19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

İSU'DAN 6 YENİ SU DEPOSU

Kocaeli 05.10.2018 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İSU'DAN 6 YENİ SU DEPOSU

“Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkesi ile hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, sanayi şehri olmanın doğal bir sonucu olarak artan nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için İzmit ilçesinde 6 adet yeni su deposu inşa ediyor. 3 bin ile 100 metreküp arasında kapasiteye sahip depoların Kurum’a maliyeti 6 milyon 600 bin lira olacak. Ülkemizin sanayi merkezi olan Kocaeli’de 783 bin abonesi ile yaklaşık 2 milyon nüfusa arıtılmış ve sağlıklı içme suyu sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde çeşitli kapasitede 604 adet depo ile hizmet veriyor. Yoğun sanayinin etkisiyle her geçen gün gelişen kentleşme ve buna bağlı olarak artan nüfusun içme suyu ihtiyacını ve depolanmasını göz önünde bulunduran Kurum, il genelinde çeşitli kapasitede yeni depolar inşa ediyor. İzmit ilçesinin şehir merkezi ile kırsal alanların ihtiyacını karşılamak için yapılacak yeni su depolarının inşaatına bu yılın başında başlandı. Çalışmalar kapsamında Yeşilova’da 3000 m3, Orhaniye’de 2000 m3, Serdar Radyoling’te 1000 m3, Durhasan’da 300 m3, Akmeşe’de 300 m3 ve Güvercinlik’te 100 m3 kapasitede yeni depolar inşa ediliyor. Orhaniye ile Güvercinlik su depolarının inşaatı tamamlanarak işletmeye alındı. Diğer depolardaki çalışmalar,  program çerçevesinde devam ediyor.  2019 yılının başında tamamlanacak olan proje ile birlikte, yeni depolar işletmeye alınacak ve bulundukları bölgelerdeki abonelerin içme suyu ihtiyaçları depolanacak. Böylelikle oluşabilecek şebeke arızası, yeni hat yapımı ve tadilat çalışmalarından dolayı olumsuzluk yaşanması halinde yeni depoların işlevi ile birlikte su kesintileri de asgariye indirilecek. Kocaeli’de yaşayanlara kaliteli hizmetler sunan ve vatandaşın memnuniyetinden ilham alan Kurum, şehrin hayat standartlarını yükseltecek yeni ve yerinde projelere imza atmaya devam edecektir.

“Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkesi ile hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, sanayi şehri olmanın doğal bir sonucu olarak artan nüfusun içme suyu ihtiyacını karşılamak için İzmit ilçesinde 6 adet yeni su deposu inşa ediyor. 3 bin ile 100 metreküp arasında kapasiteye sahip depoların Kurum’a maliyeti 6 milyon 600 bin lira olacak.

Ülkemizin sanayi merkezi olan Kocaeli’de 783 bin abonesi ile yaklaşık 2 milyon nüfusa arıtılmış ve sağlıklı içme suyu sağlayan İSU Genel Müdürlüğü, İl genelinde çeşitli kapasitede 604 adet depo ile hizmet veriyor. Yoğun sanayinin etkisiyle her geçen gün gelişen kentleşme ve buna bağlı olarak artan nüfusun içme suyu ihtiyacını ve depolanmasını göz önünde bulunduran Kurum, il genelinde çeşitli kapasitede yeni depolar inşa ediyor.

İzmit ilçesinin şehir merkezi ile kırsal alanların ihtiyacını karşılamak için yapılacak yeni su depolarının inşaatına bu yılın başında başlandı. Çalışmalar kapsamında Yeşilova’da 3000 m3, Orhaniye’de 2000 m3, Serdar Radyoling’te 1000 m3, Durhasan’da 300 m3, Akmeşe’de 300 m3 ve Güvercinlik’te 100 m3 kapasitede yeni depolar inşa ediliyor. Orhaniye ile Güvercinlik su depolarının inşaatı tamamlanarak işletmeye alındı. Diğer depolardaki çalışmalar,  program çerçevesinde devam ediyor. 

2019 yılının başında tamamlanacak olan proje ile birlikte, yeni depolar işletmeye alınacak ve bulundukları bölgelerdeki abonelerin içme suyu ihtiyaçları depolanacak. Böylelikle oluşabilecek şebeke arızası, yeni hat yapımı ve tadilat çalışmalarından dolayı olumsuzluk yaşanması halinde yeni depoların işlevi ile birlikte su kesintileri de asgariye indirilecek.

Kocaeli’de yaşayanlara kaliteli hizmetler sunan ve vatandaşın memnuniyetinden ilham alan Kurum, şehrin hayat standartlarını yükseltecek yeni ve yerinde projelere imza atmaya devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.