Kalp krizini önlemek elinizde

20.04.2017 - 14:24, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kalp krizini önlemek elinizde

Sağlıksız beslenmek başta olmak üzere birçok hatalı alışkanlık kalp hastalıklarına neden oluyor. Uzmanlar, kalp krizi ve inmeyi önlemek için yapılacaklara dikkat çekiyor: "3 ile 6 ayda bir yaptıracağınız şeker testi ile diyabetinizi kontrol altına almalısınız. Her doktora gittiğinizde tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz. Tansiyonunuz 13-8'i geçmemeli. Yılda bir kez kan yağlarınıza baktırmalısınız. Kötü kolesterol 100'ün altında, iyi kolesterol ise erkeklerde 40 mg/dl'nin, kadınlarda ise 50 mg/dl'nin üstü olmalı. Fiziksel aktiviteyi günlük yaşamın bir parçası haline getirin. Haftanın 5 günü en az 30 dakika yürüyün.".

Sağlıksız beslenmek başta olmak üzere birçok hatalı alışkanlık kalp hastalıklarına neden oluyor. Uzmanlar,  ve inmeyi önlemek için yapılacaklara dikkat çekiyor: "3 ile 6 ayda bir yaptıracağınız şeker testi ile diyabetinizi kontrol altına almalısınız. Her doktora gittiğinizde tansiyonunuzu ölçtürmelisiniz. Tansiyonunuz 13-8'i geçmemeli. Yılda bir kez kan yağlarınıza baktırmalısınız. Kötü kolesterol 100'ün altında, iyi kolesterol ise erkeklerde 40 mg/dl'nin, kadınlarda ise 50 mg/dl'nin üstü olmalı. Fiziksel aktiviteyi günlük yaşamın bir parçası haline getirin. Haftanın 5 günü en az 30 dakika yürüyün.".

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.