Kanlı saldırı

12.01.2016 - 13:20, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kanlı saldırı

Bağdat'ın Şii mahallelerinden Cedide'de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 19 kişi öldü. Aynı saatlerde yapılan diğer saldırılarla beraber ölü sayısı 35'e çıktı

Mikdadiye semtindeki bombalı saldırıda 4 kişi ölürken Diyala vilayetindeki iki intihar saldırısında 18 kişi hayatını kaybetti. IŞİD, AVM saldırısını üstlendi. Irak'ın başkenti Bağdat'ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'nin 1 km uzağındaki Cedide semtinde bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırganlar bombalı aracı patlattıktan sonra yakınlardaki Cehver adlı alışverişmerkezine girip en az 50 kişiyi de rehin aldı. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 48 kişi de yaralandı. AP'nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM'de kontrolün sağlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. IŞİD, kendisine yakın sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş merkezine yapılan saldırıyı üstlendi. Bağdat'ın doğusundaki Nehrevan'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı. Aynı saatlerde Bağdat'a 80 km uzaklıktaki Diyala vilayetinde El Mikdadiye'de de iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı. İlerleyen saatlerde ölü sayısının 41' e çıktığı bildirildi.        
Bağdat'ın Şii mahallelerinden Cedide'de bir alışveriş merkezine düzenlenen saldırıda 19 kişi öldü. Aynı saatlerde yapılan diğer saldırılarla beraber ölü sayısı 35'e çıktı

Mikdadiye semtindeki bombalı saldırıda 4 kişi ölürken Diyala vilayetindeki iki intihar saldırısında 18 kişi hayatını kaybetti. IŞİD, AVM saldırısını üstlendi.

Irak'ın başkenti Bağdat'ta yüksek güvenlikli Yeşil Bölge'nin 1 km uzağındaki Cedide semtinde bir alışveriş merkezine bombalı araçla saldırı düzenlendi. Saldırganlar bombalı aracı patlattıktan sonra yakınlardaki Cehver adlı alışverişmerkezine girip en az 50 kişiyi de rehin aldı. Saldırıda 19 kişi hayatını kaybederken, 48 kişi de yaralandı. AP'nin haberine göre ölenler arasında en az 3 polis var. Polis yetkilileri AVM'de kontrolün sağlandığını ve tüm rehinelerin kurtarıldığını açıkladı. IŞİD, kendisine yakın sosyal medya hesapları üzerinden alışveriş merkezine yapılan saldırıyı üstlendi.

Bağdat'ın doğusundaki Nehrevan'da bombalı araçla düzenlenen saldırıda 4 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

Aynı saatlerde Bağdat'a 80 km uzaklıktaki Diyala vilayetinde El Mikdadiye'de de iki intihar saldırısı düzenlendi. Saldırılarda 18 kişi hayatını kaybetti, 35 kişi de yaralandı. İlerleyen saatlerde ölü sayısının 41' e çıktığı bildirildi.



 

 

 

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.