19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İşte Yat Limanı

01.11.2017 - 17:35, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İşte Yat Limanı

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan, tüm bakanlıkların yaptıkları çalışmanın birbirinin tamamlayıcısı olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da yeni, büyük, denizi doldurmadan aynı anda 6 büyük geminin yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesini başlatıyoruz. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapacağız. Aynı zamanda Yenikapı'dan nostaljik bir trenle Sirkeci Garı'na kadar da gelebileceği, o çevrede bir düzenleme de yapacağız. Sektöre ciddi katkı sağlayacak" diye konuştu. "İNSANIMIZIN ERİŞİMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE" Arslan, yaptıkları tüm işlerin, turizm sektörüne de hizmet ettiğini belirterek, Ulaştırma Ana Plan Stratejisi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yavuz Sultan Selim Köprüsü,  Osmangazi Köprüsü ve ona bağlı olarak İstanbul-İzmir Otoyolu,  Edirne'den  Şanlıurfa'ya giden otoyolun eksiksiz hale gelmesi için Ankara-Niğde arasındaki otoyolun Yap-İşlet-Devlet (YİD) modeliyle yapımının devam ettiğini dile getiren Arslan, "O güzergahlardaki seyahat konforunun artması, turistin ülkemizi tercih etmesi, turizm sektörünün gelişmesi adına önemli. 1915  Çanakkale Köprüsü de teknik olarak ülkemizin gurur projelerinden olacak. Aynı zamanda insanımızın erişimi açısından çok önemli bir proje" değerlendirmesinde bulundu. Arslan, önemli turizm merkezlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için 2 bin 357 kilometre uzunluğunda 89 projeyi bitirdiklerini, bin 64 kilometre uzunluğundaki 48 proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti. "TURİSTLERİN YÜZDE 70'İ HAVA YOLU KULLANIYOR" Turistlerin yüzde 70'inin havayolunu kullandığını bildiren Arslan, 26 havalimanı sayısının 55'e çıkarıldığını, havayolu yolcu sayısının 174 milyona ulaştığını, 25 milyon olan dış hat yolcu sayısının ise bu sene 84 milyona çıkacağını söyledi. İstanbul 3. Havalimanı'nın da kapasitesiyle "hub" olacağını ve turizme ciddi destek vereceğini dile getiren Arslan, gelecek yıl  29 Ekim'de 90 milyona hizmet edecek birinci kısmının açılışının yapılacağını kaydetti. Arslan, tarih, inanç ve kültür turizmi anlamında değerlere sahip olan yerlerde sadece modern havalimanı yapmadıklarını, aynı zamanda modern terminallerle ulaşımı ve erişimi kolaylaştırdıklarını anlattı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı  Ahmet Arslan, tüm bakanlıkların yaptıkları çalışmanın birbirinin tamamlayıcısı olduğunu ifade ederek, "İstanbul'da yeni, büyük, denizi doldurmadan aynı anda 6 büyük geminin yanaşabileceği kruvaziyer yat limanı projesini başlatıyoruz. Yap-İşlet-Devret (YİD) modeliyle yapacağız. Aynı zamanda Yenikapı'dan nostaljik bir trenle Sirkeci Garı'na kadar da gelebileceği, o çevrede bir düzenleme de yapacağız. Sektöre ciddi katkı sağlayacak" diye konuştu.

"İNSANIMIZIN ERİŞİMİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ BİR PROJE"

Arslan, yaptıkları tüm işlerin, turizm sektörüne de hizmet ettiğini belirterek, Ulaştırma Ana Plan Stratejisi kapsamında yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü,  Osmangazi Köprüsü ve ona bağlı olarak İstanbul-İzmir Otoyolu,  Edirne'den  Şanlıurfa'ya giden otoyolun eksiksiz hale gelmesi için Ankara-Niğde arasındaki otoyolun Yap-İşlet-Devlet (YİD) modeliyle yapımının devam ettiğini dile getiren Arslan, "O güzergahlardaki seyahat konforunun artması, turistin ülkemizi tercih etmesi, turizm sektörünün gelişmesi adına önemli. 1915  Çanakkale Köprüsü de teknik olarak ülkemizin gurur projelerinden olacak. Aynı zamanda insanımızın erişimi açısından çok önemli bir proje" değerlendirmesinde bulundu.

Arslan, önemli turizm merkezlerinin ulaşımını kolaylaştırmak için 2 bin 357 kilometre uzunluğunda 89 projeyi bitirdiklerini, bin 64 kilometre uzunluğundaki 48 proje üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

"TURİSTLERİN YÜZDE 70'İ HAVA YOLU KULLANIYOR"

Turistlerin yüzde 70'inin havayolunu kullandığını bildiren Arslan, 26 havalimanı sayısının 55'e çıkarıldığını, havayolu yolcu sayısının 174 milyona ulaştığını, 25 milyon olan dış hat yolcu sayısının ise bu sene 84 milyona çıkacağını söyledi.

İstanbul 3. Havalimanı'nın da kapasitesiyle "hub" olacağını ve turizme ciddi destek vereceğini dile getiren Arslan, gelecek yıl  29 Ekim'de 90 milyona hizmet edecek birinci kısmının açılışının yapılacağını kaydetti. Arslan, tarih, inanç ve kültür turizmi anlamında değerlere sahip olan yerlerde sadece modern havalimanı yapmadıklarını, aynı zamanda modern terminallerle ulaşımı ve erişimi kolaylaştırdıklarını anlattı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.