19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İŞKUR, teşviğe davet etti

Kocaeli 11.02.2017 - 08:46, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İŞKUR, teşviğe davet etti

Resmi Gazete'de yayınlanan istihdam teşvikine destek için açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, "Bölgemizde bulunan küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işverenlerimizi tüm teşviklerden yararlanmak için il müdürlüğümüze davet ediyorum” dedi Kaynak: İŞKUR, teşviğe davet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin, oluşturacakları ilave istihdam için destek vereceklerini açıklaması üzerine Resmi Gazete de istihdam teşviki yayımlanmıştı. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve çalışanları da, istihdam teşvikine dikkat çekmek üzere Yenicuma Camii karşısı Yürüyüş Yolu üzerinde stant kurarak, özek sektördeki firmaları bu teşvikten yararlanmaya davet etti. Yılmaz, “işverenlerimizden gelecek  talepleri karşılamak için ilimizdeki işsiz vatandaşlarımızı da kurumumuza bekliyoruz" dedi. İşverenler 31 Aralık 2017'ye kadar aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanabilecek.   HER SİGORTALI İÇİN BİN 404 TL İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, "İşverenlerin 01 Şubat'tan itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL'dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler. mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu kapsamda bölgemizde bulunan küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işverenlerimizi az önce bahsetmiş olduğum tüm teşviklerden yararlanmak için il müdürlüğümüze davet ediyorum. Ayrıca işverenlerimizden gelecek  talepleri karşılamak için ilimizdeki işsiz vatandaşlarımızı da kurumumuza bekliyoruz" dedi.  
Resmi Gazete'de yayınlanan istihdam teşvikine destek için açıklama yapan İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, "Bölgemizde bulunan küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işverenlerimizi tüm teşviklerden yararlanmak için il müdürlüğümüze davet ediyorum” dedi Kaynak: İŞKUR, teşviğe davet etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın geçtiğimiz Salı günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Türkiye Ekonomi Şurası'nda özel sektörde faaliyet gösteren işverenlerin, oluşturacakları ilave istihdam için destek vereceklerini açıklaması üzerine Resmi Gazete de istihdam teşviki yayımlanmıştı. İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz ve çalışanları da, istihdam teşvikine dikkat çekmek üzere Yenicuma Camii karşısı Yürüyüş Yolu üzerinde stant kurarak, özek sektördeki firmaları bu teşvikten yararlanmaya davet etti. Yılmaz, “işverenlerimizden gelecek  talepleri karşılamak için ilimizdeki işsiz vatandaşlarımızı da kurumumuza bekliyoruz" dedi. İşverenler 31 Aralık 2017'ye kadar aylık prim ve hizmet belgelerindeki sigortalı sayısına ilave aldıkları her bir sigortalı için bu teşvikten yararlanabilecek.

 

HER SİGORTALI İÇİN BİN 404 TL

İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, "İşverenlerin 01 Şubat'tan itibaren mevcut çalışanlarına ilave alacakları sigortalıların İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmaları ve işe alındıkları tarihten önceki üç aya ilişkin SGK'ya verilen aylık prim ve hizmet belgelerinde veya muhtasar ve prim hizmet beyannamelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olmaları gerekmektedir. Bugün için bir çalışanın işverene maliyeti 2.177 TL'dir. SGK tarafından uygulanan 5 puanlık prim indirimi sonrasında işveren maliyeti 2.088,56 TL olmaktadır. Uygulanacak teşvikle işverenler. mevcut çalışanlarına ilave olarak işe alacakları her 1 sigortalı için sadece 1.404 TL ödeyecek olup, geriye kalan 773 TL tutarındaki prim ve vergi yükümlülükleri devlet tarafından karşılanacaktır. Bu kapsamda bölgemizde bulunan küçük, orta ve büyük ölçekli tüm işverenlerimizi az önce bahsetmiş olduğum tüm teşviklerden yararlanmak için il müdürlüğümüze davet ediyorum. Ayrıca işverenlerimizden gelecek  talepleri karşılamak için ilimizdeki işsiz vatandaşlarımızı da kurumumuza bekliyoruz" dedi.

 

2b08a180-01f4-487c-ba97-77e3d094dfda__433c38db-93ee-4761-a4ac-ddeb9758f8e5.jpg

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.