19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İşte referandumun kesin sonuçları

27.04.2017 - 21:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşte referandumun kesin sonuçları

YSK Başkanı Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısıyla referandumun kesin sonuçlarını açıkladı. Buna göre 'Evet' oylarının oranı yüzde 51,41 olurken, 'Hayır' oylarının oranı yüzde 48,59 olarak gerçekleşti.

Yüksek Seçim Kurulu, 16 Nisan'da yapılan anayasa değişiklik referandumunun kesin sonuçlarını açıkladı. Açıklamayı YSK Başkanı  Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısıyla yaptı. Sadi Güven açıklamasında şunları sözledi: Yurt dışında 57 ülke ve 127 temsilcilikte, yurt içinde halk oylaması gerçekleştirilmiştir. Seçim akşamı oy verme süresinin bitiminden şu ana kadar sandıkların sonuç bilgileri, tutanaklar, yurt dışı dahil SEÇSİS aracılığı ile seçime katılan ve talepte bulunan partilere eş zamanlı olarak gönderilmiştir. Partilerin bilişim uzmanları SEÇSİS'e davet edilerek seçim sonuçlarını takip etmeleri sağlanmıştır.   "ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLMİŞTİR" Evet oyu verenler yüzde 51,41', 'Hayır' oyu verenlerin sayısı ise yüzde 48,59 olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuçlara göre,  Türkiye Cumhuriyeti anayasasının değişikliklerinin halk oylamasına sunulması hakkındaki kanun hükümleri uyarınca, 16 Nisan'da yapılan referandumda geçerli oyların yarısından çoğunun 'Evet' olarak gerçekleştiği, anayasa değişikliğinin Türk milleti adına kabul edildiği kurulumuzca onaylanmıştır.
YSK Başkanı Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısıyla referandumun kesin sonuçlarını açıkladı. Buna göre 'Evet' oylarının oranı yüzde 51,41 olurken, 'Hayır' oylarının oranı yüzde 48,59 olarak gerçekleşti.

Yüksek Seçim Kurulu, 16 Nisan'da yapılan anayasa değişiklik referandumunun kesin sonuçlarını açıkladı.

Açıklamayı YSK Başkanı  Sadi Güven, düzenlediği basın toplantısıyla yaptı.

Sadi Güven açıklamasında şunları sözledi:

Yurt dışında 57 ülke ve 127 temsilcilikte, yurt içinde halk oylaması gerçekleştirilmiştir. Seçim akşamı oy verme süresinin bitiminden şu ana kadar sandıkların sonuç bilgileri, tutanaklar, yurt dışı dahil SEÇSİS aracılığı ile seçime katılan ve talepte bulunan partilere eş zamanlı olarak gönderilmiştir. Partilerin bilişim uzmanları SEÇSİS'e davet edilerek seçim sonuçlarını takip etmeleri sağlanmıştır.

 

"ANAYASA DEĞİŞİKLİĞİ KABUL EDİLMİŞTİR"

Evet oyu verenler yüzde 51,41', 'Hayır' oyu verenlerin sayısı ise yüzde 48,59 olarak gerçekleşmiştir. Bu sonuçlara göre,  Türkiye Cumhuriyeti anayasasının değişikliklerinin halk oylamasına sunulması hakkındaki kanun hükümleri uyarınca, 16 Nisan'da yapılan referandumda geçerli oyların yarısından çoğunun 'Evet' olarak gerçekleştiği, anayasa değişikliğinin Türk milleti adına kabul edildiği kurulumuzca onaylanmıştır.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.