“İş değil mazeret ürettiler!”

Spor 01.07.2020 - 23:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

“İş değil mazeret ürettiler!”

Ligleri tescil ederek kalan haftaların oynanmayacağını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu’na bu kararı doğru bulan kulüplerin yanı sıra, yanlış bulup eleştiren kulüpler de dikkat çekiyor. Kararın yanlış olduğunu savunan kulüplerden biri olan Darıca Gençlerbirliği A.Ş’de Teknik Direktör Selahattin Dervent, tescil kararı için “Hayal kırıklığı yaşıyorum” dedi. Kurumlara güvenip yola çıktıklarını ancak güvenlerinin boşa çıktığını belirten Dervent, “Güvenimizin tamamen sarsıldığını söyleyebilirim. Bu karar, işin tabiatına uymadı. Çünkü doğrusu maçların oynanarak ligin tamamlanmasıydı. Futbolun marka değeri net olarak düşmüştür. Ve bu kaybolan değer nasıl geri gelecek bilemiyorum” dedi. YATIRIMCILAR FUTBOLDAN KAÇACAK Aklı selim yatırımcıların futboldan uzak duracağını kaydeden Dervent, “Futbol artık ciddi bir endüstri. Bu nedenle ekonomik boyutu bir hayli önem arz ediyor. Futbola yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, marka değerini kaybetmiş bir sektöre yatırım yapmaz. Çünkü güven ve adaletin olmadığı yerde yatırımcı da olmaz. Deyim yerindeyse sıcak sobaya değmiş gibi ellerini birden çekerler. Futbola 30 senesini vermiş biri olarak, kararın çok üzücü olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı. BU BİR ‘KURGU’ Toplantıya katılarak liglerin tescilini isteyen isimlerin konuya futbol adamı gibi yaklaşmadıklarını eleştirerek, alınan kararı ‘kurgu’ olarak nitelendiren tecrübeli teknik adam, “Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılan kulüp başkanlarının, bu kararı alırken futbol adamı gibi düşündüklerine inanmıyorum. Futbolun geleceğini düşünmediler. Emeklerin karşılığının alınacağı bir futbol ortamı ne yazık ki kalmadı. İş üretmek istemeyenler, mazeret ürettiler. Bu nedenle bu sürecin ve neticede alınan tescil kararının kurgu olduğunu düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemedi. Söylenecek başka söz yok” şeklinde konuştu.

Ligleri tescil ederek kalan haftaların oynanmayacağını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonu’na bu kararı doğru bulan kulüplerin yanı sıra, yanlış bulup eleştiren kulüpler de dikkat çekiyor. Kararın yanlış olduğunu savunan kulüplerden biri olan Darıca Gençlerbirliği A.Ş’de Teknik Direktör Selahattin Dervent, tescil kararı için “Hayal kırıklığı yaşıyorum” dedi.

Kurumlara güvenip yola çıktıklarını ancak güvenlerinin boşa çıktığını belirten Dervent, “Güvenimizin tamamen sarsıldığını söyleyebilirim. Bu karar, işin tabiatına uymadı. Çünkü doğrusu maçların oynanarak ligin tamamlanmasıydı. Futbolun marka değeri net olarak düşmüştür. Ve bu kaybolan değer nasıl geri gelecek bilemiyorum” dedi.


YATIRIMCILAR FUTBOLDAN KAÇACAK
Aklı selim yatırımcıların futboldan uzak duracağını kaydeden Dervent, “Futbol artık ciddi bir endüstri. Bu nedenle ekonomik boyutu bir hayli önem arz ediyor. Futbola yatırım yapmak isteyen yatırımcılar, marka değerini kaybetmiş bir sektöre yatırım yapmaz. Çünkü güven ve adaletin olmadığı yerde yatırımcı da olmaz. Deyim yerindeyse sıcak sobaya değmiş gibi ellerini birden çekerler. Futbola 30 senesini vermiş biri olarak, kararın çok üzücü olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.


BU BİR ‘KURGU’
Toplantıya katılarak liglerin tescilini isteyen isimlerin konuya futbol adamı gibi yaklaşmadıklarını eleştirerek, alınan kararı ‘kurgu’ olarak nitelendiren tecrübeli teknik adam, “Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi ev sahipliğinde yapılan toplantıya katılan kulüp başkanlarının, bu kararı alırken futbol adamı gibi düşündüklerine inanmıyorum. Futbolun geleceğini düşünmediler. Emeklerin karşılığının alınacağı bir futbol ortamı ne yazık ki kalmadı. İş üretmek istemeyenler, mazeret ürettiler. Bu nedenle bu sürecin ve neticede alınan tescil kararının kurgu olduğunu düşünüyorum. Üzülerek söylüyorum ki Türkiye Futbol Federasyonu süreci yönetemedi. Söylenecek başka söz yok” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.