GEBZE BELEDİYESİ 18 MART İLANI

İptal edin hatta yırtıp atın!

Siyaset 07.08.2020 - 11:26, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

İptal edin hatta yırtıp atın!

İstanbul Sözleşmesi, kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyor. Ancak Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesini hatta yırtıp atılmasını istedi. Kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandı. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılacağına dair iddialar sonrasında gündemde tepkilerin sürmesine rağmen Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarında, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesini hatta yırtıp atılmasını savundu. İŞTE İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞININ O PAYLAŞIMI; İstanbul Sözleşmesi bitirir, şiddetin sınırları kalktı. Sözde kadına yönelik şiddetin engellenmesini temel alan sözleşme şiddetin sınırlarını ortadan kaldırarak öznel değerlendirilebilecek her türlü davranışın da önünü açtı. Şiddet madde 3, tanımlar a bendinde çok geniş bir şekilde şöyle açıklandı: ‘Kadına karşı şiddet bir insan hakları ihlali ve kadına yönelik ayrımcılığın bir biçimi olarak anlaşılmaktadır ve ister kamusal, ister özel alanda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar ve ıstırap veren veya verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem ve bu eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına gelir.’

İstanbul Sözleşmesi, kadınları her türlü şiddete karşı korumak ve kadına yönelik şiddet ve ev içi şiddeti önlemek, kovuşturmak ve ortadan kaldırmak amacını taşıyor. Ancak Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı sosyal medyadan yaptığı paylaşımlarla İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesini hatta yırtıp atılmasını istedi.

Kadına yönelik şiddet konusunda bağlayıcılığa sahip ilk uluslararası sözleşme olan İstanbul Sözleşmesi, 11 Mayıs 2011'de İstanbul'da imzalandı. İstanbul Sözleşmesi’nin kaldırılacağına dair iddialar sonrasında gündemde tepkilerin sürmesine rağmen Yeniden Refah Partisi Darıca İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı resmi sosyal medya hesaplarında, İstanbul Sözleşmesi’nin iptal edilmesini hatta yırtıp atılmasını savundu.

İŞTE İLÇE GENÇLİK KOLLARI BAŞKANLIĞININ O PAYLAŞIMI;

İstanbul Sözleşmesi bitirir, şiddetin sınırları kalktı. Sözde kadına yönelik şiddetin engellenmesini temel alan sözleşme şiddetin sınırlarını ortadan kaldırarak öznel değerlendirilebilecek her türlü davranışın da önünü açtı. Şiddet madde 3, tanımlar a bendinde çok geniş bir şekilde şöyle açıklandı: ‘Kadına karşı şiddet bir insan hakları ihlali ve kadına yönelik ayrımcılığın bir biçimi olarak anlaşılmaktadır ve ister kamusal, ister özel alanda meydana gelsin, kadınlara fiziksel, cinsel, psikolojik veya ekonomik zarar ve ıstırap veren veya verebilecek olan toplumsal cinsiyete dayalı her türlü eylem ve bu eylemlerle tehdit etme, zorlama veya keyfi olarak özgürlükten yoksun bırakma anlamına gelir.’

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.