İşsize iş çalışana tazminat

29.03.2017 - 10:04, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşsize iş çalışana tazminat

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliği kapsamında kısa sürede 407 bini aşkın istihdamla rekora ulaşıldı. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaratılan istihdamın 1.5 milyonu aşacağını belirtirken, yeni kıdem tazminatı sistemi ile ilgili çalışmaların referandum sonrasında devam edeceğini söyledi. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında konuşan Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ile ilgili şunları söyledi: "İşçimiz mağdur olmamalı, çalışanın hak ve hukuku korunmalı, sürdürülebilir olmalı. Paydaşlarımızla birlikte ortak aklı ve ortak sonucu birlikte bulacağız." Öte yandan kıdem tazminatında işveren kesimini ikna için prim ödemelerine kamu katkısının önerileceği iddiası ortaya atıldı. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı. Seferberlikle 407 binin üzerinde artı istihdam sağlandığını, 1.5 milyonun aşılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, tazminatta yeni sistem için de 'Çalışanın hak ve hukuku korunmalı, sürdürülebilir olmalı' dedi. SÖZLEŞMELİYE 2 MÜJDE KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele 2 müjdeli haber geldi. Buna göre; sözleşmeli personelin ücretleri yeniden düzenlenecek, yıllık izinler bir sonraki yıla devredilebilecek. Sözleşmeli personelin ücretleri toplu sözleşme hükmü doğrultusunda iki önemli başlıkta değişecek. Sözleşmeli personel işyerinin tehlike sınıfına göre yüzde 6'ya kadar fazla temel ücret alabilecek. DHM çalışanlarının havacılık tazminatı düzenlemesi de 2 ayda çıkartılacak.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı kapsamında kısa sürede 407 bini aşkın istihdamla rekora ulaşıldı. Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, yaratılan istihdamın 1.5 milyonu aşacağını belirtirken, yeni kıdem tazminatı sistemi ile ilgili çalışmaların referandum sonrasında devam edeceğini söyledi. Kamu Personeli Danışma Kurulu (KPDK) toplantısında konuşan Bakan Müezzinoğlu kıdem tazminatı ile ilgili şunları söyledi: "İşçimiz mağdur olmamalı, çalışanın hak ve hukuku korunmalı, sürdürülebilir olmalı. Paydaşlarımızla birlikte ortak aklı ve ortak sonucu birlikte bulacağız." Öte yandan kıdem tazminatında işveren kesimini ikna için prim ödemelerine kamu katkısının önerileceği iddiası ortaya atıldı. Ancak bu iddia henüz doğrulanmadı.

Seferberlikle 407 binin üzerinde artı istihdam sağlandığını, 1.5 milyonun aşılacağını belirten Bakan Müezzinoğlu, tazminatta yeni sistem için de 'Çalışanın hak ve hukuku korunmalı, sürdürülebilir olmalı' dedi.

SÖZLEŞMELİYE 2 MÜJDE
KİT'lerde çalışan sözleşmeli personele 2 müjdeli haber geldi. Buna göre; sözleşmeli personelin ücretleri yeniden düzenlenecek, yıllık izinler bir sonraki yıla devredilebilecek. Sözleşmeli personelin ücretleri toplu sözleşme hükmü doğrultusunda iki önemli başlıkta değişecek. Sözleşmeli personel işyerinin tehlike sınıfına göre yüzde 6'ya kadar fazla temel ücret alabilecek. DHM çalışanlarının havacılık tazminatı düzenlemesi de 2 ayda çıkartılacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.