İSU’DAN GEBZELİ ÖĞRENCİLERE SU BİLİNCİ EĞİTİMİ!

Gebze 16.01.2017 - 13:07, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

İSU’DAN GEBZELİ ÖĞRENCİLERE SU BİLİNCİ EĞİTİMİ!

Su ve çevrenin korunması için yatırımlar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gebze’de 4 ayrı okulda “Su ve Çevre Bilinci” seminerleri düzenledi.

        KAYNAKLAR ÇOĞALDI, KAYIP KAÇAK AZALDI Küresel ısınma, bilinçsiz su kullanımı ve artan nüfus ile birlikte tatlı su ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, sanayileşme ile birlikte sürekli nüfusu artan şehrin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için bir yandan yeni kaynaklar oluştururken bir yandan da yatırımlar ile kayıp ve kaçakların azaltılmasını sağlıyor. 4 YILDIR EĞİTİMLER VERİLİYOR Altyapı ve işletmecilik alanında yatırımlarını sürdüren Kurum, özellikle genç nüfusta su ve çevre bilinci oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul ve bilgi evlerinde su ve çevre bilinci seminerleri düzenliyor. Kurumun, Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 4 yılı aşkın süredir verilen seminerlerde, şimdiye kadar 100’ü aşkın okulda eğitim gören 20 bin öğrenci ile görevli öğretmene eğitim verildi. GEBZE’DE 4 OKULDA 800 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN İl genelindeki çeşitli ilkokullarında gerçekleşen eğitimler sonucu özellikle genç nüfusun aldığı eğitim ile suyun ve çevrenin korunması önemli ölçüde sağlandı. İlçelerde eğitimlerini sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, son olarak Gebze Fatih İHL, Arif Nihat Asya, Mehmet Alp Tiryakioğlu ve Orhangazi İlk ve Ortaokullarında eğitim gören 3,4 ve 5 sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Seminerlere, dört okulda toplam 800 öğretmen ve öğrenci katıldı. TİYATRO İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER. Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir tarafında İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile her geçen gün önemi artan su ile çevrenin korunması için yapılacak önlemler ve suyun tasarruflu kullanılması hakkında bilgiler verdi. Programlarda ayrıca, Kocaeli Yaşam Tiyatrosu tarafından öğrencilerde çevre bilinci ve su tasarruf ve kullanımının akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle verilmesi için doğaçlama tiyatro gösterisi yapıldı. Öğrencilerin de katılımının sağlandığı tiyatro gösterisinde, bir yandan bilgiler paylaşıldı bir yandan da öğrenciler eğlenerek bilgileri öğrendi. Seminerlere katılan öğretmen ve öğrencilere çeşitli bilgilendirici yayınlar da hediye eden İSU Genel Müdürlüğü, yarıyıl tatili sonrası Çayırova ve Darıca’da belirlenen okullarda eğitimler verecek.  
Su ve çevrenin korunması için yatırımlar gerçekleştiren İSU Genel Müdürlüğü, sosyal sorumluluk projesi kapsamında Gebze’de 4 ayrı okulda “Su ve Çevre Bilinci” seminerleri düzenledi.

 

 

 

 

KAYNAKLAR ÇOĞALDI, KAYIP KAÇAK AZALDI

Küresel ısınma, bilinçsiz su kullanımı ve artan nüfus ile birlikte tatlı su ihtiyacı da her geçen gün artıyor. Kocaeli’nin içmesuyu ihtiyacını karşılayan İSU Genel Müdürlüğü, sanayileşme ile birlikte sürekli nüfusu artan şehrin içmesuyu ihtiyacını karşılamak için bir yandan yeni kaynaklar oluştururken bir yandan da yatırımlar ile kayıp ve kaçakların azaltılmasını sağlıyor.

4 YILDIR EĞİTİMLER VERİLİYOR

Altyapı ve işletmecilik alanında yatırımlarını sürdüren Kurum, özellikle genç nüfusta su ve çevre bilinci oluşturulması için İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Gençlik Hizmetleri Müdürlüğü işbirliği ile ilkokul ve bilgi evlerinde su ve çevre bilinci seminerleri düzenliyor. Kurumun, Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından 4 yılı aşkın süredir verilen seminerlerde, şimdiye kadar 100’ü aşkın okulda eğitim gören 20 bin öğrenci ile görevli öğretmene eğitim verildi.

GEBZE’DE 4 OKULDA 800 ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMEN

İl genelindeki çeşitli ilkokullarında gerçekleşen eğitimler sonucu özellikle genç nüfusun aldığı eğitim ile suyun ve çevrenin korunması önemli ölçüde sağlandı. İlçelerde eğitimlerini sürdüren İSU Genel Müdürlüğü, son olarak Gebze Fatih İHL, Arif Nihat Asya, Mehmet Alp Tiryakioğlu ve Orhangazi İlk ve Ortaokullarında eğitim gören 3,4 ve 5 sınıf öğrencilerine eğitim verildi. Seminerlere, dört okulda toplam 800 öğretmen ve öğrenci katıldı.

TİYATRO İLE EĞLENEREK ÖĞRENDİLER.

Eğitim Şube Müdürü Ali Fazıl Demir tarafında İSU Genel Müdürlüğü’nün yaptığı çalışmalar ile her geçen gün önemi artan su ile çevrenin korunması için yapılacak önlemler ve suyun tasarruflu kullanılması hakkında bilgiler verdi. Programlarda ayrıca, Kocaeli Yaşam Tiyatrosu tarafından öğrencilerde çevre bilinci ve su tasarruf ve kullanımının akılda kalıcı ve eğlenceli yöntemlerle verilmesi için doğaçlama tiyatro gösterisi yapıldı. Öğrencilerin de katılımının sağlandığı tiyatro gösterisinde, bir yandan bilgiler paylaşıldı bir yandan da öğrenciler eğlenerek bilgileri öğrendi. Seminerlere katılan öğretmen ve öğrencilere çeşitli bilgilendirici yayınlar da hediye eden İSU Genel Müdürlüğü, yarıyıl tatili sonrası Çayırova ve Darıca’da belirlenen okullarda eğitimler verecek.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.