İnşaat Mühendislerine Xsteel Kursu

Kocaeli 09.05.2017 - 11:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İnşaat Mühendislerine Xsteel Kursu

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, üyelerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Kış dönemi boyunca pek çok eğitim kursuna ev sahipliği yapan Kocaeli Şubesi’nde son olarak “Xsteel (Tekla) Kursu düzenlendi.

İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu’nda 22-26 Nisan 2017 tarihleri arasında toplam 25 saat süren kurs Dr. Temel Temiz İnşaat Yüksek Mühendisi tarafından verildi. İnşaat mühendisliği mesleğinin kendisini sürekli yenileyen bir meslek olduğunu belirten Temiz, “İnşaat Mühendisliği mesleğinin kendini yenileme özelliğine mühendisler de ayak uydurmalıdır. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan problemlerin yorumlanması da bu tarz kurslar sayesinde oldukça kolaylaşacaktır. XSteel (güncel adı ile Tekla), inşaat ve yapı endüstrisinde özellikle çelik konstrüksiyon ve betonarme projeleri için kullanılan, projelerde oldukça detaylandırma fırsatı sunan bir 3B Yapı Bilgisi Modelleme (BIM) yazılımıdır. XSteel, kullanıcılara beton veya çelik 3B yapısal modeller oluşturmada ve yönetmede, konsept aşamasından imalata kadar olan süreçte rehberlik eder. Bu sayede Xsteel ile tasarım gerçeğe dönüştürülür. Xsteel kursunun sonunda kursiyer ne kazanır? Temiz, ayrıca Xsteel eğitimin sonunda kursiyerler çelik imalat projesini okuyabilme, detaylı olarak parça ve imalat çizimi çıkartabilme deneyimine sahip olurlar. Üç boyutlu olarak yapıyı oluşturarak %100 doğru metraj çıkartabilirler. XSteel  programı sunduğu güçlü çizim altyapısı sayesinde imalatta oluşacak hataların önüne geçer. Bu program ile çizilmiş olan bütün parçaların montajı kusursuz olarak yapılır açıklamasında bulundu.
İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi, üyelerinin mesleki gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyor. Kış dönemi boyunca pek çok eğitim kursuna ev sahipliği yapan Kocaeli Şubesi’nde son olarak “Xsteel (Tekla) Kursu düzenlendi.



İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Eğitim Salonu’nda 22-26 Nisan 2017 tarihleri arasında toplam 25 saat süren kurs Dr. Temel Temiz İnşaat Yüksek Mühendisi tarafından verildi. İnşaat mühendisliği mesleğinin kendisini sürekli yenileyen bir meslek olduğunu belirten Temiz, “İnşaat Mühendisliği mesleğinin kendini yenileme özelliğine mühendisler de ayak uydurmalıdır. Mühendislik uygulamalarında karşılaşılan problemlerin yorumlanması da bu tarz kurslar sayesinde oldukça kolaylaşacaktır. XSteel (güncel adı ile Tekla), inşaat ve yapı endüstrisinde özellikle çelik konstrüksiyon ve betonarme projeleri için kullanılan, projelerde oldukça detaylandırma fırsatı sunan bir 3B Yapı Bilgisi Modelleme (BIM) yazılımıdır. XSteel, kullanıcılara beton veya çelik 3B yapısal modeller oluşturmada ve yönetmede, konsept aşamasından imalata kadar olan süreçte rehberlik eder. Bu sayede Xsteel ile tasarım gerçeğe dönüştürülür.

Xsteel kursunun sonunda kursiyer ne kazanır?

Temiz, ayrıca Xsteel eğitimin sonunda kursiyerler çelik imalat projesini okuyabilme, detaylı olarak parça ve imalat çizimi çıkartabilme deneyimine sahip olurlar. Üç boyutlu olarak yapıyı oluşturarak %100 doğru metraj çıkartabilirler. XSteel  programı sunduğu güçlü çizim altyapısı sayesinde imalatta oluşacak hataların önüne geçer. Bu program ile çizilmiş olan bütün parçaların montajı kusursuz olarak yapılır açıklamasında bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.