19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İşçiye ek ödeme

Ekonomi 20.01.2017 - 08:37, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşçiye ek ödeme

Kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerini alacağı tarih belli oldu. Bu yıl ek ödemenin yarısı 30 Ocak’ta ikinci yarısı ise 23 Haziran’da

Kamu işçilerinin merakla beklediği haber geldi. 'Devlet ikramiyesi' olarak adlandırılan ilave tediye ödemelerinin tarihleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda çalışan işçilere 2017 yılında yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki kararı Resmi Gazete'de yayımlandı. BİRER AYLIK VERİLİYOR Buna göre; devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 30 Ocak'ta, ikinci yarısı ise 23 Haziran'da verilecek. Kanun'un ikinci maddesine göre; maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışanlara ek ödemelerinin tamamı ise 25 Aralık'ta yapılacak. Yasaya göre; genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ile belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılıyor. Yeraltında çalışan işçilere ayrıca birer aylık istihkakları tutarında bir ilave tediye daha yapılır.
Kamuda çalışan işçilerin ikramiyelerini alacağı tarih belli oldu. Bu yıl ek ödemenin yarısı 30 Ocak’ta ikinci yarısı ise 23 Haziran’da

Kamu işçilerinin merakla beklediği haber geldi. 'Devlet ikramiyesi' olarak adlandırılan ilave tediye ödemelerinin tarihleri Bakanlar Kurulu tarafından belirlendi. Bakanlar Kurulu'nun 6772 sayılı Kanun kapsamına giren kurumlarda işçilere 2017 yılında yapılacak ilave tediye sürelerinin belirlenmesi hakkındaki kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

BİRER AYLIK VERİLİYOR
Buna göre; devlet ve devlete bağlı müesseselerde çalışan işçilere bu yıl ek ödemenin birinci yarısı 30 Ocak'ta, ikinci yarısı ise 23 Haziran'da verilecek. Kanun'un ikinci maddesine göre; maden işletmelerinin yeraltı işlerinde çalışanlara ek ödemelerinin tamamı ise 25 Aralık'ta yapılacak. Yasaya göre; genel ve katma bütçeli kamu kurumları, sermayesinin yarısından fazlası devlete ait olan şirket ve kurumlar ile belediyelerde çalışan işçi statüsünde çalışan personele ücret sistemlerine bakılmaksızın her yıl için birer aylık istihkakları tutarında ilave tediye yapılıyor. Yeraltında çalışan işçilere ayrıca birer aylık istihkakları tutarında bir ilave tediye daha yapılır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.