19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadınların basın açıklamasında gerginlik

Dilovası 07.03.2016 - 10:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kadınların basın açıklamasında gerginlik

Kocaeli Özgür Kadın Kongresi tarafından Dilovası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında kadınlar ve emniyet güçleri arasında gergin anlar yaşandı. Yaşanan gerginlik basın açıklamasının yapılması ile son buldu.

Kocaeli Özgür Kadın Kongresi 1-8 Mart tarihleri arasında yapacağı etkinlikler kapsamında Dilovası’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Dilovası ilçe binası önünde toplanan kadınlara destek için HDP Çayırova, HDP Gebze ve HDP Darıca ilçe örgütleri de katıldı. Grup basın açıklaması yapmak için yola çıktıktan sonra emniyet güçleri yolu kapattıkları için grubun slogan atmaması ve basın açıklaması için kaldırımı kullanmasını istedi. Kadınlar ve emniyet güçleri arasında yaşanan kısa süreli gerginlik kadınların basın açıklamasını kaldırımda yapacaklarını belirtmeleri üzerine son buldu.   159 YILDIR SÖNMEYEN ATEŞ Grup adına basın açıklamasını okuyan Canan Yıldırım şunları söyledi: “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi kadın, daha iyi çalıma koşulları isteğiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve arkasından çıkan yangında 129 kadın işçi katledildi. Bu katliam sonrası 8 Mart Dünya Emekçiler Kadın Günü ilan edildi. Sistemin kadına yönelik tüm eşitsizlik dayatmalarına karşı çıkışın günü haline geldi. New York’ta kadınları yakan ateş 159 yıldır sönmedi. Bu yılki 8 Mart’ta bizler, ‘Kadınlar Özgürlüğü ve Önderliği İçin Direniyor’ şiarıyla alanlardayız.   8 MART’TA ALANLARDA OLACAĞIZ Kadın özgürlük çizgisini esasa alan kadınlar olarak bizler, özgürlüğün şafak vaktinde yeni bir mücadele yılının karşılarken dünyanın dört bir tarafında zalim erkene uygarlık güçlerine boyun eğmeyerek özgürlüğün ateşini hep diri tutan bu buğurda bedel ödeyen kadın şehitlerimizi anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mevcut iktidarı ve onun tekelinde olan diyanet kurumunun, kadın bedeni üzerinde verdiği fetvalara, öz savunma hakkını kullan Nevin, Çilem gibi kadınları mahkûm edip, katil ve tecavüzcüleri saygın tutum ve tahrik indirimi adı altında ödüllendiriyor. Biz kadınlar olarak öz savunma hakkının anayasal güvenceye alınması için güvencesiz, esnek, kayıt dışı taşeron çalışmanı kaldırılması için, eşit işe eşit ücretinde gerçekte uygulanması için cinsiyet ayrımcılığına dayanan yasaların kaldırarak kadı özgürlüğü ve eşitliğini esas alınması için savaş ve katliam politikalarının son verilmesi her 8 Mart’ta alanlarda olacağız.”
Kocaeli Özgür Kadın Kongresi tarafından Dilovası’nda gerçekleştirilen basın açıklamasında kadınlar ve emniyet güçleri arasında gergin anlar yaşandı. Yaşanan gerginlik basın açıklamasının yapılması ile son buldu.

Kocaeli Özgür Kadın Kongresi 1-8 Mart tarihleri arasında yapacağı etkinlikler kapsamında Dilovası’nda basın açıklaması gerçekleştirdi. HDP Dilovası ilçe binası önünde toplanan kadınlara destek için HDP Çayırova, HDP Gebze ve HDP Darıca ilçe örgütleri de katıldı. Grup basın açıklaması yapmak için yola çıktıktan sonra emniyet güçleri yolu kapattıkları için grubun slogan atmaması ve basın açıklaması için kaldırımı kullanmasını istedi. Kadınlar ve emniyet güçleri arasında yaşanan kısa süreli gerginlik kadınların basın açıklamasını kaldırımda yapacaklarını belirtmeleri üzerine son buldu.
 
159 YILDIR SÖNMEYEN ATEŞ

Grup adına basın açıklamasını okuyan Canan Yıldırım şunları söyledi: “8 Mart 1857 tarihinde ABD’nin New York kentinde 40 bin dokuma işçisi kadın, daha iyi çalıma koşulları isteğiyle bir tekstil fabrikasında greve başladı. Ancak polisin işçilere saldırması ve işçilerin fabrikaya kilitlenmesi ve arkasından çıkan yangında 129 kadın işçi katledildi. Bu katliam sonrası 8 Mart Dünya Emekçiler Kadın Günü ilan edildi. Sistemin kadına yönelik tüm eşitsizlik dayatmalarına karşı çıkışın günü haline geldi. New York’ta kadınları yakan ateş 159 yıldır sönmedi. Bu yılki 8 Mart’ta bizler, ‘Kadınlar Özgürlüğü ve Önderliği İçin Direniyor’ şiarıyla alanlardayız.
 
8 MART’TA ALANLARDA OLACAĞIZ

Kadın özgürlük çizgisini esasa alan kadınlar olarak bizler, özgürlüğün şafak vaktinde yeni bir mücadele yılının karşılarken dünyanın dört bir tarafında zalim erkene uygarlık güçlerine boyun eğmeyerek özgürlüğün ateşini hep diri tutan bu buğurda bedel ödeyen kadın şehitlerimizi anıyor, anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Mevcut iktidarı ve onun tekelinde olan diyanet kurumunun, kadın bedeni üzerinde verdiği fetvalara, öz savunma hakkını kullan Nevin, Çilem gibi kadınları mahkûm edip, katil ve tecavüzcüleri saygın tutum ve tahrik indirimi adı altında ödüllendiriyor. Biz kadınlar olarak öz savunma hakkının anayasal güvenceye alınması için güvencesiz, esnek, kayıt dışı taşeron çalışmanı kaldırılması için, eşit işe eşit ücretinde gerçekte uygulanması için cinsiyet ayrımcılığına dayanan yasaların kaldırarak kadı özgürlüğü ve eşitliğini esas alınması için savaş ve katliam politikalarının son verilmesi her 8 Mart’ta alanlarda olacağız.”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.