İşçilerden Başaran'a destek!

Gebze 26.02.2019 - 11:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İşçilerden Başaran'a destek!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Tele 1 televizyonuna konuk oldu.

Tele 1'de Serpil Savumlu'nun sunduğu "Türkiye'nin Seçimi' programına konuk olan Başaran, Kocaeli'nin en büyük sorunlarından birinin çevre ve hava kirliliği olduğunu belirtti. Serpil Savumlu'nun sorularını yanıtlayan Başaran, daha birçok noktaya temas etti. Turksat, D-Smart ve Digiturk'ten yayın yapan Tele 1 Televizyonuna konuk olan Başaran, çalışmalarından ve yerel yönetim anlayışından bahsetti. Halkın yüz yüze olduğu çok sayıda problemin olduğunu belirten Başaran, "Halkı somut olarak yönetime dâhil ettiğimiz karar ve denetim mekanizmasının olduğu bir modelimiz olacak. Yerel yönetim modelimizi bunun üzerine tesis ettik. Biz parti olarak uzun yıllar işçiler ve emekçilerin tarafında çalışmalar yaptığımız için, çıkışımızı da bu noktadan yaptık. İşçilerin adayıyız dedik. Ben de 30 yıldır Kocaeli'de yaşayan bir vatandaş olarak Kocaeli'nin en büyük sorunlarını yakından görüyor ve biliyorum" dedi.  'KENTİN İNSANLARI SAĞLIKLI OLMALI' Savumlu'nun "En önemli sorun nedir?' sorusuna, "Sanayi kenti olmasından kaynaklı ciddi bir hava ve çevre kirliliği var Kocaeli'de, kanser oranı çok yüksek oranda" diyen Başaran, "Bunun acilen çözülmesi lazım, bir kent yaşamından bahsedeceksek o kentin insanlarının sağlıklı olması lazım" dedi. Sorunların çok fazla olduğuna değinen Başaran, "Yoksulluk sorunu var, kadınların sorunu var, şiddet sorunu var, ulaşım sorunu var, alt yapı sorunu var, gençlerin, yaşlıların, engellilerin sorunu var. Şimdiye kadar mevcut yerel yönetimlerin halkın hayati sorunlarına dair çözüm üretmeme durumu var. Biz de tam bunun karşısında gerçek bir hizmet sunmak için aday olduk ama halkın kendisiyle birlikte yöneteceğiz" diye konuştu.  'TEK GÜCÜMÜZ İŞÇİ SINIFI' Öte yandan Başaran, program için İstanbul'a gitmeden önce Derince Geçit'te sabah 06.30'da işçilerle buluştu, onlarla sohbet etti. Ayrıca gün içinde Başaran için işçiler kendi aralarında 1 TL toplayarak destek oldu. Gebze'de 288 gündür sendika hakları için direnişte olan Flormar işçileri ve Gebzeli metal işçileri kendi aralarında 1'er TL toplayarak Başaran'ın seçim fonuna destek oldu. Başaran sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İşçilerin adayına en büyük destek Flormar ve Gebzeli metal işçilerinden! 'Bu kent bizim, biz yöneteceğiz' diyen işçiler, direniş alanından ve fabrikalarından bir araya getirdikleri dayanışma ile sınıfın adayına destek sundular. 'Neye güveniyorsunuz' diyorlardı bize, işte cevabı: Tek güvendiğimiz güç; işçi sınıfı!" dedi. 
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Bağımsız Başkan Adayı Reyhan Başaran, Tele 1 televizyonuna konuk oldu.

Tele 1'de Serpil Savumlu'nun sunduğu "Türkiye'nin Seçimi' programına konuk olan Başaran, Kocaeli'nin en büyük sorunlarından birinin çevre ve hava kirliliği olduğunu belirtti. Serpil Savumlu'nun sorularını yanıtlayan Başaran, daha birçok noktaya temas etti. Turksat, D-Smart ve Digiturk'ten yayın yapan Tele 1 Televizyonuna konuk olan Başaran, çalışmalarından ve yerel yönetim anlayışından bahsetti. Halkın yüz yüze olduğu çok sayıda problemin olduğunu belirten Başaran, "Halkı somut olarak yönetime dâhil ettiğimiz karar ve denetim mekanizmasının olduğu bir modelimiz olacak. Yerel yönetim modelimizi bunun üzerine tesis ettik. Biz parti olarak uzun yıllar işçiler ve emekçilerin tarafında çalışmalar yaptığımız için, çıkışımızı da bu noktadan yaptık. İşçilerin adayıyız dedik. Ben de 30 yıldır Kocaeli'de yaşayan bir vatandaş olarak Kocaeli'nin en büyük sorunlarını yakından görüyor ve biliyorum" dedi. 

'KENTİN İNSANLARI SAĞLIKLI OLMALI'

Savumlu'nun "En önemli sorun nedir?' sorusuna, "Sanayi kenti olmasından kaynaklı ciddi bir hava ve çevre kirliliği var Kocaeli'de, kanser oranı çok yüksek oranda" diyen Başaran, "Bunun acilen çözülmesi lazım, bir kent yaşamından bahsedeceksek o kentin insanlarının sağlıklı olması lazım" dedi. Sorunların çok fazla olduğuna değinen Başaran, "Yoksulluk sorunu var, kadınların sorunu var, şiddet sorunu var, ulaşım sorunu var, alt yapı sorunu var, gençlerin, yaşlıların, engellilerin sorunu var. Şimdiye kadar mevcut yerel yönetimlerin halkın hayati sorunlarına dair çözüm üretmeme durumu var. Biz de tam bunun karşısında gerçek bir hizmet sunmak için aday olduk ama halkın kendisiyle birlikte yöneteceğiz" diye konuştu. 

'TEK GÜCÜMÜZ İŞÇİ SINIFI'

Öte yandan Başaran, program için İstanbul'a gitmeden önce Derince Geçit'te sabah 06.30'da işçilerle buluştu, onlarla sohbet etti. Ayrıca gün içinde Başaran için işçiler kendi aralarında 1 TL toplayarak destek oldu. Gebze'de 288 gündür sendika hakları için direnişte olan Flormar işçileri ve Gebzeli metal işçileri kendi aralarında 1'er TL toplayarak Başaran'ın seçim fonuna destek oldu. Başaran sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "İşçilerin adayına en büyük destek Flormar ve Gebzeli metal işçilerinden! 'Bu kent bizim, biz yöneteceğiz' diyen işçiler, direniş alanından ve fabrikalarından bir araya getirdikleri dayanışma ile sınıfın adayına destek sundular. 'Neye güveniyorsunuz' diyorlardı bize, işte cevabı: Tek güvendiğimiz güç; işçi sınıfı!" dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.