19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kadıoğlu’ndan Önemli Uyarı!

Darıca 10.07.2018 - 09:32, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kadıoğlu’ndan Önemli Uyarı!

Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu yaz aylarında serinlemek isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında çocuk ve genç yaştaki vatandaşlar serinlemek veya avlanmak amacıyla göl, gölet, sulama kanalı ve akarsulara giriyor. Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, yaz aylarında göl, gölet, sulama kanalı ve akarsulara giren vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kadıoğlu, “Yaz aylarında boğulma vakalarında doğal olarak bir artış görülüyor. Özellikle vatandaşlarımız tatil için memleketlerine gittiklerinde su sporları yapmak, avlanmak ve serinlemek amacıyla tatlı sulara giriyor. TATLI SULARDA YÜZMEYİN! Tuzlu suyun kaldırma özelliği tatlı suya göre daha yüksek ama tatlı suyun kaldırma kuvveti daha düşük. Dolayısıyla içine düşen cismi ya da kişiyi öncelikli olarak dibe doğru çekiyor. Bu sebeple tatlı sularda boğulma vakaları daha çok ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması amacıyla tabii göl, baraj gölü, gölet, akarsu, sulama kanalı, sulama veya hayvan içme suyu göleti, drenaj kanalı ve taşkın koruma tesislerinde yüzmemeleri gerekir.” dedi. HABER: KÜBRA AKABALI
Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu yaz aylarında serinlemek isteyenlere önemli uyarılarda bulundu.

Özellikle yaz aylarında çocuk ve genç yaştaki vatandaşlar serinlemek veya avlanmak amacıyla göl, gölet, sulama kanalı ve akarsulara giriyor. Darıca İlçe Sağlık Müdürü İlhan Kadıoğlu, yaz aylarında göl, gölet, sulama kanalı ve akarsulara giren vatandaşlara uyarılarda bulundu. Kadıoğlu, “Yaz aylarında boğulma vakalarında doğal olarak bir artış görülüyor. Özellikle vatandaşlarımız tatil için memleketlerine gittiklerinde su sporları yapmak, avlanmak ve serinlemek amacıyla tatlı sulara giriyor.

TATLI SULARDA YÜZMEYİN!

Tuzlu suyun kaldırma özelliği tatlı suya göre daha yüksek ama tatlı suyun kaldırma kuvveti daha düşük. Dolayısıyla içine düşen cismi ya da kişiyi öncelikli olarak dibe doğru çekiyor. Bu sebeple tatlı sularda boğulma vakaları daha çok ortaya çıkıyor. Vatandaşlarımızın can güvenliğinin korunması amacıyla tabii göl, baraj gölü, gölet, akarsu, sulama kanalı, sulama veya hayvan içme suyu göleti, drenaj kanalı ve taşkın koruma tesislerinde yüzmemeleri gerekir.” dedi.

HABER: KÜBRA AKABALI

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.