İşitme cihazına fiyat tavanı

Ekonomi 16.08.2017 - 09:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşitme cihazına fiyat tavanı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), her yıl 110 bin vatandaşın ihtiyaç duyduğu işitme cihazlarının alımıyla ilgili devrim niteliğinde değişiklik yapacak. Barkod sistemiyle takibe alınacak işitme cihazlarına üst ücret sınırı getirilecek. Arızalı çıkan, cızırtı yapan işitme cihazları için firmalara ağır cezalar gelecek. SGK yetkilileri, şu bilgileri verdi: "İşitme cihazlarına her yıl 110 bin vatandaşın talebi oluyor. Yıllık 63 milyon bu cihazlar için ödeme yapmışız. Piyasa şu an denetimsiz. Denetim ve gözetim getireceğiz. Firmalarla sözleşme imzalayacağız. Üst fiyat sınırı getireceğiz. Şimdi her firma tutturabildiği fiyata satıyor. 'Nasıl olsa SGK cüzi miktarını ödüyor' diyor. Bu durumda belki biz yarısını, üçte ikisini ödeyeceğiz. Nihai hedefimiz, tamamını ödemek, vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmaması."   KAYNAK: TAKVİM

Sosyal Güvenlik Kurumu (), her yıl 110 bin vatandaşın ihtiyaç duyduğu işitme cihazlarının alımıyla ilgili devrim niteliğinde değişiklik yapacak. Barkod sistemiyle takibe alınacak işitme cihazlarına üst ücret sınırı getirilecek. Arızalı çıkan, cızırtı yapan işitme cihazları için firmalara ağır cezalar gelecek. SGK yetkilileri, şu bilgileri verdi: "İşitme cihazlarına her yıl 110 bin vatandaşın talebi oluyor. Yıllık 63 milyon bu cihazlar için ödeme yapmışız. Piyasa şu an denetimsiz. Denetim ve gözetim getireceğiz. Firmalarla sözleşme imzalayacağız. Üst fiyat sınırı getireceğiz. Şimdi her firma tutturabildiği fiyata satıyor. 'Nasıl olsa SGK cüzi miktarını ödüyor' diyor. Bu durumda belki biz yarısını, üçte ikisini ödeyeceğiz. Nihai hedefimiz, tamamını ödemek, vatandaşın cebinden 5 kuruş para çıkmaması."

 

KAYNAK: TAKVİM

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.