19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kabinede görev alacak isimler...

Siyaset 07.07.2018 - 13:00, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kabinede görev alacak isimler...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere, kabinede Meclis'ten isimlerin de olabileceğini söyledi. Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, FETÖ ile mücadelede pasaport alamayan 181 bin kişi için pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacak.

24 Haziran seçimlerinden sonra yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin grup toplantısında kürsüye çıktı. Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine 22 cumhurbaşkanının katılacağı bilgisini verdi. Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sının da yayınlanacağını belirten Erdoğan, akşam saat 21.00'da kabinenin açıklanacağını duyurdu.  Erdoğan, "Muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak" ifadesini kullandı. Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, yemin töreni için Pazartesi günü Ankara'ya geliyor. İlk kabine toplantısı ise, haftaya Cuma günü yapılacak. Öncesinde Hacı Bayram Camii'nde dua edilecek. Erdoğan, Salı günü ise ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapacağını söyledi. SEÇİM SONUCUNUN VERDİĞİ MESAJ Genel seçimlerde yüzde 42 oy alındığını hatırlatan Erdoğan, hedeflerin gerisinde kalınmasının daha çok çalışma mesajı verdiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki tablo şudur, Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletimiz en yakın rakibimizin 11 milyon önünde oy vermiştir. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yine birinci çıksa da yüzde 42'de kalmıştır. Milletin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz" dedi. Cumhurbaşkanı, "Bize yorgun yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberi yok" ifadesini kullandı. 181 BİN KİŞİYE PASAPORT TAHDİDİ KALKIYOR Erdoğan, "FETÖ gerçek militanlarını gizlemek için çok sayıda insanı kalkan olarak kullanmıştır. FETÖ davaları nedeniyle pasaport alamayan mahkumların yakınları için konulan yasak kalkıyor, 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacaktır" diye konuştu. CHP'YE HDP ÇAĞRISI Kandil ve Sincar'da terör yuvaları kurutuluncaya kadar operasyonların süreceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, sahada köşeye sıkıştıkça sivillere yönelik vahşetle alan açmaya çalışıyor. CHP'yi terör örgütü güdümündeki partiyle ilişkilerini gözden geçirmeye bir kez daha davet ediyorum" dedi. KABİNE'DE MECLİS'TEN İSİMLER OLABİLİR Erdoğan grup toplantısı sonrası gazetecilerin “Kabine Meclis dışı mı olacak?” Sorusuna “Sizin ters köşe olmanız için Meclis'ten de olur niye olmasın” yanıtını verdi. YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ AK Parti grup toplantısında ilk söz alan isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Parlamenter sistemin son başbakanı olan Yıldırım, konuşmasının sonunda Erdoğan'a seslenerek "Hakkınızı helal edin" dedi.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazetecilere, kabinede Meclis'ten isimlerin de olabileceğini söyledi. Erdoğan'ın verdiği bilgiye göre, FETÖ ile mücadelede pasaport alamayan 181 bin kişi için pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacak.

24 Haziran seçimlerinden sonra yeni dönem başlıyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ErdoğanAK Parti'nin grup toplantısında kürsüye çıktı.

Cumhurbaşkanı, Pazartesi günü gerçekleşecek yemin törenine 22 cumhurbaşkanının katılacağı bilgisini verdi. Pazartesi günü ilk Cumhurbaşkanlığı KHK'sının da yayınlanacağını belirten Erdoğan, akşam saat 21.00'da kabinenin açıklanacağını duyurdu. 

Erdoğan, "Muhteşem bir göreve başlama töreni gerçekleştireceğiz. Şu ana kadar kesinleşen haliyle törene 22 cumhurbaşkanı ile 17 başbakan, cumhurbaşkanı yardımcısı, meclis başkanı düzeyinde katılım olacak" ifadesini kullandı.


Rusya Başbakanı Dmitry Medvedev, yemin töreni için Pazartesi günü Ankara'ya geliyor.

İlk kabine toplantısı ise, haftaya Cuma günü yapılacak. Öncesinde Hacı Bayram Camii'nde dua edilecek.

Erdoğan, Salı günü ise ilk yurt dışı ziyaretlerini Azerbaycan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) yapacağını söyledi.

SEÇİM SONUCUNUN VERDİĞİ MESAJ

Genel seçimlerde yüzde 42 oy alındığını hatırlatan Erdoğan, hedeflerin gerisinde kalınmasının daha çok çalışma mesajı verdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Önümüzdeki tablo şudur, Cumhurbaşkanlığı seçiminde milletimiz en yakın rakibimizin 11 milyon önünde oy vermiştir. Milletvekilliği seçiminde ise AK Parti yine birinci çıksa da yüzde 42'de kalmıştır. Milletin sandıkta yaptığı bu hassas ayarı doğru değerlendirmeliyiz" dedi.

Cumhurbaşkanı, "Bize yorgun yakıştırmasını yapanların, bizim ne denli antrenmanlı olduğumuzdan haberi yok" ifadesini kullandı.

181 BİN KİŞİYE PASAPORT TAHDİDİ KALKIYOR

Erdoğan, "FETÖ gerçek militanlarını gizlemek için çok sayıda insanı kalkan olarak kullanmıştır. FETÖ davaları nedeniyle pasaport alamayan mahkumların yakınları için konulan yasak kalkıyor, 181 bin 500 kişiyle ilgili pasaport tahdidi birkaç gün içinde kaldırılacaktır" diye konuştu.

CHP'YE HDP ÇAĞRISI

Kandil ve Sincar'da terör yuvaları kurutuluncaya kadar operasyonların süreceğini dile getiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölücü terör örgütü, sahada köşeye sıkıştıkça sivillere yönelik vahşetle alan açmaya çalışıyor. CHP'yi terör örgütü güdümündeki partiyle ilişkilerini gözden geçirmeye bir kez daha davet ediyorum" dedi.

KABİNE'DE MECLİS'TEN İSİMLER OLABİLİR

Erdoğan grup toplantısı sonrası gazetecilerin “Kabine Meclis dışı mı olacak?” Sorusuna “Sizin ters köşe olmanız için Meclis'ten de olur niye olmasın” yanıtını verdi.


YILDIRIM HELALLİK İSTEDİ

AK Parti grup toplantısında ilk söz alan isim Başbakan Binali Yıldırım oldu. Parlamenter sistemin son başbakanı olan Yıldırım, konuşmasının sonunda Erdoğan'a seslenerek "Hakkınızı helal edin" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.