İSTEYEN HERKES ANADİLİNİ KONUŞSUN

12.03.2016 - 10:12, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İSTEYEN HERKES ANADİLİNİ KONUŞSUN

Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladı. Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İsteyen herkes anadilini konuşsun” dedi

Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Sabancı Kültür Merkezi’nde Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu ve çok sayıda Artvinli katıldı.   DEĞERLERİMİZDEN KOPMAMALIYIZ Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bundan 95 yıl önce sizin dedeleriniz düşmana karşı savaşmasaydı biz bugün burada olmazdık. 1453 yılında bir çağ açıldı yeni bir dönem açıldı. Biz, tarihimizde kopmadığımız zaman biz oluruz. Eğer tarihimizden koparsak Hasan’ımız olur Hans. Bu yüzden kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi biz yapan değerlerden kopmamız gerekiyor. Bu sebeple bugün burada böyle bir program yaptığınız için teşekkür ediyorum” dedi.   KİMSE HOR GÖRÜLMEMELİ Karaosmanoğlu herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bırak adamın anadili Kürtçe ise Kürtçe konuşsun. Lazca konuşmak istiyorsa konuşsun. Kimse konuştuğu dilden dolayı yargılanamaz. Konuştuğu dil sebebiyle bir kimseyi hor görmemiz mümkün olabilir mi? Bu sebeple derneklerimizde dilimizi, kültürümüzü korumak açısında çalışmalar yapmalıyız. Dernekleri kahvehane olarak kullanmayın” şeklinde konuştu.   KİTAP HEDİYE EDİLDİ Başkan Karosmanoğlu, “Karşımızda olan öyle basit bir terör örgütü değildir. Bu terör örgütünün arkasında ve içinde bir haçlı ordusu var. Onun için tarihimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer tarihimizi bilmezsek bugün yaşadığımız hiçbir şeyi doğru analiz etmez ve tarihten ders çıkaramayız” sözlerini kullandı. Konuşmasının ardından Karaosmanoğlu’na Kocaeli Artvinliler Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu katılımlarından dolayı kitap ve plaket hediye etti.   DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu , Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü sebebiyle böyle bir program düzenlediklerini ifade etti. Kalyoncu, “Biz, Kocaeli’nde yaşayan Artvinliler olarak Artvin’imizin değerlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da Artvin’imizin değerlerini korumaya ve nerede olursak olalım yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Programda mehter takımı, halk oyunları ekibi ve semazen ekibi sahne aldı. Programda aynı zamanda Kur’an dinletisi yapıldı.
Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği, Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun yıldönümünü kutladı. Gecede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “İsteyen herkes anadilini konuşsun” dedi

Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Sabancı Kültür Merkezi’nde Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü nedeniyle etkinlik düzenledi. Programa Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, İzaydaş Genel Müdürü Muhammet Saraç, Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu ve çok sayıda Artvinli katıldı.

 

DEĞERLERİMİZDEN KOPMAMALIYIZ

Programda konuşan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Bundan 95 yıl önce sizin dedeleriniz düşmana karşı savaşmasaydı biz bugün burada olmazdık. 1453 yılında bir çağ açıldı yeni bir dönem açıldı. Biz, tarihimizde kopmadığımız zaman biz oluruz. Eğer tarihimizden koparsak Hasan’ımız olur Hans. Bu yüzden kültürümüze sahip çıkmamız gerekiyor. Bizi biz yapan değerlerden kopmamız gerekiyor. Bu sebeple bugün burada böyle bir program yaptığınız için teşekkür ediyorum” dedi.

 

KİMSE HOR GÖRÜLMEMELİ

Karaosmanoğlu herkesin anadiline sahip çıkması gerektiğini belirterek, “Bırak adamın anadili Kürtçe ise Kürtçe konuşsun. Lazca konuşmak istiyorsa konuşsun. Kimse konuştuğu dilden dolayı yargılanamaz. Konuştuğu dil sebebiyle bir kimseyi hor görmemiz mümkün olabilir mi? Bu sebeple derneklerimizde dilimizi, kültürümüzü korumak açısında çalışmalar yapmalıyız. Dernekleri kahvehane olarak kullanmayın” şeklinde konuştu.

 

KİTAP HEDİYE EDİLDİ

Başkan Karosmanoğlu, “Karşımızda olan öyle basit bir terör örgütü değildir. Bu terör örgütünün arkasında ve içinde bir haçlı ordusu var. Onun için tarihimizi iyi bilmemiz gerekiyor. Eğer tarihimizi bilmezsek bugün yaşadığımız hiçbir şeyi doğru analiz etmez ve tarihten ders çıkaramayız” sözlerini kullandı. Konuşmasının ardından Karaosmanoğlu’na Kocaeli Artvinliler Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu katılımlarından dolayı kitap ve plaket hediye etti.

 

DEĞERLERİMİZİ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORUZ

Karaosmanoğlu’nun ardından konuşan Kocaeli Artvinliler Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mikail Kalyoncu , Artvin’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95.yıldönümü sebebiyle böyle bir program düzenlediklerini ifade etti. Kalyoncu, “Biz, Kocaeli’nde yaşayan Artvinliler olarak Artvin’imizin değerlerini yaşatmak için elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da Artvin’imizin değerlerini korumaya ve nerede olursak olalım yaşatmaya devam edeceğiz” dedi. Programda mehter takımı, halk oyunları ekibi ve semazen ekibi sahne aldı. Programda aynı zamanda Kur’an dinletisi yapıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.