19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadın avukatlardan açıklama!

Kocaeli 21.05.2019 - 16:22, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kadın avukatlardan açıklama!

Avukatlardan kadın cinayetlerine tepki Kocaeli Barosu'na bağlı avukatlar Diyarbakır’da kocası tarafından öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu için basın açıklaması yaptı. Kocaeli Barosu'na bağlı avukatlar Diyarbakır’da kocası tarafından öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu için basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Baro adına okuyan Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan, “Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği bir sonuç olarak karşımızdadır. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir” dedi. MESLEKTAŞLARI İÇİN TOPLANDILAR Diyarbakır'da 19 Mayıs tarihinde Doktor Mesut Issı, çocuklarının da bulunduğu otomobilde tartıştığı Avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı, araçtan indirdikten sonra tabancayla 14 el ateş ederek öldürdü. Müzeyyen Boylu Issı, olay yerinde hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Kocaeli Adliyesi Baro Odası’nda basın açıklaması düzenlendi.  Açıklamayı baro adına okuyan Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan , “Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesi kadın cinayetidir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakârca çalışan kadın Avukatlar olarak; bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşımızı yitirmenin çok büyük üzüntüsü içindeyiz. Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması; ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir” dedi. DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi bir şekilde; kadına bakış açıcını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz. Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesini kınıyor, ailesine; başta Diyarbakır Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Kocaeli Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de kadının insan haklarının sağlanması için mücadelemizi fedakârca sürdüreceğimizi ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.  

Avukatlardan kadın cinayetlerine tepki Kocaeli Barosu'na bağlı avukatlar Diyarbakır’da kocası tarafından öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu için basın açıklaması yaptı. Kocaeli Barosu'na bağlı avukatlar Diyarbakır’da kocası tarafından öldürülen Avukat Müzeyyen Boylu için basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Baro adına okuyan Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan, “Yetkililerin şiddetle mücadelede başarı gösteremediği bir sonuç olarak karşımızdadır. Sistemin kadını korumadığı, önleyici ve koruyucu tedbirlerin etkisiz olduğu bir gerçektir” dedi.

MESLEKTAŞLARI İÇİN TOPLANDILAR

Diyarbakır'da 19 Mayıs tarihinde Doktor Mesut Issı, çocuklarının da bulunduğu otomobilde tartıştığı Avukat eşi Müzeyyen Boylu Issı'yı, araçtan indirdikten sonra tabancayla 14 el ateş ederek öldürdü. Müzeyyen Boylu Issı, olay yerinde hayatını kaybetti. Konuyla ilgili Kocaeli Adliyesi Baro Odası’nda basın açıklaması düzenlendi.  Açıklamayı baro adına okuyan Kocaeli Barosu Kadın Hakları Merkezi Başkanı Didem Turan , “Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesi kadın cinayetidir. Kadına karşı şiddetin önlenmesi için her zaman fedakârca çalışan kadın Avukatlar olarak; bu kez kadın cinayeti nedeniyle bir meslektaşımızı yitirmenin çok büyük üzüntüsü içindeyiz. Eğitimli kişiler arasında yaşanan bir boşanma davasının bile kadın cinayetiyle sonuçlanması; ülkemizde kadın şiddetinin geldiği durum açısından vahim ve ürkütücüdür. Bu cinayet bize kadına karşı toplumsal cinsiyet eşitsizliğinin, ayrımcılığın geldiği noktayı acı bir şekilde göstermektedir” dedi.

DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ

Bu nedenle yetkililerin samimi ve ciddi bir şekilde; kadına bakış açıcını değiştirmek için toplumsal zihniyet dönüşümünü sağlayacak çalışmalar yapması zorunluluğunu bir kez daha önemle ifade ediyoruz. Meslektaşımız Av. Müzeyyen Boylu’nun öldürülmesini kınıyor, ailesine; başta Diyarbakır Barosu olmak üzere tüm meslektaşlarımıza başsağlığı diliyor, davanın takipçisi olacağımızı beyan ediyoruz. Kocaeli Barosu olarak dün olduğu gibi bugün de kadının insan haklarının sağlanması için mücadelemizi fedakârca sürdüreceğimizi ve kamuoyuyla paylaşıyoruz.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.