19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İSTİFA EDENE DE TAZMİNAT

16.11.2016 - 11:15, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İSTİFA EDENE DE TAZMİNAT

Sadece işten çıkartılanlar değil, bazı durumlarda istifa edenler de kıdem tazminatı alabiliyor. Tazminat kazandıran tam 7 ayrılık sebebi bunuluyor

Çalışanların gelecek garantisi olarak gördüğü kıdem tazminatında pek çok kural bulunuyor. Yasalar işyerinde 1 yılı dolduranlara ve işten çıkartılanlara kıdem tazminatı verilmesini öngörüyor. Ancak çalışanlar, bazı durumlarda istifa etseler de kıdem tazminatı alabiliyor. - Muvazzaf askerlik nedeniyle en az 1 yıl çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kalan işçilerin kıdem tazminatı alma hakları var. - 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar 3 bin 600 günü doldurmuşlarsa SGK'dan yazı alarak tazminat talep edebilir. - Emeklilikleri dolanlar ayrılırken tazminatlarını alır.   EVLİLİK CÜZDANI YETERLİ İş sözleşmesi sağlık nedeniyle feshedilip tazminat alınabiliyor. Ancak bunun 2 koşulu bulunuyor: İşin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya hayatı için tehlike olursa. İşçinin sürekli olarak görüştüğü işveren veya başka bir işçi bulaşıcı bir hastalığa tutulursa. - Kıdem tazminatı alınmasını sağlayacak iyi niyet dışı haller de şöyle: a) İşveren gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek suretiyle işçiyi yanıltırsa. b) İşveren işçinin veya aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler veya işçiye cinsel tacizde bulunursa. c) İşveren; işçiye veya aile üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiye ve aile üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse. - Evlenen kadınlar nikahtan sonra 1 yıl içinde kıdem tazminatını alıp işten ayrılabiliyor. Bunun için işverene, evlilik cüzdanı veya evlilik belgesi ile başvurmak gerekiyor.
Sadece işten çıkartılanlar değil, bazı durumlarda istifa edenler de kıdem tazminatı alabiliyor. Tazminat kazandıran tam 7 ayrılık sebebi bunuluyor

Çalışanların gelecek garantisi olarak gördüğü kıdem tazminatında pek çok kural bulunuyor. Yasalar işyerinde 1 yılı dolduranlara ve işten çıkartılanlara kıdem tazminatı verilmesini öngörüyor. Ancak çalışanlar, bazı durumlarda istifa etseler de kıdem tazminatı alabiliyor.

- Muvazzaf askerlik nedeniyle en az 1 yıl çalıştığı işinden ayrılmak zorunda kalan işçilerin kıdem tazminatı alma hakları var.
- 9 Eylül 1999 öncesi sigortalı olanlar 3 bin 600 günü doldurmuşlarsa SGK'dan yazı alarak tazminat talep edebilir.
- Emeklilikleri dolanlar ayrılırken tazminatlarını alır.

 

EVLİLİK CÜZDANI YETERLİ

İş sözleşmesi sağlık nedeniyle feshedilip tazminat alınabiliyor. Ancak bunun 2 koşulu bulunuyor: İşin niteliğinden doğan bir sebeple işçinin sağlığı veya hayatı için tehlike olursa. İşçinin sürekli olarak görüştüğü işveren veya başka bir işçi bulaşıcı bir hastalığa tutulursa.
- Kıdem tazminatı alınmasını sağlayacak iyi niyet dışı haller de şöyle: a) İşveren gerçeğe uygun olmayan bilgiler vermek suretiyle işçiyi yanıltırsa. b) İşveren işçinin veya aile üyelerinden birinin şeref ve namusuna dokunacak şekilde sözler söyler veya işçiye cinsel tacizde bulunursa. c) İşveren; işçiye veya aile üyelerinden birine karşı sataşmada bulunur veya gözdağı verirse, yahut işçiye ve aile üyelerinden birine karşı hapsi gerektiren bir suç işlerse.
- Evlenen kadınlar nikahtan sonra 1 yıl içinde kıdem tazminatını alıp işten ayrılabiliyor. Bunun için işverene, evlilik cüzdanı veya evlilik belgesi ile başvurmak gerekiyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.