Kalkınmada e-ticaret şart

Gebze 24.08.2017 - 13:45, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kalkınmada e-ticaret şart

Türkiye’nin ticarette önemli rol oynayan ve e-ticarete dönüşümleriyle ekonomiye yapacakları katkıların ön plana çıktığı şehirlerde sürecek olan ‘Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm’ toplantılarının bir yenisi Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapıldı. Alibaba.com üzerinde en çok ihracat yapılan ilk beş sektör tekstil, deri, doğal taşlar, makine ve yedek parçaları ile yiyecek ve içecek olarak gözlemleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, internetin, tekmolojinin ve bilişimin tüm hayatımızdaki etkileri ile birlikte ticarette aldığı aktif ve etkin rolünü anlattı. Toplantının konuşmacısı ve özel konuğu  E-Glober CEO’su Orkan Aytulun 2015 yılında Alibaba.com ile Türk KOBİ’lerinin uluslararası pazarlara açılarak büyümelerine destek olmak amacıyla başlattıkları iş birliklerine yeni projeleriyle devam etmekten gurur duyduklarını belirtti ve sözlerine devam etti: ‘Türkiye’nin önemli sanayi şehirleri arasında yer alan Ankara’da gerçekleştirdiğimiz toplantımız bizim için oldukça önemli. Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm projesiyle uluslararası arenada güçlü iş bağlantıları yaratarak, dünyanın dört bir yanından önemli alıcı ve satıcıları bir araya getiren uluslararası ticaret ağlarının kurulmasına, Türk firmalarının yerel ürün ve hizmetlerini yurtdışı pazarlara ihracatını geliştirerek hızlandırmasına, hem E-Glober’ın hem de Alibaba.com’un ortak misyonu olan Türkiye’nin ihracat rakamlarını kayda değer ölçüde artırmaya devam ediyoruz. E-TCARETE GEÇMEK ŞART Türkiye’den ihracat yapanlar kadar ülkenin var olan ihracat hacmini geliştirerek Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmayı E-Glober’ın birincil misyonu olarak belirledik. Bu sorumluluk bilinciyle, yerel işletmelerimizin küresel ticaret pazarındaki faaliyetlerini destekleyerek ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmelerinin karlılıklarına da büyük katkılarımız olacağına inanıyoruz. Ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmeleri, Alibaba.com’un sağladığı uluslararası ticaret deneyiminden ve Alibaba.com platformunun sunduğu Gold Supplier üyeliğinin sağladığı katma değerlerden faydalanarak hem iş hacimlerini hem de uluslararası ilişki ve bağlantılarını artırarak geliştiriyorlar.’ Şeklinde konuşan Aytulun’a GTO Başkanı Nail Çiler tarafından günün anısına bir hediye de verildi.
Türkiye’nin ticarette önemli rol oynayan ve e-ticarete dönüşümleriyle ekonomiye yapacakları katkıların ön plana çıktığı şehirlerde sürecek olan ‘Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm’ toplantılarının bir yenisi Gebze Ticaret Odası Meclis Salonu’nda yapıldı. Alibaba.com üzerinde en çok ihracat yapılan ilk beş sektör tekstil, deri, doğal taşlar, makine ve yedek parçaları ile yiyecek ve içecek olarak gözlemleniyor.

Toplantının açılış konuşmasını yapan GTO Başkanı Nail Çiler, internetin, tekmolojinin ve bilişimin tüm hayatımızdaki etkileri ile birlikte ticarette aldığı aktif ve etkin rolünü anlattı. Toplantının konuşmacısı ve özel konuğu  E-Glober CEO’su Orkan Aytulun 2015 yılında Alibaba.com ile Türk KOBİ’lerinin uluslararası pazarlara açılarak büyümelerine destek olmak amacıyla başlattıkları iş birliklerine yeni projeleriyle devam etmekten gurur duyduklarını belirtti ve sözlerine devam etti: ‘Türkiye’nin önemli sanayi şehirleri arasında yer alan Ankara’da gerçekleştirdiğimiz toplantımız bizim için oldukça önemli. Alibaba.com: İhracatta E-Dönüşüm projesiyle uluslararası arenada güçlü iş bağlantıları yaratarak, dünyanın dört bir yanından önemli alıcı ve satıcıları bir araya getiren uluslararası ticaret ağlarının kurulmasına, Türk firmalarının yerel ürün ve hizmetlerini yurtdışı pazarlara ihracatını geliştirerek hızlandırmasına, hem E-Glober’ın hem de Alibaba.com’un ortak misyonu olan Türkiye’nin ihracat rakamlarını kayda değer ölçüde artırmaya devam ediyoruz.

E-TCARETE GEÇMEK ŞART

Türkiye’den ihracat yapanlar kadar ülkenin var olan ihracat hacmini geliştirerek Türkiye ekonomisinin büyümesine katkıda bulunmayı E-Glober’ın birincil misyonu olarak belirledik. Bu sorumluluk bilinciyle, yerel işletmelerimizin küresel ticaret pazarındaki faaliyetlerini destekleyerek ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmelerinin karlılıklarına da büyük katkılarımız olacağına inanıyoruz. Ülkemizin küçük ve orta ölçekli işletmeleri, Alibaba.com’un sağladığı uluslararası ticaret deneyiminden ve Alibaba.com platformunun sunduğu Gold Supplier üyeliğinin sağladığı katma değerlerden faydalanarak hem iş hacimlerini hem de uluslararası ilişki ve bağlantılarını artırarak geliştiriyorlar.’ Şeklinde konuşan Aytulun’a GTO Başkanı Nail Çiler tarafından günün anısına bir hediye de verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.