ve yatırımların devamını bekliyor ve teşekkür ediyoruz. “dedi.
İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından Gebze, Dilovası ve Darıca ilçelerinde yürütülen atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli yatırımlarını yerinde inceledi.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Kocaeli Şubesi üyeleri, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü tarafından Gebze, Dilovası ve Darıca ilçelerinde yürütülen atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli yatırımlarını yerinde inceledi. Yapılan yatırımlar için teşekkür eden İMO üyeleri, tesislerin eşi ve benzeri olmayan projeler olduğunu ifade ettiler.

İSU PROJELERİ MESLEK KURULUŞLARININ TAKİBİNDE

İSU Genel Müdürlüğü tarafından şehrin içmesuyu ihtiyacının yanı sıra atık suların toplanması ve arıtılması ile çevrenin kirlilikten korunması için yapılan yatırımlar meslek kuruluşlarının yakın takibinde. İMO Kocaeli Şubesi, Başkan Yardımcısı Kahraman Bulut, Yönetim Kurulu Üyeleri N. İlker Ural ve Emrah Ayhan ile birlikte 23 İnşaat Mühendisinin katılımı ile inceleme gezisi düzenlendi. Yapımı son aşamaya gelen Dilovası Atıksu Arıtma Tesisi, Gebze Denizli Göleti Gövde Yükseltilmesi ile Darıca Atıksu Tünel İnşaatları gezildi. İSU kontrol mühendisleri tarafından, İMO üyelerine gezilen gölet ve tesisler hakkında bilgi verildi.

ÜÇ PROJEDE İNCELEME

İMO üyeleri, ilk olarak Dilovası atıksu arıtma tesisini inceledi. Tesisin, Dilovası ilçe merkezi ile Gebze ilçesinin kuzey bölgeleri olmak üzere günlük 40 bin m3 atık suyu arıtacağı belirtildi. Ayrıca, Gebze ilçesine bağlı Denizli, Mollafenari, Balçık, Pelitli ile bölgedeki sanayi kuruluşlarının içmesuyu ihtiyacını karşılayan Denizli Göletinin gövde yükseltilmesi de incelendi. Kısa zaman içerisinde tamamlanacak olan proje ile birlikte göletin kapasitesinin 5,1 milyon m3’e çıkartılacağı ifade edildi. Son olarak Darıca Atıksu Tünel İnşaatını da inceleyen İMO üyeleri, 2,4 km uzunluğundaki tünelin içerisine girerek incelemelerde bulundular.  İzmit Körfezi kuşaklama kollektör hattının son aşaması olan ve Gebze Eskihisar ile Darıca ilçe merkezinin atık sularını Gebze Atıksu Arıtma Tesisine aktaracak olan Darıca Tünel İnşaatının son aşamasına gelindiği aktarıldı.

“EŞİ VE BENZERİ OLMAYAN PROJELER”

Üç tesisi inceleyen İMO üyeleri, yapılan yatırımlar ile ev sahipliğinden dolayı İSU Genel Müdürlüğü’ne teşekkür ettiler. İSU’ nun eşi ve benzeri olmayan projeler gerçekleştirdiğini ifade eden İMO Kocaeli Şube Başkan Yardımcısı Kahraman Bulut, “İSU Genel Müdürlüğünün yaptığı yatırımları bize gezdirme fırsatı verdiğinden dolayı teşekkür ediyoruz. Atıksu arıtma tesisi, gölet ve atıksu tüneli gibi üç önemli projeyi yerinde inceleme imkânı bulduk. 2,4 kilometre uzunluğundaki atıksu tünelinin içerisine girerek gezme fırsatı yakaladık. Birçoğu eşi ve benzeri olmayan projeler. Bu proje ve yatırımların devamını bekliyor ve teşekkür ediyoruz. “dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.