İSU’DAN YATIRIM DOLU BİR YIL!

Kocaeli 29.01.2019 - 10:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İSU’DAN YATIRIM DOLU BİR YIL!

2004 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte il genelinde geniş çaplı bir yatırım hamlesi başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıda ihtisas kurumu İSU Genel Müdürlüğü dolu dolu bir yatırım yılı geçirdi.

2004 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte il genelinde geniş çaplı bir yatırım hamlesi başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıda ihtisas kurumu İSU Genel Müdürlüğü dolu dolu bir yatırım yılı geçirdi. Kurum, 2018 yılında il genelinde 991 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ederken birçok derede de ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Hizmet sahası içinde 13 adet içmesuyu ve 22 adet atıksu arıtma tesisi işleten İSU ,2018 yılında atıksu arıtma ve çamur yakma tesisleri gibi birçok yeni tesisi de faaliyete geçirmenin gururunu yaşadı.2018 yılı içerisinde yapmış olduğu yatırımların Kurum’a maliyeti 368 milyon lira oldu. İSU, ALTYAPI İLE YAKINDAN İLGİLENİYOR Kocaeli’de gerçekleştirdiği yatırımlar ve uyguladığı hizmet kalitesi  ile “Yüzde 100 Atıksu Arıtma” ve “Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkeleriyle yoluna devam eden İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında başlattığı yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıda “Sıfır problem” ilkesi çerçevesinde dev bir metropol olan Kocaeli’nin her geçen gün göç almasıyla birlikte artan içme ve kullanma suyu ihtiyacının aksamadan devam etmesi için şehrin altyapısı ile yakından ilgileniyor. 2 MİLYAR TL’Yİ AŞAN YATIRIM Geçmiş yıllardan elde ettiği tecrübeler ışığında yatırımlarını sürdüren Kurum, 2018 yılı içerisinde 522 km İçme suyu; 314 km kanalizasyon; 73 km yağmur suyu hattı inşa etti. İSU, son yıllarda bütün dünyada farklı şekillerde yüzünü gösteren küresel ısınmadan; ani ve şiddetli yağışlardan fazlasıyla nasibini alan Kocaeli’nin altyapısını elden geçirdi. Böylece, ihtiyaca cevap verme noktasında yetersiz kalan altyapılar ile altyapı eksiği olan bölgelerde de yeni altyapı hatları inşa etti. Aynı zamanda yüzeysel suları tahliye etmede önemli bir yere sahip olan derelerde yoğun bir ıslah çalışması da yapan Kurum, şehrin birçok noktasında yatırım faaliyetlerini sürdürüyor. 3505 km2’lik bir alanda hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından 2018 yılına kadar geçen süreçte 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptı. 796 BİN ABONEYE KENSİNTİSİZ HİZMET 2018 yıl sonu itibariyle 796 bin abonenin içmesuyu ihtiyacını karşılayan İSU, abonelerinin, sağlıklı ve düzenli bir şekilde işleyen altyapının konforunu yaşaması için çalışıyor.
2004 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte il genelinde geniş çaplı bir yatırım hamlesi başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıda ihtisas kurumu İSU Genel Müdürlüğü dolu dolu bir yatırım yılı geçirdi.

2004 yılında çıkan Büyükşehir yasası ile birlikte il genelinde geniş çaplı bir yatırım hamlesi başlatan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin altyapıda ihtisas kurumu İSU Genel Müdürlüğü dolu dolu bir yatırım yılı geçirdi. Kurum, 2018 yılında il genelinde 991 km uzunluğunda içmesuyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hattı inşa ederken birçok derede de ıslah çalışmaları gerçekleştirdi. Hizmet sahası içinde 13 adet içmesuyu ve 22 adet atıksu arıtma tesisi işleten İSU ,2018 yılında atıksu arıtma ve çamur yakma tesisleri gibi birçok yeni tesisi de faaliyete geçirmenin gururunu yaşadı.2018 yılı içerisinde yapmış olduğu yatırımların Kurum’a maliyeti 368 milyon lira oldu.

İSU, ALTYAPI İLE YAKINDAN İLGİLENİYOR
Kocaeli’de gerçekleştirdiği yatırımlar ve uyguladığı hizmet kalitesi  ile “Yüzde 100 Atıksu Arıtma” ve “Kocaeli’de Su Musluktan İçilir” ilkeleriyle yoluna devam eden İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılında başlattığı yatırım atağına hız kesmeden devam ediyor. Altyapıda “Sıfır problem” ilkesi çerçevesinde dev bir metropol olan Kocaeli’nin her geçen gün göç almasıyla birlikte artan içme ve kullanma suyu ihtiyacının aksamadan devam etmesi için şehrin altyapısı ile yakından ilgileniyor.

2 MİLYAR TL’Yİ AŞAN YATIRIM
Geçmiş yıllardan elde ettiği tecrübeler ışığında yatırımlarını sürdüren Kurum, 2018 yılı içerisinde 522 km İçme suyu; 314 km kanalizasyon; 73 km yağmur suyu hattı inşa etti. İSU, son yıllarda bütün dünyada farklı şekillerde yüzünü gösteren küresel ısınmadan; ani ve şiddetli yağışlardan fazlasıyla nasibini alan Kocaeli’nin altyapısını elden geçirdi. Böylece, ihtiyaca cevap verme noktasında yetersiz kalan altyapılar ile altyapı eksiği olan bölgelerde de yeni altyapı hatları inşa etti. Aynı zamanda yüzeysel suları tahliye etmede önemli bir yere sahip olan derelerde yoğun bir ıslah çalışması da yapan Kurum, şehrin birçok noktasında yatırım faaliyetlerini sürdürüyor. 3505 km2’lik bir alanda hizmet veren İSU Genel Müdürlüğü, 2004 yılından 2018 yılına kadar geçen süreçte 2 milyar TL’nin üzerinde yatırım yaptı.

796 BİN ABONEYE KENSİNTİSİZ HİZMET
2018 yıl sonu itibariyle 796 bin abonenin içmesuyu ihtiyacını karşılayan İSU, abonelerinin, sağlıklı ve düzenli bir şekilde işleyen altyapının konforunu yaşaması için çalışıyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.