İSU Darıca’da altyapıya yoğunlaştı!

Darıca 23.12.2018 - 11:54, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

İSU Darıca’da altyapıya yoğunlaştı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yeni altyapı hatları yapımı, mevcut altyapıların yenilenmesi ve dere ıslahları için başlattığı yatırım hamlelerini sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yeni altyapı hatları yapımı, mevcut altyapıların yenilenmesi ve dere ıslahları için başlattığı yatırım hamlelerini sürdürüyor. Bu doğrultuda, şehrin birçok bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İSU’nun yatırım atağı kapsamında, Darıca’da muhtelif cadde ve sokaklarında başlattığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapımının yanında dere ıslahı ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İL GENELİNDE YATIRIM ATAĞI Hizmet sahası içinde yer alan yerlerde ayırım gözetmeksizin yatırımlarını sürdüren Kurum, Kocaeli sanayisinin kalbinin attığı bölgelerdeki nüfusun yoğun olmasından dolayı; başta içme suyu temini olmak üzere birtakım altyapı sorunları ile karşılaşabiliyor. Kurum, bir yandan mevcut altyapı sorunlarını çözme noktasında adımlar atarken bir yandan da bölgenin gelecekteki durumunu göz önünde bulundurarak hareket ediyor. Altyapısı yetersiz ve sağlıksız olan bir yerde konforlu ve çağdaş bir yaşamın mümkün olamayacağının bilincinde olan Kurum, şehrin sağlıklı altyapıya kavuşması için yatırımlarını kararlıkla sürdürüyor. 20 KM ALTYAPI Projelerini hayata geçirirken son teknolojinin bütün nimetlerinden sonuna kadar yararlanan İSU,  Darıca ilçesine bağlı, Abdi İpekçi, Sırasöğütler, Nene Hatun, Bayramoğlu, Osmangazi ve Bağlarbaşı mahallelerinde toplamda 20 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesini tamamlayarak işletmeye aldı. Yine proje kapsamında yer alan ve özellikle yağmur sularının tahliye edilmesinde önemli bir yere sahip olan derelerin ıslahı amacıyla başlatılan çalışmalarda Nenehatun deresinin yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kısmının da ıslahı yapılıyor. İSU, ıslah çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Nenehatun deresinin yerleşim alanları içerisindeki bölümlerinde geçmiş yıllarda da bazı ıslah çalışmaları yapmıştı. YATIRIM MALİYETİ 11 MİLYON LİRA Bu yılın bahar aylarında başlayan ve 11 milyon liraya mal olan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlar, sağlıklı, kaliteli ve modern altyapıya kavuştu. Yapılan yatırımlarla birlikte bölge halkı yakın gelecekte altyapı problemleri ve su sıkıntısı ile karşılaşmayacak. İSU Genel Müdürlüğünün altyapı çalışmalarını tamamladığı bölgelerde ikamet eden vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu parke, bordür ve asfaltlama gibi üstyapı çalışmalarıyla yenilenen cadde ve sokaklarda günlük yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürebileceklerdir. ALTYAPI’DA SIFIR PROBLEM İSU Genel Müdürlüğü, altyapı ile ilgili sorunlarını gündeminden tamamen çıkarmayı hedeflerken doğaya ve şehre katkı sağlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kurum, her zamanki gibi bundan sonraki süreçte de hayata geçireceği yatırımları şehrin asıl ihtiyaçları doğrultusunda  gerçekleştirmeye devam edecektir.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yeni altyapı hatları yapımı, mevcut altyapıların yenilenmesi ve dere ıslahları için başlattığı yatırım hamlelerini sürdürüyor.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İSU Genel Müdürlüğü, il genelinde yeni altyapı hatları yapımı, mevcut altyapıların yenilenmesi ve dere ıslahları için başlattığı yatırım hamlelerini sürdürüyor. Bu doğrultuda, şehrin birçok bölgesinde gerçekleştirilen çalışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. İSU’nun yatırım atağı kapsamında, Darıca’da muhtelif cadde ve sokaklarında başlattığı içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu hatları yapımının yanında dere ıslahı ile ilgili altyapı çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi.

İL GENELİNDE YATIRIM ATAĞI

Hizmet sahası içinde yer alan yerlerde ayırım gözetmeksizin yatırımlarını sürdüren Kurum, Kocaeli sanayisinin kalbinin attığı bölgelerdeki nüfusun yoğun olmasından dolayı; başta içme suyu temini olmak üzere birtakım altyapı sorunları ile karşılaşabiliyor. Kurum, bir yandan mevcut altyapı sorunlarını çözme noktasında adımlar atarken bir yandan da bölgenin gelecekteki durumunu göz önünde bulundurarak hareket ediyor. Altyapısı yetersiz ve sağlıksız olan bir yerde konforlu ve çağdaş bir yaşamın mümkün olamayacağının bilincinde olan Kurum, şehrin sağlıklı altyapıya kavuşması için yatırımlarını kararlıkla sürdürüyor.

20 KM ALTYAPI

Projelerini hayata geçirirken son teknolojinin bütün nimetlerinden sonuna kadar yararlanan İSU,  Darıca ilçesine bağlı, Abdi İpekçi, Sırasöğütler, Nene Hatun, Bayramoğlu, Osmangazi ve Bağlarbaşı mahallelerinde toplamda 20 km uzunluğunda içme suyu, kanalizasyon ve yağmursuyu şebekesini tamamlayarak işletmeye aldı. Yine proje kapsamında yer alan ve özellikle yağmur sularının tahliye edilmesinde önemli bir yere sahip olan derelerin ıslahı amacıyla başlatılan çalışmalarda Nenehatun deresinin yaklaşık 100 metre uzunluğundaki kısmının da ıslahı yapılıyor. İSU, ıslah çalışmaları tamamlanma aşamasında olan Nenehatun deresinin yerleşim alanları içerisindeki bölümlerinde geçmiş yıllarda da bazı ıslah çalışmaları yapmıştı.

YATIRIM MALİYETİ 11 MİLYON LİRA

Bu yılın bahar aylarında başlayan ve 11 milyon liraya mal olan projenin hayata geçirilmesiyle birlikte söz konusu mahallelerde yaşayan vatandaşlar, sağlıklı, kaliteli ve modern altyapıya kavuştu. Yapılan yatırımlarla birlikte bölge halkı yakın gelecekte altyapı problemleri ve su sıkıntısı ile karşılaşmayacak. İSU Genel Müdürlüğünün altyapı çalışmalarını tamamladığı bölgelerde ikamet eden vatandaşlar, Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu parke, bordür ve asfaltlama gibi üstyapı çalışmalarıyla yenilenen cadde ve sokaklarda günlük yaşamlarını daha rahat bir şekilde sürdürebileceklerdir.

ALTYAPI’DA SIFIR PROBLEM

İSU Genel Müdürlüğü, altyapı ile ilgili sorunlarını gündeminden tamamen çıkarmayı hedeflerken doğaya ve şehre katkı sağlama yolunda emin adımlarla ilerliyor. Kurum, her zamanki gibi bundan sonraki süreçte de hayata geçireceği yatırımları şehrin asıl ihtiyaçları doğrultusunda  gerçekleştirmeye devam edecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.