Kadıoğlu ‘Gebe Okulu’na davet etti

Darıca 28.08.2019 - 15:02, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:34
 

Kadıoğlu ‘Gebe Okulu’na davet etti

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, müdürlük bünyesinde yürütülen gebelik eğitimi hakkında bilgiler verdi. Gebe sınıflarında eğitimlerin devam ettiğini belirten Kadıoğlu, “Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde yer alan gebe sınıfımızda eğitimlerimize devam etmekteyiz ve bu eğitimlerdeki amacımız ise annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, gebenin kendine ve bedenine güvenmesi konusunda farkındalığı arttırarak gebeyi bedenen ve ruhen doğuma hazırlamaktır. Gebe okulunda aynı zamanda gebe yakınlarına, doğum destekçisi eğitimi verilmektedir. Doğum destekçisi eğitiminin amacı destekçilere gebenin doğumunda ihtiyaç duyduğu, yargısız, kararlara saygılı, fiziksel ve duygusal anlamda destek becerisini kazandırmaktır. EĞİTİMLER ÜCRETSİZ Sağlık çalışanlarımız tarafından rutin takipleri yapılarak, gebe okulunun yararları hakkında bilgilendirilip, gebe okuluna katılımlar sağlanmaktadır. Gebe okulumuzda tüm gebelere doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında eğitim verilmekte ayrıca gebelik egzersizleri ve nefes teknikleriyle ve doğum dalgaları ile başa çıkma yöntemleri anlatılmaktadır. Mutlu doğum hikayelerinin paylaşıldığı sınıflarımızda, anne adaylarının kendi mutlu doğum hikayelerini oluşturmalarına destek oluyoruz. Ayrıca programa katılmak isteyen anne adaylarımızı Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün Çeküs Birimi’nden telefonla randevu oluşturarak eğitimlerimize ücretsiz dahil olabilirler” dedi. GEBE OKULUNDA VERİLEN EĞİTİMLER Korkunun doğuma etkisi, baş etme yöntemleri. Doğumda rahatlatıcı ilaç dışı teknikler. Sağlıklı doğum uygulamaları-kanıta dayalı veriler. Doğumda anestezi yöntemleri. Emzirmenin önemi ve teknikleri. Aile planlaması ve yeni doğan bebeğin bakımı. Bebeğin anne karnındaki gelişimi. Gebelikte beslenme ve öz bakım. Normal doğumun anne ve bebek açısından yararları ve lohusalık süreci.

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, müdürlük bünyesinde yürütülen gebelik eğitimi hakkında bilgiler verdi. Gebe sınıflarında eğitimlerin devam ettiğini belirten Kadıoğlu, “Darıca Farabi Eğitim ve Araştırma Hastanesi içerisinde yer alan gebe sınıfımızda eğitimlerimize devam etmekteyiz ve bu eğitimlerdeki amacımız ise annelerin mutlu, huzurlu ve sağlıklı bir gebelik ve doğum sürecini yaşaması, gebenin kendine ve bedenine güvenmesi konusunda farkındalığı arttırarak gebeyi bedenen ve ruhen doğuma hazırlamaktır. Gebe okulunda aynı zamanda gebe yakınlarına, doğum destekçisi eğitimi verilmektedir. Doğum destekçisi eğitiminin amacı destekçilere gebenin doğumunda ihtiyaç duyduğu, yargısız, kararlara saygılı, fiziksel ve duygusal anlamda destek becerisini kazandırmaktır.

EĞİTİMLER ÜCRETSİZ

Sağlık çalışanlarımız tarafından rutin takipleri yapılarak, gebe okulunun yararları hakkında bilgilendirilip, gebe okuluna katılımlar sağlanmaktadır. Gebe okulumuzda tüm gebelere doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası konularında eğitim verilmekte ayrıca gebelik egzersizleri ve nefes teknikleriyle ve doğum dalgaları ile başa çıkma yöntemleri anlatılmaktadır. Mutlu doğum hikayelerinin paylaşıldığı sınıflarımızda, anne adaylarının kendi mutlu doğum hikayelerini oluşturmalarına destek oluyoruz. Ayrıca programa katılmak isteyen anne adaylarımızı Darıca İlçe Sağlık Müdürlüğümüzün Çeküs Birimi’nden telefonla randevu oluşturarak eğitimlerimize ücretsiz dahil olabilirler” dedi.

GEBE OKULUNDA VERİLEN EĞİTİMLER

Korkunun doğuma etkisi, baş etme yöntemleri. Doğumda rahatlatıcı ilaç dışı teknikler. Sağlıklı doğum uygulamaları-kanıta dayalı veriler. Doğumda anestezi yöntemleri. Emzirmenin önemi ve teknikleri. Aile planlaması ve yeni doğan bebeğin bakımı. Bebeğin anne karnındaki gelişimi. Gebelikte beslenme ve öz bakım. Normal doğumun anne ve bebek açısından yararları ve lohusalık süreci.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.