19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KAISİAD, öğrencilere yardım yapacak

Gebze 27.11.2018 - 13:56, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

KAISİAD, öğrencilere yardım yapacak

Gebze’nin en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD), eğitime destek vermeye devam ediyor. 150 öğrenciye giysi, kitap ve kırtasiye yardımında bulunmaya hazırlanan KAISİAD, Gebzelilerden de destek bekliyor.

Her ay üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Kars Ardahan Iğdır İşadamları Derneği KAISİAD, hafta sonu Gebze Motta Cafe'de toplandı. Motta Cafe’nin sahibi Kenan Erdem’in ev sahibi olduğu toplantıya KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş ile birlikte çok sayıda işadamı katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ve Öğretmenler Günü’nü unutmayan Başkan Karakuş, “Bizi eğitenlerin, annemizden, babamızdan bizde daha çok emeği olan öğretmenlerimizin Öğretmeler Günü'nü kutluyorum. Onların bizi daha iyi yetiştirmesi için gerek hükümetin, gerekse Milli Eğitim'in inşallah daha fazla çabaları olur, onlarla daha çok ilgilenirler ve çocuklarımız daha çok ehil ellerde eğitilirler. İŞBİRLİĞİ İLE KRİZİ ATLATMALIYIZ Zaman hızla akıyor, artık eskisi gibi değil. Dünya değişiyor, ticaret değişiyor. Daha fazla çalışıp, ticaretimizi değiştirmek zorundayız. Memleketimizin bize çok ihtiyacı var. Bizim krizi iyi yönetmemiz lazım. Hem kendimiz için, hem ülkemiz için bu krizi atlatmamız lazım. Onun için bir birimizle çok şey paylaşmamız lazım. Derneğimize gelin. Her sene yaptığımız gibi bu sene de Sarıkamış'a gezimiz var. Sarıkamış’la beraber bu sene Ardahan'a da gideceğiz. Ardahan'da üniversite rektörünün daveti var. O davete icabet edeceğiz. Orada ki kayak tesislerini göreceğiz. Gelmek isteyen arkadaşlarımızı bekleriz.” 150 ÖĞRENCİYE YARDIM 150 öğrenciye giysi, kitap ve kırtasiye yardımı yapmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini de kaydeden Karakuş, “Bu sene sıkıntılardan dolayı burs veremedik. Bölgede ilk ve orta düzeydeki okullarda bir kaç köy okulunu seçtik. Bu okullara yardım etmek istiyoruz. Okulların bizden giysi, ayakkabı ve kitap talebi var. Kayıtsız kalmayalaım. Elimizdekini paylaşmak bizim hem geleneğimizde hem de kişiliğimizde var. Katılım sağlanırsa en az 100 öğrenci, 150 öğrenciye ulaşabiliriz. Kitap konusunda ise 5. sınıftan, 8. sınıfa kadar okunabilecek hikaye veya roman, çizgi romanlar gibi çocuklarımızın okuduğu, aldığı fakat raflarda beklettiği kitapları kısa zaman içerisinde bizlere ulaştırabilirseniz biz bunları ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 Temel Eser diye önerdiği liste var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.
Gebze’nin en aktif sivil toplum kuruluşlarından biri olan ve yaptığı çalışmalarla takdir toplayan Kars Ardahan Iğdır Sanayici ve İşadamları Derneği (KAISİAD), eğitime destek vermeye devam ediyor. 150 öğrenciye giysi, kitap ve kırtasiye yardımında bulunmaya hazırlanan KAISİAD, Gebzelilerden de destek bekliyor.

Her ay üyeleriyle kahvaltıda bir araya gelen Kars Ardahan Iğdır İşadamları Derneği KAISİAD, hafta sonu Gebze Motta Cafe'de toplandı. Motta Cafe’nin sahibi Kenan Erdem’in ev sahibi olduğu toplantıya KAISİAD Başkanı Meşaik Karakuş ile birlikte çok sayıda işadamı katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan ve Öğretmenler Günü’nü unutmayan Başkan Karakuş, “Bizi eğitenlerin, annemizden, babamızdan bizde daha çok emeği olan öğretmenlerimizin Öğretmeler Günü'nü kutluyorum. Onların bizi daha iyi yetiştirmesi için gerek hükümetin, gerekse Milli Eğitim'in inşallah daha fazla çabaları olur, onlarla daha çok ilgilenirler ve çocuklarımız daha çok ehil ellerde eğitilirler.

İŞBİRLİĞİ İLE KRİZİ ATLATMALIYIZ

Zaman hızla akıyor, artık eskisi gibi değil. Dünya değişiyor, ticaret değişiyor. Daha fazla çalışıp, ticaretimizi değiştirmek zorundayız. Memleketimizin bize çok ihtiyacı var. Bizim krizi iyi yönetmemiz lazım. Hem kendimiz için, hem ülkemiz için bu krizi atlatmamız lazım. Onun için bir birimizle çok şey paylaşmamız lazım. Derneğimize gelin. Her sene yaptığımız gibi bu sene de Sarıkamış'a gezimiz var. Sarıkamış’la beraber bu sene Ardahan'a da gideceğiz. Ardahan'da üniversite rektörünün daveti var. O davete icabet edeceğiz. Orada ki kayak tesislerini göreceğiz. Gelmek isteyen arkadaşlarımızı bekleriz.”

150 ÖĞRENCİYE YARDIM

150 öğrenciye giysi, kitap ve kırtasiye yardımı yapmak istediklerini ve bu konuda destek beklediklerini de kaydeden Karakuş, “Bu sene sıkıntılardan dolayı burs veremedik. Bölgede ilk ve orta düzeydeki okullarda bir kaç köy okulunu seçtik. Bu okullara yardım etmek istiyoruz. Okulların bizden giysi, ayakkabı ve kitap talebi var. Kayıtsız kalmayalaım. Elimizdekini paylaşmak bizim hem geleneğimizde hem de kişiliğimizde var. Katılım sağlanırsa en az 100 öğrenci, 150 öğrenciye ulaşabiliriz. Kitap konusunda ise 5. sınıftan, 8. sınıfa kadar okunabilecek hikaye veya roman, çizgi romanlar gibi çocuklarımızın okuduğu, aldığı fakat raflarda beklettiği kitapları kısa zaman içerisinde bizlere ulaştırabilirseniz biz bunları ihtiyaç sahiplerine göndereceğiz. Elimizde Milli Eğitim Bakanlığı'nın 100 Temel Eser diye önerdiği liste var. Bu konuda desteklerinizi bekliyoruz” diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.