"Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı"

Kocaeli 09.03.2016 - 09:33, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

"Kadın cinayetleri yüzde bin 400 arttı"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet AKP'nin iktidar olduğu 2002 tarihi ile 2009 arasında kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını açıkladı.

CHP'li vekil yaptığı açıklamada şunları ifade etti, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir.  Yüzyıllardır gericiliği, güvencesizliği, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, ırkçılığı, ve militarizmi en yoğun ve an ağır biçimiyle yaşayan kadınlarımız, yaşamlarını kuşatan muhafazakarlık biçimleri ile sürekli yeniden farklı şekillerde üretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa maruz kalıyor. Kadınlar birey olarak tanınmıyor, her fırsatta aile içindeki geleneksel rolleri ile sınırlanıyorlar.  5 YILDA BİN 134 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ Dünya ölçeğinde, her üç kadından biri şiddet görürken, Türkiye’de ise durum çok daha kötü. 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetleri oranı yüzde 1400 arttı. Son 5 yılda 1134 kadın öldürüldü. Kadın cinayetlerine ilişkin dava sayısı son 7 yılda 12 bin 678’e ulaştı. Bu bilgiler bizlere hükümetin kadın politikalarının bataklığa saplandığını da göstermiş oluyor. Öyle bir bataklık ki, kadınlarımızın gününün arifesine bile kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. İstanbul’da Demet Karakaş isimli kadın, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 26 bıçak darbesiyle öldürüldü. Demet Karakaş; kadın cinayetlerine kurban giden ne ilk kadın olmuştur, ne de bu gidişle son kadın olacaktır. Ancak bizler CHP olarak kadının isminin her yerde olması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz.  8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların eşitlik uğruna çektiği acıları unutturmamak adına bir gün olduğuna inanarak; savaşsız ve sömürüsüz bir dünya ümidimiz ile katledilen tüm kadınlarımızı bu anlamlı günde bir kez daha anıyoruz".
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kocaeli milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet AKP'nin iktidar olduğu 2002 tarihi ile 2009 arasında kadın cinayetlerinin yüzde bin 400 arttığını açıkladı.

CHP'li vekil yaptığı açıklamada şunları ifade etti, "8 Mart Dünya Kadınlar Günü, erkeklerle eşit haklara sahip olma mücadelesinin başlangıcı olarak kabul edilir. 

Yüzyıllardır gericiliği, güvencesizliği, yoksulluğu, işsizliği, şiddetin her türlüsünü, savaşı, ırkçılığı, ve militarizmi en yoğun ve an ağır biçimiyle yaşayan kadınlarımız, yaşamlarını kuşatan muhafazakarlık biçimleri ile sürekli yeniden farklı şekillerde üretilen şiddet, cinsiyetçilik ve ırkçılığa maruz kalıyor. Kadınlar birey olarak tanınmıyor, her fırsatta aile içindeki geleneksel rolleri ile sınırlanıyorlar. 

5 YILDA BİN 134 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Dünya ölçeğinde, her üç kadından biri şiddet görürken, Türkiye’de ise durum çok daha kötü. 2002 yılından 2009 yılına kadar kadın cinayetleri oranı yüzde 1400 arttı. Son 5 yılda 1134 kadın öldürüldü. Kadın cinayetlerine ilişkin dava sayısı son 7 yılda 12 bin 678’e ulaştı. Bu bilgiler bizlere hükümetin kadın politikalarının bataklığa saplandığını da göstermiş oluyor. Öyle bir bataklık ki, kadınlarımızın gününün arifesine bile kadın cinayeti haberiyle uyanıyoruz. İstanbul’da Demet Karakaş isimli kadın, boşanmak üzere olduğu eşi tarafından 26 bıçak darbesiyle öldürüldü. Demet Karakaş; kadın cinayetlerine kurban giden ne ilk kadın olmuştur, ne de bu gidişle son kadın olacaktır. Ancak bizler CHP olarak kadının isminin her yerde olması ve kadın cinayetlerinin son bulması için mücadelemizi sürdürmeye devam edeceğiz. 

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, kadınların eşitlik uğruna çektiği acıları unutturmamak adına bir gün olduğuna inanarak; savaşsız ve sömürüsüz bir dünya ümidimiz ile katledilen tüm kadınlarımızı bu anlamlı günde bir kez daha anıyoruz".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.