İtalya'nın yasakladığı koalisyonun peşindeler

08.05.2015 - 08:25, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

İtalya'nın yasakladığı koalisyonun peşindeler

İtalya'da tek parti iktidarını zorunlu kılan yeni yasaya vurgu yapan Erdoğan: Çok çekmişler ki koalisyonu yasaklıyorlar. Gelişmişler başkanlığa geçiyor, bunlar parlamenter sisteme sarılıyor

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İtalya'da çıkarılan "Italicum" yasasıyla ilgili yasasıyla ilgili mesajlar verdi, Türkiye'deki muhalefetin durumunu eleştirdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Erdoğan şunları söyledi:  KÖKSÜZ, CİBİLLİYETLERİ BOZUK:  Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasını ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, "ecdat" dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk. KİMİN BAĞINDAN KOVUYORSUNUZ?:  İstanbul'da, Fatih Sultan Mehmet'in yadigarı bir hisar var. Bu hisarın bünyesinde de orada görev yapanlara hizmet için güzel bir mescit inşa etmiş. 18'inci yüzyılda yaşanan depremlerde yıkılıyor, geriye sadece minaresi ve temelleri kalıyor, Allah'tan ki minaresi kalıyor, çünkü o minare olmasa "burası mescit değil" diyecekler. Sonunda aslına uygun hale getirilmeye başlandı. Bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasında bulunan birileri, "Biz, buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz" dedi. Siz, kimin bağından kimi kovuyorsunuz? Orası zaten ibadet mekanı, bir süredir amacına aykırı kullanılıyor, şimdi aslına rücu ettiriliyor.  PARALEL GEZİ İŞBİRLİĞİ:  Paralel yapının gazetesi de ödül törenine tam sayfa yer vererek, bunlara destek oluyor. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bir haber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli iş birliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Ecdadımızın emanetlerini ülkemizde ve dünyanın her yerinde ihya etmeyi sürdüreceğiz, buna ne Geziciler ne paralelciler ne bölücüler mani olamayacak. Buna, Diyanete saldırırken, Vatikan'ın ülkemiz aleyhine çıkışına destek verenler de engel olamayacak.  ÜLKE ALEYHİNE HER FAALİYETİN DESTEKÇİSİ:  Paralel Yapı kendi faaliyetleri önünde engel gördüğü tüm kurumlar gibi, TİKA'nın çalışmalarını sabote etmek için çalışıyor. Bosna Hersek'te Ziraat Bankası'nın, Kosova'da farklı milli kuruluşların faaliyetlerini sabote etmenin gayreti içinde oldular. Milli Eğitim Bakanlığının yurtdışındaki faaliyetlerini de yıllar boyunca akamete uğratmak için uğraştılar. Dünyanın dört bir yanında, ülkemiz aleyhinde hangi faaliyet varsa hepsinin de destekçisi haline geldiler.   
İtalya'da tek parti iktidarını zorunlu kılan yeni yasaya vurgu yapan Erdoğan: Çok çekmişler ki koalisyonu yasaklıyorlar. Gelişmişler başkanlığa geçiyor, bunlar parlamenter sisteme sarılıyor

Cumhurbaşkanı , İtalya'da çıkarılan "Italicum" yasasıyla ilgili yasasıyla ilgili mesajlar verdi, Türkiye'deki muhalefetin durumunu eleştirdi. Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından farklı ülkelerde yapılan tesis ve eserler, "Ayrı coğrafyalarda aynı imza" başlığıyla toplu açılış töreniyle hizmete açıldı. Açılışta konuşan Erdoğan şunları söyledi: 
KÖKSÜZ, CİBİLLİYETLERİ BOZUK: 

Maalesef ülkemizde hala ecdadından adeta utanan, ecdadının mirasını ihya edenlere de karşı çıkan bir anlayış var. Bazı köşe yazarlarını görüyoruz, "ecdat" dediğiniz zaman beyler rahatsız oluyor. Niye? Çünkü bunlar köksüz, çünkü bunların cibilliyeti bozuk.

KİMİN BAĞINDAN KOVUYORSUNUZ?: 

İstanbul'da, Fatih Sultan Mehmet'in yadigarı bir hisar var. Bu hisarın bünyesinde de orada görev yapanlara hizmet için güzel bir mescit inşa etmiş. 18'inci yüzyılda yaşanan depremlerde yıkılıyor, geriye sadece minaresi ve temelleri kalıyor, Allah'tan ki minaresi kalıyor, çünkü o minare olmasa "burası mescit değil" diyecekler. Sonunda aslına uygun hale getirilmeye başlandı. Bir ödül töreninde, sanatçı olduğu iddiasında bulunan birileri, "Biz, buraya mescit yaptırmayız, buna izin vermeyiz" dedi. Siz, kimin bağından kimi kovuyorsunuz? Orası zaten ibadet mekanı, bir süredir amacına aykırı kullanılıyor, şimdi aslına rücu ettiriliyor. 
PARALEL GEZİ İŞBİRLİĞİ: 

Paralel yapının gazetesi de ödül törenine tam sayfa yer vererek, bunlara destek oluyor. Fatih'in emanetine ihanet konusunda milletin değerlerinden bir haber olanlar ile bunların istismarını yapan şer örgütü bir araya gelebiliyor. Bu iki kesim, Gezi olayları sırasındaki gizli iş birliklerini artık aleniyete dökmüş durumdalar. Ecdadımızın emanetlerini ülkemizde ve dünyanın her yerinde ihya etmeyi sürdüreceğiz, buna ne Geziciler ne paralelciler ne bölücüler mani olamayacak. Buna, Diyanete saldırırken, Vatikan'ın ülkemiz aleyhine çıkışına destek verenler de engel olamayacak. 
ÜLKE ALEYHİNE HER FAALİYETİN DESTEKÇİSİ: 

Paralel Yapı kendi faaliyetleri önünde engel gördüğü tüm kurumlar gibi, TİKA'nın çalışmalarını sabote etmek için çalışıyor. Bosna Hersek'te Ziraat Bankası'nın, Kosova'da farklı milli kuruluşların faaliyetlerini sabote etmenin gayreti içinde oldular. Milli Eğitim Bakanlığının yurtdışındaki faaliyetlerini de yıllar boyunca akamete uğratmak için uğraştılar. Dünyanın dört bir yanında, ülkemiz aleyhinde hangi faaliyet varsa hepsinin de destekçisi haline geldiler. 
 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.