İSU’dan Fatura Açıklaması

Gebze 22.11.2018 - 15:48, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İSU’dan Fatura Açıklaması

Gebze’de, 82 yaşındaki Mualla Baştuğ 501 TL'lik faturanın düzeltilmesini istemesinin üzerine İSU’dan açıklama geldi.

İSU’dan yapılan açıklamada, “ Gebze’de Mualla Baştuğ üzerine kayıtlı 55093263 nolu abonenin fatura itirazı ile ilgili olarak basına yansıyan haberden dolayı, Kurumumuz tarafından açıklama yapılması gereği doğmuştur. İlgili abonenin tüketimine bağlı olarak 7. ayda 36 TL, 8. ayda 199,24 TL ve 9. ayda 302 TL faturaları yazılmıştır. Son iki ayda gelen yüksek faturalar üzerine kişinin Kurumumuza yaptığı itiraz başvurusu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile görüşmesi ve talimatı üzerine inceleme yapılmıştır. İncelemede, adı geçen abonenin sayacının sağlam olduğu ancak konutundaki musluğun arızalı olduğu belirlenmiştir. Bunun üzerine Kurumumuz ekipleri tarafından, mesken içerisindeki arızalı musluk değiştirilmiş ve arıza giderilmiştir. Böylelikle su kaybının önüne geçilmiştir. ÖDEME YAPILMALI Arıza sonrası 10. ayda 40 TL fatura yazılmıştır. Ancak,  Kurumumuzun Tarifeler Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre, ‘MADDE 30- (1) Şube yolunun bakım ve onarımından İdare, abone yolunun bakım ve onarımından abone sorumludur. (4) Abone yolunda meydana gelen arızalardan kaynaklanan ölçülemeyen su kayıpları hesaplanarak ilgililerine tahakkuk edilir. MADDE 50- (3) Sayaçların kaydettiği miktar abone tarafından tüketilmiş sayılır ve tüketim tahakkukları buna göre düzenlenir.’ belirtilmektedir. İlgili aboneye yüksek fatura gelmesi mesken içindeki arızalı musluktan kaynaklanmaktadır. Mevzuatımıza göre bina içindeki arıza aboneyi ilgilendirdiğinden dolayı belirtilen faturaların abone tarafından ödemesinin yapılması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.
Gebze’de, 82 yaşındaki Mualla Baştuğ 501 TL'lik faturanın düzeltilmesini istemesinin üzerine İSU’dan açıklama geldi.

İSU’dan yapılan açıklamada, “ Gebze’de Mualla Baştuğ üzerine kayıtlı 55093263 nolu abonenin fatura itirazı ile ilgili olarak basına yansıyan haberden dolayı, Kurumumuz tarafından açıklama yapılması gereği doğmuştur. İlgili abonenin tüketimine bağlı olarak 7. ayda 36 TL, 8. ayda 199,24 TL ve 9. ayda 302 TL faturaları yazılmıştır. Son iki ayda gelen yüksek faturalar üzerine kişinin Kurumumuza yaptığı itiraz başvurusu ve Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ile görüşmesi ve talimatı üzerine inceleme yapılmıştır. İncelemede, adı geçen abonenin sayacının sağlam olduğu ancak konutundaki musluğun arızalı olduğu belirlenmiştir. Bunun üzerine Kurumumuz ekipleri tarafından, mesken içerisindeki arızalı musluk değiştirilmiş ve arıza giderilmiştir. Böylelikle su kaybının önüne geçilmiştir.

ÖDEME YAPILMALI

Arıza sonrası 10. ayda 40 TL fatura yazılmıştır. Ancak,  Kurumumuzun Tarifeler Yönetmeliğinin ilgili maddelerine göre, ‘MADDE 30- (1) Şube yolunun bakım ve onarımından İdare, abone yolunun bakım ve onarımından abone sorumludur. (4) Abone yolunda meydana gelen arızalardan kaynaklanan ölçülemeyen su kayıpları hesaplanarak ilgililerine tahakkuk edilir. MADDE 50- (3) Sayaçların kaydettiği miktar abone tarafından tüketilmiş sayılır ve tüketim tahakkukları buna göre düzenlenir.’ belirtilmektedir. İlgili aboneye yüksek fatura gelmesi mesken içindeki arızalı musluktan kaynaklanmaktadır. Mevzuatımıza göre bina içindeki arıza aboneyi ilgilendirdiğinden dolayı belirtilen faturaların abone tarafından ödemesinin yapılması gerekmektedir.” ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.