19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadına Karşı Şiddet Brüksel'de Tartışılacak

Kocaeli 10.07.2017 - 10:30, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kadına Karşı Şiddet Brüksel'de Tartışılacak

KEFEK Başkanı Katırcıoğlu: "Brüksel'de gerçekleştirilecek ve Batı Balkan ülkelerinin temsilcilerinin de katılacağı toplantının önceliği, kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıkların inşa edilmesi olarak belirlendi"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, kadına yönelik şiddete karşı Batı Balkan ülkelerinin temsilcileriyle birlikte çözüm önerileri üreteceklerini söyledi. KATIRCIOĞLU, BRÜKSEL'DE KADINA ŞİDDETİ KONUŞACAK Katırcıoğlu, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirilecek ortaklıklar için Brüksel'de, Batı Balkan ülkelerinin temsilcilerinin de katılacağı bir toplantı düzenleneceğini bildirdi. Toplantının önceliğinin, kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıklar inşa etmek olduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, şunları ifade etti: "AB ile BM Kadın Birimi, kadına karşı şiddetin sonlandırılması noktasında normların uygulanması ve bilinçlerin değiştirilmesi başlığı altında bölgesel bir program başlattı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek toplantıda kadına yönelik her türlü şiddetin sebepleri ve sonuçları tartışılacak ve atılması gereken adımlar belirlenecek. Ayrıca Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesinden (CEDAW) İstanbul Sözleşmesine kadar kadına yönelik her türlü şiddet konusunda şimdiye kadar atılan adımlar ele alınacak." TÜRKİYE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI Katırcıoğlu, yarın başlayacak olan ve kendisinin de katılacağı toplantıda AB üyesi ülkelerinin bu konudan sorumlu temsilcileri ile BM yetkilileriyle bir araya geleceklerine işaret etti. "Toplantının önceliği kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıkların inşa edilmesi olarak belirlenmiştir" diyen Katırcıoğlu, Türkiye olarak başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında çıkarılan kanunların ülkeye kazanımlarını paylaşacaklarını belirtti. Katırcıoğlu, Türkiye'de özellikle kadına şiddetin önlenmesine yönelik, 2002 yılından bu yana ciddi adımlar atıldığını, TBMM'de alt komisyon kurularak, araştırmalar gerçekleştirildiğini, yasa çıkarıldığını ve her alanda eğitimler verildiğini sözlerine ekledi.
KEFEK Başkanı Katırcıoğlu: "Brüksel'de gerçekleştirilecek ve Batı Balkan ülkelerinin temsilcilerinin de katılacağı toplantının önceliği, kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıkların inşa edilmesi olarak belirlendi"

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, kadına yönelik şiddete karşı Batı Balkan ülkelerinin temsilcileriyle birlikte çözüm önerileri üreteceklerini söyledi.

KATIRCIOĞLU, BRÜKSEL'DE KADINA ŞİDDETİ KONUŞACAK

Katırcıoğlu, yaptığı açıklamada, kadına yönelik şiddete karşı gerçekleştirilecek ortaklıklar için Brüksel'de, Batı Balkan ülkelerinin temsilcilerinin de katılacağı bir toplantı düzenleneceğini bildirdi. Toplantının önceliğinin, kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıklar inşa etmek olduğunu vurgulayan Katırcıoğlu, şunları ifade etti: "AB ile BM Kadın Birimi, kadına karşı şiddetin sonlandırılması noktasında normların uygulanması ve bilinçlerin değiştirilmesi başlığı altında bölgesel bir program başlattı. Belçika'nın başkenti Brüksel'de gerçekleştirilecek toplantıda kadına yönelik her türlü şiddetin sebepleri ve sonuçları tartışılacak ve atılması gereken adımlar belirlenecek. Ayrıca Kadına Karşı Her Türlü Ayrımcılığın Önlenmesi Sözleşmesinden (CEDAW) İstanbul Sözleşmesine kadar kadına yönelik her türlü şiddet konusunda şimdiye kadar atılan adımlar ele alınacak."

TÜRKİYE KADINA ŞİDDETİN ÖNLENMESİNDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATTI

Katırcıoğlu, yarın başlayacak olan ve kendisinin de katılacağı toplantıda AB üyesi ülkelerinin bu konudan sorumlu temsilcileri ile BM yetkilileriyle bir araya geleceklerine işaret etti. "Toplantının önceliği kadına yönelik şiddet konusunda ortaklıkların inşa edilmesi olarak belirlenmiştir" diyen Katırcıoğlu, Türkiye olarak başta İstanbul Sözleşmesi olmak üzere kadına karşı şiddetin önlenmesi noktasında çıkarılan kanunların ülkeye kazanımlarını paylaşacaklarını belirtti. Katırcıoğlu, Türkiye'de özellikle kadına şiddetin önlenmesine yönelik, 2002 yılından bu yana ciddi adımlar atıldığını, TBMM'de alt komisyon kurularak, araştırmalar gerçekleştirildiğini, yasa çıkarıldığını ve her alanda eğitimler verildiğini sözlerine ekledi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.