Kağıtsporlu efsane mezarı başında anıldı

Spor 01.07.2019 - 15:01, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:33
 

Kağıtsporlu efsane mezarı başında anıldı

Türk milli takımın ve Kağıtspor’un efsane güreşçilerinden 1952 dünya ve olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici mezarı başında dualar ile anıldı.

Profesyonel güreşe 1949 yılında İzmit’te başlayan, Türk milli takımının ve Kağıtspor’un efsane güreşçilerinden 1952 Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici mezarı başında dualar ile anıldı.  KAĞITSPOR’UN EFSANE GÜREŞÇİSİ Türk milli güreş takımının ve Kağıtspor’un efsane güreşçisi Hasan Gemici, ölümünün 18. yılında unutulmadı. Profesyonel güreş hayatına 1949 yılında İzmit’te başlayan Hasan Gemici, kısa sürede adından söz ettiren bir güreşçi oldu. 1951’de katıldığı Türkiye birinciliklerinde dönemin ünlü şampiyonu Ali Yücel’in karşısında çıkardığı başarılı güreşle dikkati üzerine çeken Gemici, 1951 yılında İskenderiye Mısır'da serbest stilde 52 Kg’da Akdeniz Oyunları birinciliği elde ederek başarısını sürdürdü. Gemici, 1952 yılında Helsinki Olimpiyatlarında serbest stilde 52 kg’da şampiyon oldu. Dünya ve olimpiyat Şampiyonu Hasan Gemici ölümün 18. seneyi devriyesinde mezarı başında anıldı.  MEZARI BAŞINDA DUALAR İLE ANILDI 18 yıl önce aramızdan ayrılan efsane güreşçi Hasan Gemici için düzenlenen anma törenine Gemici’nin çocukları, Bülent-Sadun-Faruk-Gemici Kızı Nurcan Gökşah, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Engin Yaşar, Kocaeli Güreş il Temsilcisi ve Derince Gençlik Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, Kandıra Gençlik Spor İlçe Müdürü İlhan şerif Aykaç, Kağıtspor Güreş branşı koordinatörü Alparslan Arslan, Temad derneği başkanı Ziya Ürük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu antrenör ve güreşçiler katıldı. ŞAMPİYON ADINA GÜREŞ TURNUVASI Mezarı başında anılan efsane güreşçi Hasan Gemici için bir de güreş turnuvası düzenlendi. Şampiyon güreşçi Hasan Gemici’nin adının verildiği spor salonunda düzenlenen turnuvaya Kağıtspor damga vurdu. Hasan Gemici’nin 18. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen serbest güreş müsabakalarında Kağıtspor altyapı sporcuları 11 birincilik, 9 ikincilik ve 15 üçüncülük alarak toplamda 35 madalya kazandı. HASAN GEMİCİ KİMDİR? Türk, güreşçi. Akdeniz Oyunları ve Olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici 15.06.1927 yılında Giresun’da doğdu. Güreşe askerlik yaparken başladı. Kağıtspor güreşçisi olarak güreş hayatına devam etti. 1951’de katıldığı Türkiye birinciliklerinde dönemin ünlü şampiyonu Ali Yücel’in karşısında çıkardığı başarılı güreşle dikkati çekti. Aynı yıl İskenderiye’de yapılan Akdeniz Oyunları’na katılacak Türk milli güreş takımına seçildi. 52 kiloda Akdeniz Oyunları’nda da milli formayı giydi ve 52 kiloda Olimpiyat şampiyonu oldu. Helsinki dönüşü önemli bir rahatsızlık geçirerek bir süre minderlerden uzak kaldı. Gemici, aktif olarak güreşi bıraktıktan sonrada Kağıtspor bünyesinde bir çok güreşçinin yetişmesinde büyük pay sahibi oldu. Milli güreşçi 25 Haziran 2001 yılında İzmit’teki evinde vefat ederek aramızdan ayrıldı.
Türk milli takımın ve Kağıtspor’un efsane güreşçilerinden 1952 dünya ve olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici mezarı başında dualar ile anıldı.

Profesyonel güreşe 1949 yılında İzmit’te başlayan, Türk milli takımının ve Kağıtspor’un efsane güreşçilerinden 1952 Dünya ve Olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici mezarı başında dualar ile anıldı. 

KAĞITSPOR’UN EFSANE GÜREŞÇİSİ

Türk milli güreş takımının ve Kağıtspor’un efsane güreşçisi Hasan Gemici, ölümünün 18. yılında unutulmadı. Profesyonel güreş hayatına 1949 yılında İzmit’te başlayan Hasan Gemici, kısa sürede adından söz ettiren bir güreşçi oldu. 1951’de katıldığı Türkiye birinciliklerinde dönemin ünlü şampiyonu Ali Yücel’in karşısında çıkardığı başarılı güreşle dikkati üzerine çeken Gemici, 1951 yılında İskenderiye Mısır'da serbest stilde 52 Kg’da Akdeniz Oyunları birinciliği elde ederek başarısını sürdürdü. Gemici, 1952 yılında Helsinki Olimpiyatlarında serbest stilde 52 kg’da şampiyon oldu. Dünya ve olimpiyat Şampiyonu Hasan Gemici ölümün 18. seneyi devriyesinde mezarı başında anıldı. 

MEZARI BAŞINDA DUALAR İLE ANILDI

18 yıl önce aramızdan ayrılan efsane güreşçi Hasan Gemici için düzenlenen anma törenine Gemici’nin çocukları, Bülent-Sadun-Faruk-Gemici Kızı Nurcan Gökşah, Kocaeli Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Engin Yaşar, Kocaeli Güreş il Temsilcisi ve Derince Gençlik Spor İlçe Müdürü Yusuf Yüksel, Kandıra Gençlik Spor İlçe Müdürü İlhan şerif Aykaç, Kağıtspor Güreş branşı koordinatörü Alparslan Arslan, Temad derneği başkanı Ziya Ürük, Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor’lu antrenör ve güreşçiler katıldı.

ŞAMPİYON ADINA GÜREŞ TURNUVASI

Mezarı başında anılan efsane güreşçi Hasan Gemici için bir de güreş turnuvası düzenlendi. Şampiyon güreşçi Hasan Gemici’nin adının verildiği spor salonunda düzenlenen turnuvaya Kağıtspor damga vurdu. Hasan Gemici’nin 18. ölüm yıl dönümü anma etkinlikleri kapsamında düzenlenen serbest güreş müsabakalarında Kağıtspor altyapı sporcuları 11 birincilik, 9 ikincilik ve 15 üçüncülük alarak toplamda 35 madalya kazandı.

HASAN GEMİCİ KİMDİR?

Türk, güreşçi. Akdeniz Oyunları ve Olimpiyat şampiyonu Hasan Gemici 15.06.1927 yılında Giresun’da doğdu. Güreşe askerlik yaparken başladı. Kağıtspor güreşçisi olarak güreş hayatına devam etti. 1951’de katıldığı Türkiye birinciliklerinde dönemin ünlü şampiyonu Ali Yücel’in karşısında çıkardığı başarılı güreşle dikkati çekti. Aynı yıl İskenderiye’de yapılan Akdeniz Oyunları’na katılacak Türk milli güreş takımına seçildi. 52 kiloda Akdeniz Oyunları’nda da milli formayı giydi ve 52 kiloda Olimpiyat şampiyonu oldu. Helsinki dönüşü önemli bir rahatsızlık geçirerek bir süre minderlerden uzak kaldı. Gemici, aktif olarak güreşi bıraktıktan sonrada Kağıtspor bünyesinde bir çok güreşçinin yetişmesinde büyük pay sahibi oldu. Milli güreşçi 25 Haziran 2001 yılında İzmit’teki evinde vefat ederek aramızdan ayrıldı.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.