İşte benim adayım bu isim

29.11.2018 - 10:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İşte benim adayım bu isim

Bir süredir startı verilen ancak aday belirleme heyecanı dışında bölgemizi etki altına alan bir yerel seçim havası yaşanmıyor gibi. Vatandaşımız bu yerel seçime bence uzaktan ve soğuk bakıyorlar. Ben de öyleyim.

Valla benim için zaten farketmiyor. Bisiklet yolu yada balık tutma alanı vaat eden adaya gidip oyumu vereceğim ben. Ama seçilecek ve göreve gelecek belediye başkanı ve o kurumun ekonomik boyutu da var. Belediye vantuz gibi yapıştığı şehrin parasını çekip yandaşlara dağıtan bir tulumba gibi çalışmaya devam edecek. Şehir ne kadar büyükse vantuz da o kadar büyük oluyor herhalde. Kaldırım söküp yaparak, boru söküp döşeyerek en gariban müteahhidin bile milletin içine koymasını sağlayacaklar. Siyasette iktidarların gelişini ve asla gitmeyişini açıklayan en büyük güç paradır. Paranın tahtını hiçbir şey sarsamaz. Aslında bu seçimlerin adını “Yerel Seçim, mahalli seçim…” yerine “Bul karayı, al parayı” deseler de olurmuş. Şunun şurasında seçime 4 ay kalmış. Hangi vatandaş dört gözle yeni bir belediye başkanı gelecek diye bekliyor ki… Ya da mevcut başkan inşallah devam eder diye duası ya da temennisi var…Yaklaşık 200 yada 300 kişinin seçimi bu… Meclis üyesi, belediye başkanı yada muhtar olmak isteyenlerin seçimi (Tabi bu sayı bölgemiz dahilindedir.) Ticari rantını o sisteme göre ayarlamak isteyen grupların belediye başkanlık koltuğuna oturttuğu kişiye göre planlama yapanların seçimi… Yoksa vatandaşın aklında EYT var, asgari ücret var, geçim var, borç var, çocuğunu okutma derdi var, tedavi olma derdi var… Yakında Ak Parti’de belediye başkan adayları belirlenecek… Diğer partilerde belirlenmiş adaylar var. Bakın bakalım hangisinde vatandaşın derdine yönelik bir proje vaadi var. Hepsi onu yapacağım bunu yapacağım diyor. Yani para harcayacak. Vatandaşa gelince tasarruf seferberliği… Kendileri projeleri hayata geçiriyorum yoluyla trilyonları ihalelerde çar çur… Ben ekonominin bugünkü bulunduğu durumda kongre merkezleri, gökdelen tesisler, marinalar istemiyorum… Milyonluk yatım yok marinayı ne yapacağım? Fuar merkezinde neyimi sergileyeceğim… Onlarda olacak tabi ki…  Ama daha eczaneden ilacımı almanın, akşam ne pişirip yesek diye düşünmenin, üniversitede ki çocuğumun kitabını almanın, doğalgaz faturamı ödemenin derdindeyim… Valla provokasyon gibi olmasın ama vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, derdine direkt olarak çözüm olacak projesi olmayan adaylara oy noktasında birkaç defa düşünmenizi tavsiye ederim. Ama bizim vatandaşta biraz garip… Dün Kuzey Marmara Otoyolu’nda 3 işçimiz vefat etmiş… Batman’da 1 polisimiz şehit olmuş, canımız yanmış, acımız var diyeceğiz.. hala Acun Ilıcalı’nın boşandığı karısı Şeyma’ya verdiği nafakayı konuşuyor…  Sen pazara çıkıp ıspanak, soğan alacak parayı bulamıyorsun, Acun’un karısını boşadığına dertleniyorsun… Ülke garip…İnsanımızda o oranda ayrı bir garip… Saygılarımla  
Bir süredir startı verilen ancak aday belirleme heyecanı dışında bölgemizi etki altına alan bir yerel seçim havası yaşanmıyor gibi. Vatandaşımız bu yerel seçime bence uzaktan ve soğuk bakıyorlar. Ben de öyleyim.

Valla benim için zaten farketmiyor. Bisiklet yolu yada balık tutma alanı vaat eden adaya gidip oyumu vereceğim ben.

Ama seçilecek ve göreve gelecek belediye başkanı ve o kurumun ekonomik boyutu da var.

Belediye vantuz gibi yapıştığı şehrin parasını çekip yandaşlara dağıtan bir tulumba gibi çalışmaya devam edecek. Şehir ne kadar büyükse vantuz da o kadar büyük oluyor herhalde. Kaldırım söküp yaparak, boru söküp döşeyerek en gariban müteahhidin bile milletin içine koymasını sağlayacaklar. Siyasette iktidarların gelişini ve asla gitmeyişini açıklayan en büyük güç paradır. Paranın tahtını hiçbir şey sarsamaz.

Aslında bu seçimlerin adını “Yerel Seçim, mahalli seçim…” yerine “Bul karayı, al parayı” deseler de olurmuş. Şunun şurasında seçime 4 ay kalmış.

Hangi vatandaş dört gözle yeni bir belediye başkanı gelecek diye bekliyor ki…

Ya da mevcut başkan inşallah devam eder diye duası ya da temennisi var…Yaklaşık 200 yada 300 kişinin seçimi bu… Meclis üyesi, belediye başkanı yada muhtar olmak isteyenlerin seçimi (Tabi bu sayı bölgemiz dahilindedir.) Ticari rantını o sisteme göre ayarlamak isteyen grupların belediye başkanlık koltuğuna oturttuğu kişiye göre planlama yapanların seçimi…

Yoksa vatandaşın aklında EYT var, asgari ücret var, geçim var, borç var, çocuğunu okutma derdi var, tedavi olma derdi var…

Yakında Ak Parti’de belediye başkan adayları belirlenecek… Diğer partilerde belirlenmiş adaylar var. Bakın bakalım hangisinde vatandaşın derdine yönelik bir proje vaadi var. Hepsi onu yapacağım bunu yapacağım diyor. Yani para harcayacak.

Vatandaşa gelince tasarruf seferberliği… Kendileri projeleri hayata geçiriyorum yoluyla trilyonları ihalelerde çar çur…

Ben ekonominin bugünkü bulunduğu durumda kongre merkezleri, gökdelen tesisler, marinalar istemiyorum… Milyonluk yatım yok marinayı ne yapacağım? Fuar merkezinde neyimi sergileyeceğim… Onlarda olacak tabi ki…  Ama daha eczaneden ilacımı almanın, akşam ne pişirip yesek diye düşünmenin, üniversitede ki çocuğumun kitabını almanın, doğalgaz faturamı ödemenin derdindeyim… Valla provokasyon gibi olmasın ama vatandaşın hayatını kolaylaştıracak, derdine direkt olarak çözüm olacak projesi olmayan adaylara oy noktasında birkaç defa düşünmenizi tavsiye ederim.

Ama bizim vatandaşta biraz garip… Dün Kuzey Marmara Otoyolu’nda 3 işçimiz vefat etmiş… Batman’da 1 polisimiz şehit olmuş, canımız yanmış, acımız var diyeceğiz.. hala Acun Ilıcalı’nın boşandığı karısı Şeyma’ya verdiği nafakayı konuşuyor…  Sen pazara çıkıp ıspanak, soğan alacak parayı bulamıyorsun, Acun’un karısını boşadığına dertleniyorsun…

Ülke garip…İnsanımızda o oranda ayrı bir garip…

Saygılarımla

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.