19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İş kuran gence 8 bin 402 lira

Ekonomi 02.06.2018 - 09:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İş kuran gence 8 bin 402 lira

Borçlara yapılandırma, emeklilere ikramiye yolunu açan torba yasa, genç girişimcilerin de yüzünü güldürdü. Bağ- Kur kapsamında olan genç girişimcilerin vergi ve primlerini Hazine karşılayacak. İlk defa kendisine ait bir işyeri açarak SGK'ya Bağ-Kur'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece genç girişimci 1 yıl boyunca SGK'ya prim ödemeden işini yapacak. Verilecek destek ise en alt seviyeden hesaplandığında, aylık 700 lira 17 kuruşu, yıllık 8 bin 402 lirayı bulacak. Teşvikten faydalanacak olan gençlerin ilk kez gelir vergisi mükellefi olması gerekiyor. Teşviğe konu olacak Bağ- Kur sigortalılığının da 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle başlaması şart. Genç girişimcinin işyerini bizzat kendisinin sevk veya idare etmesi, orada çalışması gibi şartlar da bulunuyor..

Borçlara yapılandırma, emeklilere ikramiye yolunu açan torba yasa, genç girişimcilerin de yüzünü güldürdü. Bağ- Kur kapsamında olan genç girişimcilerin vergi ve primlerini Hazine karşılayacak. İlk defa kendisine ait bir işyeri açarak 'ya 'lu olarak kayıt yaptıran 18-29 yaş arasındaki gençlerin 1 yıl boyunca Bağ-Kur primleri devlet tarafından karşılanacak. Böylece genç girişimci 1 yıl boyunca SGK'ya prim ödemeden işini yapacak. Verilecek destek ise en alt seviyeden hesaplandığında, aylık 700 lira 17 kuruşu, yıllık 8 bin 402 lirayı bulacak. Teşvikten faydalanacak olan gençlerin ilk kez gelir vergisi mükellefi olması gerekiyor. Teşviğe konu olacak Bağ- Kur sigortalılığının da 1 Haziran 2018 tarihi itibariyle başlaması şart. Genç girişimcinin işyerini bizzat kendisinin sevk veya idare etmesi, orada çalışması gibi şartlar da bulunuyor..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.