19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

Kamuya olan borçlarınızın detayı

Ekonomi 30.01.2017 - 06:13, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:32
 

Kamuya olan borçlarınızın detayı

Kamuya olan borçlarını yapılandıranlara sağlanan yeni imkanın detayları belli oldu. Borcunu yapılandıran ancak ödemelerini süresinde yapmayanlar, ödeme yapmaları gereken tarihten 27 Ocak'a kadar geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemelerini 31 Mayıs'a kadar yaparak, yapılandırma kanunundan yararlanmaya devam edebilecek. Ocak'tan itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren 4'er ay uzatılacak. Bunun için borçluların başvurması gerekmeyecek. Uzayan ödeme süreleri için herhangi bir zam, faiz uygulanmayacak. Taksitlerden ilk 2'sinin süresinde ve tam olarak ödenmesi kanundan yararlanma hakkının devamı için zorunlu olduğundan, taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerin 31 Mayıs'a kadar ilk 2 taksiti tam olarak ödemeleri gerekecek. Öte yandan yapılandırılan tutarların tamamının Mayıs sonuna kadar ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim yapılacak. Ayrıca, taksit katsayıları da tahsil edilmeyecek. 31 Mayıs'a kadar borcunu peşin ödeyenler, enflasyon tutarının yarısını ödeyecek, katsayı farkı da alınmayacak. .

Kamuya olan borçlarını yapılandıranlara sağlanan yeni imkanın detayları belli oldu. Borcunu yapılandıran ancak ödemelerini süresinde yapmayanlar, ödeme yapmaları gereken tarihten 27 Ocak'a kadar geçen süre için hesaplanacak geç ödeme zammıyla birlikte ödemelerini 31 Mayıs'a kadar yaparak, yapılandırma kanunundan yararlanmaya devam edebilecek. Ocak'tan itibaren ödenmesi gereken taksitlerin ödeme süreleri, taksit ödeme sürelerinin bitim tarihinden itibaren 4'er ay uzatılacak. Bunun için borçluların başvurması gerekmeyecek. Uzayan ödeme süreleri için herhangi bir zam, faiz uygulanmayacak. Taksitlerden ilk 2'sinin süresinde ve tam olarak ödenmesi kanundan yararlanma hakkının devamı için zorunlu olduğundan, taksitli ödeme seçeneğini tercih edenlerin 31 Mayıs'a kadar ilk 2 taksiti tam olarak ödemeleri gerekecek. Öte yandan yapılandırılan tutarların tamamının Mayıs sonuna kadar ödenmesi halinde Yİ-ÜFE tutarından yüzde 50 indirim yapılacak. Ayrıca, taksit katsayıları da tahsil edilmeyecek.


31 Mayıs'a kadar borcunu peşin ödeyenler, enflasyon tutarının yarısını ödeyecek, katsayı farkı da alınmayacak.

.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.