İstifa edene maaş

Gebze 10.02.2016 - 08:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İstifa edene maaş

İstihdam stratejisini güncelleyen Hükümet, önemli bir adım daha attı.

Büyüklüğü 90 milyar liraya ulaşan İşsizlik Sigortası Fonu esnetildi. Fondaki kaynağın önemli bölümü işsizliği azaltmak için kullanılacak. İstihdamı artırıcı-koruyucu tedbirler, işe yerleştirmedanışmanlık, çalışanların vasıflarını yükseltmek, işsizlik riskini azaltmaya yönelik giderler fondan karşılanacak.. Mevcut uygulamada işsizlik sigortasından yararlanmak için kendi isteği dışında işsiz kalmak gerekiyor. Ayrıca fesih nedeninin de işsizlik ödeneği almaya engel bir neden olmaması gerekiyor. Yeni dönemde kendi kusuru ile işten çıkana da ödenek verilmesi planlanıyor. Ödenek miktarları uzun süreli işsizler, eğitim, yaş kriterlerine göre yeniden düzenlenecek. 
İstihdam stratejisini güncelleyen Hükümet, önemli bir adım daha attı.

Büyüklüğü 90 milyar liraya ulaşan İşsizlik Sigortası Fonu esnetildi. Fondaki kaynağın önemli bölümü işsizliği azaltmak için kullanılacak. İstihdamı artırıcı-koruyucu tedbirler, işe yerleştirmedanışmanlık, ların vasıflarını yükseltmek, işsizlik riskini azaltmaya yönelik giderler fondan karşılanacak.. Mevcut uygulamada işsizlik sigortasından yararlanmak için kendi isteği dışında işsiz kalmak gerekiyor. Ayrıca fesih nedeninin de işsizlik ödeneği almaya engel bir neden olmaması gerekiyor. Yeni dönemde kendi kusuru ile işten çıkana da ödenek verilmesi planlanıyor. Ödenek miktarları uzun süreli işsizler, eğitim, yaş kriterlerine göre yeniden düzenlenecek. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.