19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadın girişimciler KOSGEB sayesinde iş sahibi oldu

21.03.2017 - 09:51, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kadın girişimciler KOSGEB sayesinde iş sahibi oldu

Hakkarili kadın girişimciler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle açtıkları iş yerlerini büyütmek istiyor.

Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin ve Özlem Atay, "Hera Mantı ve Ev Yemekleri" adlı iş yerlerini iki yıl önce KOSGEB desteğiyle hizmete açtı. Yunan mitolojisinde güçlü ve cesur kadını simgeleyen "Hera" ismini taşıyan iş yerinde 5 kadın da istihdam ediliyor. Hijyenik bir ortamda yöresel yemekler başta olmak üzere değişik lezzetler sunan Hera Mantı ve Ev Yemekleri, yöre halkının en çok tercih ettiği iş yerlerinin başında geliyor. Yaptıkları yemekleri kendi elleri ile müşterilerine servis yapan kadın girişimciler, işlerini büyütmek için KOSGEB'in kendilerine desteklerinin sürmesini istediler. Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, 2015 yılında iş planlarını yaparak KOSGEB'e başvurduklarını söyledi. Keskin, "KOSGEB'den destek aldık, ancak işimizi büyütemedik. Çünkü zamanında ödemeler yapılmıyordu. İş büyütme anlamında bize etkisi olmadı. Tabi biz bundan sonra KOSGEB'in böyle iş yerlerine daha fazla destek vermesini istiyoruz. Kadın girişimciler olarak da yeniden KOSGEB desteğine ihtiyacımız var. İşimizi büyütmek için desteklerini sürdürseler çok memnun olacağız" dedi. Hakkari merkezde yaklaşık 15 girişimcinin KOSGEB'den faydalanarak iş yeri açtığı belirtildi.
Hakkarili kadın girişimciler, Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) destekleriyle açtıkları iş yerlerini büyütmek istiyor.


Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin ve Özlem Atay, "Hera Mantı ve Ev Yemekleri" adlı iş yerlerini iki yıl önce KOSGEB desteğiyle hizmete açtı. Yunan mitolojisinde güçlü ve cesur kadını simgeleyen "Hera" ismini taşıyan iş yerinde 5 kadın da istihdam ediliyor. Hijyenik bir ortamda yöresel yemekler başta olmak üzere değişik lezzetler sunan Hera Mantı ve Ev Yemekleri, yöre halkının en çok tercih ettiği iş yerlerinin başında geliyor.
Yaptıkları yemekleri kendi elleri ile müşterilerine servis yapan kadın girişimciler, işlerini büyütmek için KOSGEB'in kendilerine desteklerinin sürmesini istediler. Hakkari Kadın Girişimciler Derneği Başkanı Sevda Keskin, 2015 yılında iş planlarını yaparak KOSGEB'e başvurduklarını söyledi. Keskin, "KOSGEB'den destek aldık, ancak işimizi büyütemedik. Çünkü zamanında ödemeler yapılmıyordu. İş büyütme anlamında bize etkisi olmadı. Tabi biz bundan sonra KOSGEB'in böyle iş yerlerine daha fazla destek vermesini istiyoruz. Kadın girişimciler olarak da yeniden KOSGEB desteğine ihtiyacımız var. İşimizi büyütmek için desteklerini sürdürseler çok memnun olacağız" dedi.

Hakkari merkezde yaklaşık 15 girişimcinin KOSGEB'den faydalanarak iş yeri açtığı belirtildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.