“KISIRLIK TEDAVİSİNDE PRP YÖNTEMİ”

Gebze 10.06.2019 - 10:18, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

“KISIRLIK TEDAVİSİNDE PRP YÖNTEMİ”

Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya,

Kısırlık ve tüp bebek tedavisinde PRP’nin ameliyatsız çözüm sunduğunu ifade eden Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, bu tedavi ile olumlu sonuçların alındığını söyledi. Kısırlık tedavisinde yeni umudun PRP olduğunu söyleyen Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, PRP, son yıllarda geniş bir tıbbi hastalık yelpazesi için ameliyatsız çözüm sunan bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaya başlandığını açıkladı. “BAŞARI ORANINI ARTTIRMAKTADIR” Mevcut tedavilere rağmen istenen tüp bebek başarısı sağlanamayan hastalarda PRP destek uygulama olarak kullanıldığını ve hastalarında kullandığını belirten Öğretim Üyesi Op.Dr. Çetinkaya, “PRP tedavisi sadece tüp bebekte, rahim zarını uygun hale getirmek için kullanılmamaktadır. Kötü yumurtalık rezervi olan, serum AMH ve FSH düzeyi bozulmuş bir yıldan fazla adet görmeyen menapozdaki hastalara uygulanmasıyla, sağlıklı yumurta oluşturarak da tüp bebek başarısını arttırmaktadır. Çok sayıda başarısız tüp bebek denemesi gerçekleştirmiş veya erken menopoz teşhisi konup kısıtlı sayıda yumurta gelişimi gözlenen hastalar, PRP uygulamasına karşı büyük umutlar beslemektedir. Ancak bu konuda yeterli bilimsel verinin mevcut olmadığı yeni tıbbi çalışmalara ihtiyaç olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.” dedi.
Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op. Dr. Burcu Çetinkaya,

Kısırlık ve tüp bebek tedavisinde PRP’nin ameliyatsız çözüm sunduğunu ifade eden Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, bu tedavi ile olumlu sonuçların alındığını söyledi. Kısırlık tedavisinde yeni umudun PRP olduğunu söyleyen Marmara Bölgesinin en çok tercih edilen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Öğretim Üyesi Op.Dr. Burcu Çetinkaya, PRP, son yıllarda geniş bir tıbbi hastalık yelpazesi için ameliyatsız çözüm sunan bir tedavi seçeneği olarak kullanılmaya başlandığını açıkladı.

“BAŞARI ORANINI ARTTIRMAKTADIR”

Mevcut tedavilere rağmen istenen tüp bebek başarısı sağlanamayan hastalarda PRP destek uygulama olarak kullanıldığını ve hastalarında kullandığını belirten Öğretim Üyesi Op.Dr. Çetinkaya, “PRP tedavisi sadece tüp bebekte, rahim zarını uygun hale getirmek için kullanılmamaktadır. Kötü yumurtalık rezervi olan, serum AMH ve FSH düzeyi bozulmuş bir yıldan fazla adet görmeyen menapozdaki hastalara uygulanmasıyla, sağlıklı yumurta oluşturarak da tüp bebek başarısını arttırmaktadır. Çok sayıda başarısız tüp bebek denemesi gerçekleştirmiş veya erken menopoz teşhisi konup kısıtlı sayıda yumurta gelişimi gözlenen hastalar, PRP uygulamasına karşı büyük umutlar beslemektedir. Ancak bu konuda yeterli bilimsel verinin mevcut olmadığı yeni tıbbi çalışmalara ihtiyaç olduğu göz önünde bulundurulmalıdır.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.