Kamu çalışanına yeni gelir fırsatı

Ekonomi 26.08.2017 - 09:16, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kamu çalışanına yeni gelir fırsatı

Memurların ve memur emeklilerinin 2 yıllık mali ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlendiği toplu sözleşme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplu sözleşmede zamlar belirlenirken, her hizmet kolunda ek kazanımlar elde edildi. Fazla mesailerde, ek ödemelerde artışlar sağlandı, yeni ödemelerin yolu açıldı. İşte kazanımlardan bazıları:  EĞİTİM: Öğretim yılına hazırlık ödeneği 2018'de yüzde 7.62 artışla bin 130 lira, 2019'da yüzde 12.38 artışla bin 180 lira olarak ödenecek. Öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 artırımlı verilecek. Üniversitelere bağlı yurtlarda görev alan personele 3 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek.  SAĞLIK: Sağlık personelinden kimlere hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammı uygulanacağı hususunda çalışma yapılacak. Süt izninde ve ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmayacak.  YEREL YÖNETİM: Zabıta ve itfaiye personelinin yan ödeme zamları mevcut duruma göre yüzde 50 oranında artırılmak suretiyle ödenecek.  BASIN, YAYIN: PTT'de gişe memurlarına aylık ilave 84 lira ücret ödenecek. Bu tutar PTT merkez müdürlüklerinde görev yapanlara yüzde 25 artırımlı verilecek.  ULAŞTIRMA: TCDD personelinden kataner hattının geçtiği işyerlerinde fiilen çalışanlara her ay 46 lira ilave ücret ödenecek.  ENERJİ, SANAYİ VE MADENCİLİK: Ücretsiz yemek yardımından MTA araştırma gemilerinde görev yapan kamu personeli de yararlanacak. ÇAYKUR ve şeker fabrikalarında kampanya döneminde görev yapanlara yılda 3 ayı geçmemek üzere ayda 84 lira prim verilecek. TEİAŞ teknik personeline her ay 110 lira ilave ücret ödemesi yapılacak.  BÜRO: Nüfus memurları, mahkeme personeli, SGK il müdürlükleri personelinin fazla çalışma ücretleri yeniden düzenlendi..

Memurların ve  emeklilerinin 2 yıllık mali ve sosyal haklarındaki iyileştirmelerin belirlendiği toplu sözleşme, Resmi Gazete'de yayımlandı. Toplu sözleşmede zamlar belirlenirken, her hizmet kolunda ek kazanımlar elde edildi. Fazla mesailerde, ek ödemelerde artışlar sağlandı, yeni ödemelerin yolu açıldı. İşte kazanımlardan bazıları:

 EĞİTİM: Öğretim yılına hazırlık ödeneği 2018'de yüzde 7.62 artışla bin 130 lira, 2019'da yüzde 12.38 artışla bin 180 lira olarak ödenecek. Öğretmenlerden yüksek lisans ve doktora yapmış olanlara, fiilen girdikleri dersler için ödenecek ek ders ücretleri sırasıyla yüzde 5 ve yüzde 15 artırımlı verilecek. Üniversitelere bağlı yurtlarda görev alan personele 3 katı tutarında fazla çalışma ücreti ödenecek.
 SAĞLIK: Sağlık personelinden kimlere hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammı uygulanacağı hususunda çalışma yapılacak. Süt izninde ve ayda 5, yılda 12 güne kadar olan yıllık izinlerde döner sermayeden kesinti yapılmayacak.
 YEREL YÖNETİM: Zabıta ve itfaiye personelinin yan ödeme zamları mevcut duruma göre yüzde 50 oranında artırılmak suretiyle ödenecek.
 BASIN, YAYIN: PTT'de gişe memurlarına aylık ilave 84 lira ücret ödenecek. Bu tutar PTT merkez müdürlüklerinde görev yapanlara yüzde 25 artırımlı verilecek.
 ULAŞTIRMA: TCDD personelinden kataner hattının geçtiği işyerlerinde fiilen çalışanlara her ay 46 lira ilave ücret ödenecek.
 ENERJİ, SANAYİ VE MADENCİLİK: Ücretsiz yemek yardımından MTA araştırma gemilerinde görev yapan kamu personeli de yararlanacak. ÇAYKUR ve şeker fabrikalarında kampanya döneminde görev yapanlara yılda 3 ayı geçmemek üzere ayda 84 lira prim verilecek. TEİAŞ teknik personeline her ay 110 lira ilave ücret ödemesi yapılacak.
 BÜRO: Nüfus memurları, mahkeme personeli, SGK il müdürlükleri personelinin fazla çalışma ücretleri yeniden düzenlendi..

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.