19 NİSAN  CUMA - 23 NİSAN SALI 2024

KARABACAK’TAN MUHTARLARA TAM DESTEK!

Darıca 04.12.2015 - 09:29, Güncelleme: 26.12.2020 - 11:31
 

KARABACAK’TAN MUHTARLARA TAM DESTEK!

Darıca Belediyesi'nde 2015 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların gündeme geldiği toplantıda; "Bu yönde yapacağınız çalışmaları bize bildirin. Hayata geçirelim" dedi.

Darıca Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündeme gelen maddelerin hepsi oy birliği ile karara bağlanırken, alınan kararlara göre Darıca Belediyesi, ilçede bulunan 14 Mahalle Muhtarlığı'na nakdi, kırtasiye ve malzeme yardımında bulunacak. MUHTARLARA DESTEK VERİLECEK Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Karabacak; "Vatandaşların sorunları adına, mahallelerinde seçimle iş başına gelen muhtarlarımıza destek olmak. Özel bir bütçesi olmamasından dolayı, muhtarlarımızın giderleri ile ilgili bir bütçe oluşturduk. Ne ihtiyaçları var ise giderleri ile ilgili buradan giderilebilecek. Biz 300 TL olarak nakdi olarak verecektik. Fakat bu mevzuat açısından çok uygun değil. Su, elektrik, doğalgaz faturalarında, fatura karşılığında 300 TL gibi bir miktara yardım yapacağız" dedi. TEKNOLOJİ DURAKLARI MAHALLELERE YAYILSIN CHP Grubu adına İsmail Karslı, Darıca'da kurulan teknoloji parklarının mahallelere yaygınlaştırılmasını isteyerek meclise soru önergesi sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; "Bununla alakalı mahallelerimizde oluşturulan parklarımızda yer vereceğiz. Özellikle engellilere yönelik şarj aletleri hunharca kullanılarak koparılıyor. Bundan vazgeçmiş değiliz. Engellilerimizin hayatının kolaylaştırmak için yaptığımız bu hizmette makineler bozuluyor. Bundan dolayı üzülüyoruz. Fakat bundan vazgeçmiş değiliz. Daha korunaklı alanlarda hem internet ağlarını, hem de engelliler için şarj istasyonlarını kullanacağız" dedi. "NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ" CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar; "Bugün Dünya Engelliler Günü. Darıca Belediyesi'nin engelliler konusunda yaptığı çalışmalar yetersiz. Engellilerin hayatını kolaylaştırılacak tedbirlerin hızla alınmasını diliyorum." dedi. Bunun üzerine konuşan Karabacak; "Bu çalışmayı grup ayırt etmeksizin meclis üyelerimizden bekliyoruz. Neler yapabiliriz noktasında önerilerinize açığız. Bu konuyu bize aktarırsanız biz bunu hayata geçirmeye hazırız" dedi. "SALONLAR FULL DOLU" Kültür Merkezi ile ilgili soru önergesine cevap veren Karabacak; "Tüm programlarımızda ful katılım söz konusu. Hatta bazı özel programlarda salon bile yetersiz kalıyor. Tiyatronun geliştirilebilmesi, müzik grubunun oluşturulması ile ilgili çalışmalar mutlaka olacaktır. Duyurularla ilgili kamuoyunun bizlere destek sunmasını bekliyoruz. Kültür Merkezi'mizde kurslarla ilgili büyük talepler var. Kütüphane ve dershanelerimiz ful dolu olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşımız tarafından takip ediliyor ve kullanmak içinde ilgi var" dedi.
Darıca Belediyesi'nde 2015 yılının son meclis toplantısı gerçekleştirildi. Engelli vatandaşlara yönelik çalışmaların gündeme geldiği toplantıda; "Bu yönde yapacağınız çalışmaları bize bildirin. Hayata geçirelim" dedi.

Darıca Belediyesi Aralık Ayı meclis toplantısı gerçekleştirildi. Meclis Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıda 6 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı. Gündeme gelen maddelerin hepsi oy birliği ile karara bağlanırken, alınan kararlara göre Darıca Belediyesi, ilçede bulunan 14 Mahalle Muhtarlığı'na nakdi, kırtasiye ve malzeme yardımında bulunacak.

MUHTARLARA DESTEK VERİLECEK

Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Karabacak; "Vatandaşların sorunları adına, mahallelerinde seçimle iş başına gelen muhtarlarımıza destek olmak. Özel bir bütçesi olmamasından dolayı, muhtarlarımızın giderleri ile ilgili bir bütçe oluşturduk. Ne ihtiyaçları var ise giderleri ile ilgili buradan giderilebilecek. Biz 300 TL olarak nakdi olarak verecektik. Fakat bu mevzuat açısından çok uygun değil. Su, elektrik, doğalgaz faturalarında, fatura karşılığında 300 TL gibi bir miktara yardım yapacağız" dedi.

TEKNOLOJİ DURAKLARI MAHALLELERE YAYILSIN

CHP Grubu adına İsmail Karslı, Darıca'da kurulan teknoloji parklarının mahallelere yaygınlaştırılmasını isteyerek meclise soru önergesi sundu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Şükrü Karabacak; "Bununla alakalı mahallelerimizde oluşturulan parklarımızda yer vereceğiz. Özellikle engellilere yönelik şarj aletleri hunharca kullanılarak koparılıyor. Bundan vazgeçmiş değiliz. Engellilerimizin hayatının kolaylaştırmak için yaptığımız bu hizmette makineler bozuluyor. Bundan dolayı üzülüyoruz. Fakat bundan vazgeçmiş değiliz. Daha korunaklı alanlarda hem internet ağlarını, hem de engelliler için şarj istasyonlarını kullanacağız" dedi.

"NE GEREKİYORSA YAPMAYA HAZIRIZ"

CHP Meclis Üyesi Şinasi Serdar; "Bugün Dünya Engelliler Günü. Darıca Belediyesi'nin engelliler konusunda yaptığı çalışmalar yetersiz. Engellilerin hayatını kolaylaştırılacak tedbirlerin hızla alınmasını diliyorum." dedi. Bunun üzerine konuşan Karabacak; "Bu çalışmayı grup ayırt etmeksizin meclis üyelerimizden bekliyoruz. Neler yapabiliriz noktasında önerilerinize açığız. Bu konuyu bize aktarırsanız biz bunu hayata geçirmeye hazırız" dedi.

"SALONLAR FULL DOLU"

Kültür Merkezi ile ilgili soru önergesine cevap veren Karabacak; "Tüm programlarımızda ful katılım söz konusu. Hatta bazı özel programlarda salon bile yetersiz kalıyor. Tiyatronun geliştirilebilmesi, müzik grubunun oluşturulması ile ilgili çalışmalar mutlaka olacaktır. Duyurularla ilgili kamuoyunun bizlere destek sunmasını bekliyoruz. Kültür Merkezi'mizde kurslarla ilgili büyük talepler var. Kütüphane ve dershanelerimiz ful dolu olduğunu söyleyebilirim. Vatandaşımız tarafından takip ediliyor ve kullanmak içinde ilgi var" dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve hedefgazetesi.com.tr sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.