İSTANBUL’UN GİZLİ HAZİNELERİ DARICA’DA SERGİLENİYOR

Darıca 11.12.2015 - 10:27, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İSTANBUL’UN GİZLİ HAZİNELERİ DARICA’DA SERGİLENİYOR

Kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde “Evliye Çelebi ile İstanbul’un Kayıp Hazineleri” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, meclis üyeleri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, muhtarlar ile bölge protokolünün katılımı serginin açılışı yapılırken, kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ” Osmanlı’nın başkenti İstanbul ve çevresinin tarihine ilişkin ilginç belgelerin ve günışığına çıkmamış tarihi eserlerin yer aldığı sergimizin açılışını yaparak halkımıza önemli bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.10-25 Aralık 2015 tarihleri arasında tüm halkımız sergimizi ziyaret ederek İstanbul’umuzun gizli kalmış eserlerini görebilirler. Darıca Belediyesi olarak kültür, sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra da önemli hizmetlerle halkımızla birlikte olacağız .” diyerek tüm bölge halkını sergiye davet etti. SEYAHATNAMEDEKİ ESERLER ANLATILIYOR 25 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacak olan  'Evliya Çelebi ile İstanbul’un Kayıp Hazineleri' adlı sergi, İstanbul ve çevresinin tarihine ilişkin ilginç belgelerle farklı bir sergi olarak dikkat çekiyor. Sergi aracılığıyla Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de anlattığı fakat günümüzde yerlerinde olmayan tarihi mekanlar, tuval üzerinde yeniden yaşatılıyor. Ünlü seyyahın Seyahatname aracılığı ile günümüze aktardığı tarihi ve kültürel mekanlar sanatçılar, tarihçiler ve danışmanlar aracılığıyla tasvir edilerek, bu sergide bir araya getirildi. Bu mekanlar arasında günümüze kadar yasayamamış, hatta bazılarının yerlerinde hatırlatacak iz dahi kalmamış olan; Galata Kalesi, Küçükçekmece Köprüsü, Hasanabad Tekkesi, Beşiktaş Mevlevi hanesi, Seyahatname'de övgüyle bahsedilen Osmanlı Devleti Baruthanesi vb. eserler yer alıyor. Sergi ayrıca, Evliya Çelebi'nin Tuna Nehri'ni İstanbul’a bağlayan çılgın projesinin resmine de ev sahipliği yapıyor.
Kültür sanat etkinlikleri çerçevesinde Darıca Belediyesi Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde “Evliye Çelebi ile İstanbul’un Kayıp Hazineleri” isimli fotoğraf sergisinin açılışı yapıldı.

Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, meclis üyeleri, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, muhtarlar ile bölge protokolünün katılımı serginin açılışı yapılırken, kısa bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak, ” Osmanlı’nın başkenti İstanbul ve çevresinin tarihine ilişkin ilginç belgelerin ve günışığına çıkmamış tarihi eserlerin yer aldığı sergimizin açılışını yaparak halkımıza önemli bir hizmeti sunmanın mutluluğunu yaşıyoruz.10-25 Aralık 2015 tarihleri arasında tüm halkımız sergimizi ziyaret ederek İstanbul’umuzun gizli kalmış eserlerini görebilirler. Darıca Belediyesi olarak kültür, sanat etkinlikleri kapsamında bundan sonra da önemli hizmetlerle halkımızla birlikte olacağız .” diyerek tüm bölge halkını sergiye davet etti.

SEYAHATNAMEDEKİ ESERLER ANLATILIYOR

25 Aralık 2015 tarihine kadar açık kalacak olan  'Evliya Çelebi ile İstanbul’un Kayıp Hazineleri' adlı sergi, İstanbul ve çevresinin tarihine ilişkin ilginç belgelerle farklı bir sergi olarak dikkat çekiyor. Sergi aracılığıyla Evliya Çelebi'nin Seyahatname'de anlattığı fakat günümüzde yerlerinde olmayan tarihi mekanlar, tuval üzerinde yeniden yaşatılıyor. Ünlü seyyahın Seyahatname aracılığı ile günümüze aktardığı tarihi ve kültürel mekanlar sanatçılar, tarihçiler ve danışmanlar aracılığıyla tasvir edilerek, bu sergide bir araya getirildi. Bu mekanlar arasında günümüze kadar yasayamamış, hatta bazılarının yerlerinde hatırlatacak iz dahi kalmamış olan; Galata Kalesi, Küçükçekmece Köprüsü, Hasanabad Tekkesi, Beşiktaş Mevlevi hanesi, Seyahatname'de övgüyle bahsedilen Osmanlı Devleti Baruthanesi vb. eserler yer alıyor. Sergi ayrıca, Evliya Çelebi'nin Tuna Nehri'ni İstanbul’a bağlayan çılgın projesinin resmine de ev sahipliği yapıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.