KADIN GÜÇLÜYSE DEVLET GÜÇLÜDÜR

Darıca 11.03.2016 - 14:36, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KADIN GÜÇLÜYSE DEVLET GÜÇLÜDÜR

Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “ Eğer bir ülkede engelli, çocuk ve en önemlisi kadın güçlüyse, sorunu yoksa mutluysa devlet çok güçlüdür.”dedi.

DASİAD tarafından düzenlenen panelin diğer konukları ise Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Kudret Sekban ve Yönetimi, Bayramoğlu Ada İdare Bakım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan, Piri Reis Mahalle Muhtarı Fuat Yaşar ve mahallenin kadın sakinleri oldu. Panele ev sahipliği yapan DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer, “Ülkemizde kadın vali sayısı sadece 1. Milletvekili sayısı geçen dönemlere göre daha da düştü. Belediye Meclis Üye sayı oranı yüzde 2 seviyesinde. Ben zamanında politika içinde de bulundum. Eğer siyasetin içindeyseniz ve yanınızda kadın varsa rahatlıkla onlara güvenebilirsiniz. Kadının olduğu yerde güven ve başarı vardır. ”dedi. Bu panelleri devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Özdinçer, Piri Reis Mahallesi’nden başlanmasının anlamının kendileri için çok özel olduğunu ve devamında tüm hallerde devam edeceklerini belirtti. Protokol konuşmalarının ardından yaşam koçu Aliye Horoz Ürpekli mahalle kadın sakinleri ile bir söyleşi gerçekleştirdi. MAHALLEDE ETKİNLİKLER VAR Piri Reis Mahalle Muhtarı Fuat Yaşar program öncesi gazetemize bazı açıklamalarda bulundu. Mahalledeki kültür evinde iğne oyası, dikiş nakış derslerinin verildiği ancak mahalledeki bayanların bunları tam olarak bilmediği için katılım sağlamadıklarının altını çizdi. Kaymakam Karaman, “Bu etkinlikler arasına bilgisayar, yabancı dil, gıda üretimi gibi derslerde eklenebilir. Yeter ki bayanlarımız katılım sağlasınlar ve bunları bizden istesinler.”dedi. 
Darıca Sanayici ve İşadamları Derneği tarafından düzenlenen panelde konuşan Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, “ Eğer bir ülkede engelli, çocuk ve en önemlisi kadın güçlüyse, sorunu yoksa mutluysa devlet çok güçlüdür.”dedi.

DASİAD tarafından düzenlenen panelin diğer konukları ise Darıca Yaşlılar Derneği Başkanı Kudret Sekban ve Yönetimi, Bayramoğlu Ada İdare Bakım A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Metin İnan, Piri Reis Mahalle Muhtarı Fuat Yaşar ve mahallenin kadın sakinleri oldu. Panele ev sahipliği yapan DASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdinçer, “Ülkemizde kadın vali sayısı sadece 1. Milletvekili sayısı geçen dönemlere göre daha da düştü. Belediye Meclis Üye sayı oranı yüzde 2 seviyesinde. Ben zamanında politika içinde de bulundum. Eğer siyasetin içindeyseniz ve yanınızda kadın varsa rahatlıkla onlara güvenebilirsiniz. Kadının olduğu yerde güven ve başarı vardır. ”dedi. Bu panelleri devam edeceklerini de sözlerine ekleyen Özdinçer, Piri Reis Mahallesi’nden başlanmasının anlamının kendileri için çok özel olduğunu ve devamında tüm hallerde devam edeceklerini belirtti. Protokol konuşmalarının ardından yaşam koçu Aliye Horoz Ürpekli mahalle kadın sakinleri ile bir söyleşi gerçekleştirdi.

MAHALLEDE ETKİNLİKLER VAR

Piri Reis Mahalle Muhtarı Fuat Yaşar program öncesi gazetemize bazı açıklamalarda bulundu. Mahalledeki kültür evinde iğne oyası, dikiş nakış derslerinin verildiği ancak mahalledeki bayanların bunları tam olarak bilmediği için katılım sağlamadıklarının altını çizdi. Kaymakam Karaman, “Bu etkinlikler arasına bilgisayar, yabancı dil, gıda üretimi gibi derslerde eklenebilir. Yeter ki bayanlarımız katılım sağlasınlar ve bunları bizden istesinler.”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.