19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kâğıdın öyküsüne tanıklık ettiler

Kocaeli 02.10.2018 - 11:34, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kâğıdın öyküsüne tanıklık ettiler

BİLSEM’de eğitim gören öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Seka Kâğıt Müzesi’nde Çin’den Kocaeli’ne uzanan kâğıdın öyküsüne tanıklık etti.

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in hazırladığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen‘’Kocaeli'de Sanayi ve Doğa'nın Kardeşliği’’ projesinin 5’inci gün etkinliği Seka Kâğıt Müzesi’nde gerçekleşti. TÜBİTAK destekli ‘’4004 Doğa ve Bilim Okulları’’ kapsamında gerçekleştirilen geziye katılan öğrenciler, Büyükşehir tarafından hayata geçirilen Kâğıt Müzesi’nde medeniyetin ve kültürün taşıyıcısı kâğıdın; yaşam hikâyesini gördü. EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER BİLSEM’in öğrencileri için hazırladığı ve 6 gün süren etkinlikler kapsamında ‘’Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm’’ konusu işlendi. Etkinliklerin 5’inci gününde BİLSEM’de eğitim gören özel yetenekli 18 öğrenci ile birlikte çevre ve köy okullarından 18 öğrenci, Seka Kâğıt Fabrikası alanında Büyükşehir tarafından kurulan ve Türkiye’nin endüstriyel dönüşüm mirasının müzeye dönüştüğü projede hem bilgi sahibi oldu, hem de öğrenirken eğlendi. 36 öğrenci burada günlük hayatın hemen her anında kullanılan kâğıdın selülozdan kâğıda meydana gelişini yerinde gördü. İLGİYLE İNCELEDİLER Sabah saatlerinde Seka Kâğıt Müzesi’ni ilgi ve merakla inceleyen öğrenciler, öğleden sonrada açılan origami, makedo, kâğıt hamurundan nesneler ve put put kayık gibi atölyelerde becerilerini gösterdi. Atölyelere Gebze Teknik Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve İzmit Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri liderlik yaptı.Öğrenciler burada gördüklerini arkadaşlarına ve ailelerine de anlatacaklarını, onları da buraya getireceklerini, kâğıdın nasıl oluştuğunu mutlaka onlara da göstermek istediklerini söyledi.
BİLSEM’de eğitim gören öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Seka Kâğıt Müzesi’nde Çin’den Kocaeli’ne uzanan kâğıdın öyküsüne tanıklık etti.

İzmit Bilim ve Sanat Merkezi (BİLSEM)’in hazırladığı, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen‘’Kocaeli'de Sanayi ve Doğa'nın Kardeşliği’’ projesinin 5’inci gün etkinliği Seka Kâğıt Müzesi’nde gerçekleşti. TÜBİTAK destekli ‘’4004 Doğa ve Bilim Okulları’’ kapsamında gerçekleştirilen geziye katılan öğrenciler, Büyükşehir tarafından hayata geçirilen Kâğıt Müzesi’nde medeniyetin ve kültürün taşıyıcısı kâğıdın; yaşam hikâyesini gördü.

EĞLENİRKEN ÖĞRENDİLER

BİLSEM’in öğrencileri için hazırladığı ve 6 gün süren etkinlikler kapsamında ‘’Evsel Atıklar ve Geri Dönüşüm’’ konusu işlendi. Etkinliklerin 5’inci gününde BİLSEM’de eğitim gören özel yetenekli 18 öğrenci ile birlikte çevre ve köy okullarından 18 öğrenci, Seka Kâğıt Fabrikası alanında Büyükşehir tarafından kurulan ve Türkiye’nin endüstriyel dönüşüm mirasının müzeye dönüştüğü projede hem bilgi sahibi oldu, hem de öğrenirken eğlendi. 36 öğrenci burada günlük hayatın hemen her anında kullanılan kâğıdın selülozdan kâğıda meydana gelişini yerinde gördü.

İLGİYLE İNCELEDİLER

Sabah saatlerinde Seka Kâğıt Müzesi’ni ilgi ve merakla inceleyen öğrenciler, öğleden sonrada açılan origami, makedo, kâğıt hamurundan nesneler ve put put kayık gibi atölyelerde becerilerini gösterdi. Atölyelere Gebze Teknik Üniversitesi ile Kocaeli Üniversitesi akademisyenleri ve İzmit Bilim Sanat Merkezi öğretmenleri liderlik yaptı.Öğrenciler burada gördüklerini arkadaşlarına ve ailelerine de anlatacaklarını, onları da buraya getireceklerini, kâğıdın nasıl oluştuğunu mutlaka onlara da göstermek istediklerini söyledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.