Kapalıçarşı coştu

14.12.2016 - 15:21, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

Kapalıçarşı coştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizlerin TL veya altına çevrilmesi çağrısı sonrası 'ticaretin kalbi' Kapalıçarşı'da döviz bozduranların ve altına yönelenlerin sayısı arttı. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısı sonrası vatandaşların ciddi miktarda döviz bozdurduğunu söyledi. Kapalıçarşı'nın, İstanbul'un bütün ilçeleri ve Anadolu'nun tüm illeri ile irtibatı olduğunu, söz konusu bölgelere ciddi şekilde altın ve döviz arz ettiğini belirten Kökler, "Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız'ın çağrısından sonra dolar bozdurup altın almaya başladı. Döviz bozduranın yüzde 80'i altın alıyor, yüzde 20'si ise TL'de kalıyor. Büyük bir altın talebi var. Kapalıçarşı'da hem dolar bozdurma hem de altın talebinde yüzde 30 artış yaşandı" dedi. Kapalıçarşı'da kiraların dolardan TL'ye çevrilmesi, hatta mümkünse indirilmesi yönünde tavsiye kararı aldıklarını hatırlatan Kökler, "Çarşıda 2 bin 500 dükkan var. Bunların yüzde 50'si kirada" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dövizlerin TL veya altına çevrilmesi çağrısı sonrası 'ticaretin kalbi' Kapalıçarşı'da döviz bozduranların ve altına yönelenlerin sayısı arttı. Kapalıçarşı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kökler, 'ın çağrısı sonrası vatandaşların ciddi miktarda döviz bozdurduğunu söyledi. Kapalıçarşı'nın, İstanbul'un bütün ilçeleri ve Anadolu'nun tüm illeri ile irtibatı olduğunu, söz konusu bölgelere ciddi şekilde altın ve döviz arz ettiğini belirten Kökler, "Vatandaşlarımız, Cumhurbaşkanımız'ın çağrısından sonra dolar bozdurup altın almaya başladı. Döviz bozduranın yüzde 80'i altın alıyor, yüzde 20'si ise TL'de kalıyor. Büyük bir altın talebi var. Kapalıçarşı'da hem dolar bozdurma hem de altın talebinde yüzde 30 artış yaşandı" dedi. Kapalıçarşı'da kiraların dolardan TL'ye çevrilmesi, hatta mümkünse indirilmesi yönünde tavsiye kararı aldıklarını hatırlatan Kökler, "Çarşıda 2 bin 500 dükkan var. Bunların yüzde 50'si kirada" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.